Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (77)
Raspunsuri - Pagina 21
ela27oana spune:
BIANCA-daca sunt asa multi incat fol batista bebelusului,nu cred ca este de la dintisori,poate stiu fetele care sunt posesoare de dinti ami multe
ce potsa-ti zic din experienta este ca poate avea muci si fara febra,si noi am avut asa de 2 ori,noi fol vibrocil
Ela si Oana-Daria
Noki_Lara spune:
Io i-am dat azi pranzul ceva mai repede, la 14, in loc de 14.30 si a papat binisor, ca doar am avut ficatel cu painica - sa vedetzi faza:la painica zice pa-pa, la altceva nu...
Apoi i-am dat pentru prima data suc de fructe, dupa masa, cu canutza Nuk cu cioc. Si cum alt fruct care se preta la stors fara storcator nu aveam, i-am dat de grapefruit. Culmea e ca a si baut cam 30 ml, ceea ce pentru noi e muuult rau.E clar ca fii+mea nu seamana cu mine, io nu ma ating de fructul asta decat in cura aia naspa de slabire si aia tot cu injuraturi pe buze la adresa lui - adica a fructului .
De unde intrebare: voi mai dati suc de fructe bebelacilor? Daca da, cand si din ce fructe?
Poze cu Sarah si mami
Filmuletze poznase www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">1 si www.dropshots.com/saraly" target="_blank">2
Varsta Sarah
ela27oana spune:
NOKI- HAI CA ITI RASPUND EU, daria mai bea cam 60 ml-80 ml dupa masa de fructe cam la 20 min,i se face sete,si atunci ii dau suc.il fac din morcov si mar,la care mai pun porto sau piersica
Ela si Oana-Daria
mirelaispir spune:
mltumiri de sfaturi referitor la baita. pana acum totul e ok, sper ca nu vom avea probleme. ce am auzit, ca intre a 5-a zi si a 14-a ar fi ceva simptome? noua nu ne-a zis nimeni nimic. poate scapam.
referitor la sucul de fructe, eu i-l dau monicai tot la ora 10, insotit si de ceva mancarica. sucul i-l prepar din fructele de sezon (piersici, mere varatice - din piata, nu de la supermarket -, struguri - de la noi de la tara) + morcov.
mirela si ana moica (8 dec 2005)
camelia_daniela spune:
Noki, eu nu prea i-am mai dat suc de fructe dar ar trebui sa-l reintroduc ! Si eu duc lipsa de inspiratie referitoare la combinatii de fructe! Dar stiu ca-i mai dadeam suc de mar cu piersica, de porto, morcov (acum nu mai e cazul, ca e cam !)
Camy & Daria
POZE DE LA MARE
Varsta Dariucai
Poze Camelia si Alexandra Daria (02.01.2006)
"A day without laughter is a day wasted!" ~ Charlie Chaplin ~
ela27oana spune:
mirela,da pot aparea simptome cum ar fii febra sau chiar o eruptie pe piele dupa a 5 zi,asa ne-a zis dr si daca apare ceva sa ma duc sa o vada,dar asta nu este obligatoriu,sanatate multa
Ela si Oana-Daria
Hildegard spune:
Azi ne-a sunat asistenta sa venim la 4 sa facem AR.Ei...m-am consultat cu pediatra noastra si mi-a indicat sa nu-l facem. Facem pana la 1 an si 5 luni Priorix-ul.Am sa-l cumpar. Pana acum n-am cumparat nici unul.De ce-l cumpar? Ca e mai de calitate si mai sigur. Cica astea primite de la Sanepid nu sunt asa de bune.....dau tot felul de reactii ciudate.
Asa ca tre' sa avem grija sa nu facem rujeola pana la vaccinul asta. atat. Priorix-ul de care zic le are pe toate 3 (rubeola, rujeola si oreon). Se cumpara de la firma de medicamente (farmacie) si habar n-am cat costa.
Eu la Steff ii dau zilnic banana cu piersica, para sau pepene galben. Mai cumpar si de la Nestle "fructe de gradina".Ii plac tare mult. Suc ii dau de la Hipp (ananas cu piersica) dar asta rar ca nu-l bea. Bea ceai, apa plata si lapte de la titi.
PRAJITURI
Veronica si Stefan Peter (07.11.2005)
Poze la 9 luni
Gandacel spune:
Noki, eu nu i-am mai dat suc deloc dupa inceputurile diversificarii, pentru ca i-am dat fructul cu totul. Inainte din fructul ala scoteam sucul... Acum, daca stau sa ma gandesc, nu i-am mai dat de multisor morcov. Poate ii mai storc si amestec cu fructele.
Nu mai stiu cine intreba de periatul dintilor de bebe. Eu am cumparat o periuta OralB, pentru cea mai mica varsta (nu mai stiu ce scria pe ea) si o pasta de dinti Astera pentru bebei. Scrie pe ambele ca se folosesc atat pentru dintii cat si pentru gingiile bebelusilor. Stiu ca trebuie neaparat sa-i spalam pe dinti, in special dupa mesele de lapte si obligatoriu inainte de culcare! Din cauza ca in nici un caz n-as putea incepe periatul seara, cand el e suparat rau de somn, m-am gandit sa-l jughinesc un pic, sa ne jucam cu periuta in timpul zilei, aiurea, n-are importanta cand. Ca sa se obisnuiasca cu senzatia, cu periuta, sa invete sa deschida gura si sa stea cu ea asa pana terminam. Insa deocamdata am inregistrat un esec total. Nu vrea sa deschida gura, o face punga si se zbate. Asa ca e sacrificata periuta asta, acum se joaca cu ea ca (,) cu o jucarie. O sa-i iau alta exact la fel, ca atunci cand s-au imprietenit sa ma lase sa i-o bag intre buze! Dupa care sa speram ca vom ajunge sa mangaiem niste dinti si gingii. Cat despre pasta, inca nu o s-o folosesc. Am fost prea optimista cand am luat-o!
Alinush, merci pentru link. E fain caruciorul, dar tare scump!!! Insa daca nu o sa am incotro... Mai e cale lunga pana atunci!
Gandacel si Bogdanel (14.11.2005)
simona dragusin spune:
Multumesc pt raspunsurile cu medicamentele.E clar ,trebuie sa fac un drum la farmacie !
Nu inteleg un lucru.In carnetul de vaccinari ,la cele obligatorii,scrie ca AR se face intre 9-11 luni.Dar nu e specificat nici un rapel.
Daca facem acum AR(noi mergem miine)mai facem si priorix-ul la un an si ceva ,sau acesta se face doar in cazul cind nu s-a facut AR?
Am fost 20 min afara cu Patricia ca mai mult nu am avut curaj sa stau si am gasit afara o singura mamica cu bb.
Din 11 copii(din zona)intre 4 luni si 1 an ,9 sint bolnaviori !!Rosu in git,febra,mucisori,tuse...tot tacimul!
Cred ca noi am avut noroc,deocamdata.
SIMONA si PATRICIA
Hildegard spune:
Simona, da la 1 an si ceva se face rapelul la AR.
in carnet la mine scrie ca intre 12-15 luni se faceROR(vaccinare antirujeolica, antirubeolica,antiurlian)
in carnet nu scrie de AR-ul de acuma.
Asa ca.....sa ma lase in pace. mie dr. mi-a zis ca da reactii aiurea.
Mai bine il fac atunci cumparat si ca lumea
PRAJITURI