Relatii de prietenie intre un barbat si o femeie
As vrea sa aflu si punctul vostru de vedere fata de o relatie de preitenie dintre un barbat si o femeie (casatorita sau nu). Credeti ca poate exista o simpla relatie de amicitie,prietenie fara sa existe si conotatii sexuale?? Eu consider ca da, poate exista fara nici o problema. Si ma deranjeaza tare ca in societatea noastra se interpreteaza prea mult ,fara sa fie nevoie. Poate o fi tipc romanilor sau asa este peste tot??
Sper ca am fost coerenta, sunt cam obosita la ora asta, dar chiar vreau sa aflu si parerea vostra.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59001" target="_blank"> Salvati viata unui copilas oferind 5 euro la teledonul umanitar
Monica
si
ALBERT EDUARD
(19 ianuarie 2004 )
Album Albert
Raspunsuri
Elise spune:
da, bineinteles ca poate exista.
Cu colegii de ce poti sa lucrezi in acelasi birou - fara kestii de genu' vai, vai, ala e barbat si tu femeie... nt, trebe sa existe ceva sexual la mijloc!
Mai sint si alte lucruri pe lumea asta in afara de sex - cine nu intelege kestia asta e obsedat. ![]()
Elise
KUKI spune:
Sigur ca exista. Si sunt prietenii frumoase si durabile.
Dar ca o curiozitate: de ce ai simtit nevoia sa precizezi "casatorita sau nu"? Si de ce ai facut precizarea doar referindu-te la femeie?
J G spune:
Da, eu am prieteni barbati. Nu a existat niciodata cel mai mic gand "abscons" intre noi.
De fapt eu ma inteleg mai bine si mai usor cu barbatii (ca prieteni) decat cu femeile.
J si Carla (05.02.2006)
violeta69 spune:
Chestia asta ar trebui nuantata!
poti fi prietena cu un barbat(aici cred ca e vorba DOAR de un barbat,nu despre barbati in general)...ca femeie poti avea discernamant pana la un moment...cand s-ar putea sa devii vulnerabila!
din punctul de vedere al unui barbat,n-as putea spune ....ca nu am fost(si nu voi fi !
) in locul lor....dar ,in general,un barbat vede mult mai mult decat o relatie de prietenie....se poate sa fie la inceput doar simpla prietenie...
deci chestia asta poate degenera fie dintr-o parte fie din alta!
asta nu inseamna ca nu exista si exceptii,exceptii care infirma teoria generala.....din pacate,parerea mea e ca sunt prea putine cazurile astea!
pt. asta e nevoie de "sanatate" sufleteasca .....
Tot ce se intampla,se intampla intotdeauna cu un motiv!
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*

---------------------------------------------------
Vio,mamica de viitor "avionar" 
ancamironiuc spune:
Da, se poate, indiferent daca esti casatorita sau nu (nu cred ca are mare relevanta). Cele mai frumoase relatii de prietenie le-am avut cu barbatii. Insa, daca ai prieten sau sot si acesta trebuie sa inteleaga fara gelozii, prietenia cu un alt barbat. Personal nu am avut probleme.
Intr-o perioada atat eu cat si cel mai bun prieten eram singuri si toata lumea ne batea la cap sa ne cuplam. Tin minte ca tare ne mai amuzam, ne simteam ca doi frati si ni se parea oribila numai ideea.
POZE: EMANUEL
, LA MARE
,MAMININA
,MOTI
, CASUTA
,FLORI
Littlelight spune:
Categoric DA.
Parerea mea este ca prietenia dintre un barbat si o femeie este chiar mai durabila decat cea dintre doua femei, pentru ca in ea nu pot interveni micile invidii care exista fara indoiala intre femei, oricat de bune prietene pot parea ca sunt.
Personal, ca om care a avut si are in continuare prieteni buni de ambele genuri, am constatat ca te poti baza pe ei si poti invata multe de la prietenii de sex opus.
Intamplator sau nu, la mine nu s-a pus niciodata problema unei schimbari asa de radicale in acest tip de relatie, pentru ca nici una dintre parti nu am fi vrut sa pierdem ceva ce am construit si construim ani de zile.
De aceea eu sunt una dintre acele persoane care nu cred in "prietenia" ce poate exista dupa o relatie amoroasa. Din punctul meu de vedere, poate exista cel mult o relatie diplomatica (de bun simt) gen "buna ziua, cum iti mai merge, ma bucur pentru tine" si cam atat.
Atunci cand oamenii sunt liberi sa faca ce vor,de obicei se imita unii pe altii...
Rufus spune:
Poate va dezamagesc, dar e greu asa ceva, daca cei doi sunt apropiati de varsta, si nu numai.
Si nici nu vad in asta o ciudatenie. Intelegerea buna intre un el si o ea duce, natural, catre o apropiere sufleteasca de sex opus care poate conduce si la o dorinta de apropiere fizica. E foarte simplu.
Obligatiile sociale si educatia de a le respecta pot opri romanta, insa nu putem pretinde ca nu exista.
Faptul ca eu imi doresc prietenia unei femei, fara alte conotatii, nu inseamna ca am dreptul sa cred ca si ea simte la fel. Si viceversa.
Cunosc insa prietenii bune intre fosti soti, dar nu stiu chiar 100% ce gandesc.
Cat despre ce gandeste societatea si cum interpreteaza lumea astfel de prietenii, nu-i un capat de tara. Se stie ca oamenii sunt atrasi de scandaluri, lucruri inedite, pe care le vad si atunci cand nu-i cazul.
poze multe cu noi
irinabobe spune:
cred ca poate exista o frumoasa relatie de prietenie intre un barbat si o femeie, dar nu sunt asa convinsa ca la un moment de rascruce sau de slabiciune in viata unuia dintre ei, aceasta prietenie nu se poate transforma in ceva mai mult. adica momentele acelea de compatimire, ajutor, ptr amicul/amica chiar cred ca pot duce si altundeva.
parerea mea.
Irina
ina78 spune:
Daca amindoi isi doresc acest lucru cred ca poate exista In mometul in care unul din ei... vrea cev mai mult... se strica "caruta".
Ca si in relatii cit timp vor mindoi sa fie impreuna sint, cind unul nu mai vrea sau vrea altceva... nu mai poate continua.
E un act de vointa, consimtit de doua persoane... avind aceleasi aspiratii, preocupari ... deci nu cred ca "click-ul" spre o relatie fizica poate aparea din senin..
"O viata fara dragoste este asemenea unui an fara primavara."