Cum asortam....
Raspunsuri - Pagina 2
nanna spune:
Codruta si eu ma gandeam la problema asta zilele trecute, cand sotul meu mi-a zis ca in living, hol si bucatarie zugravim tot in portocaliu pal, inclusiv tavanul. GeorgetaR s-ar putea sa aiba dreptate si sa nu mearga asa. Niste prieteni au combinat potocaliu cu alb: doi pereti portocalii doi albi si au facut asa si tavanul in diagonala si nu arata rau deloc. Decai potocaliu cu tavan alb cred ca e ok.
http://indra.designit.ro
Oana_B spune:
Georgi, nici eu nu-s de specialitate dar din cate am citit pe ici pe colo decoratul cam merge dupa niste reguli de baza:
*regula 60-30-10, 60% culoarea dominanta care este in pereti, 30% in tapiteria mobilei (sau mobila intreaga daca e din piele) si perdele si 10% accente (tablouri, pernute, vaze, aranjamente florale), am gasit si doua articole care mi se par interesante www.hgtv.com/hgtv/pac_ctnt_noban_nolnb/text/0,,HGTV_17896_28156,FF.html" target="_blank">aici si www.hgtv.com/hgtv/dc_design_colors/article/0,,HGTV_3368_3270569,00.html" target="_blank">aici.
*poti sa urmezi alegi culorile dupa color wheel, culorile opuse sunt complementare, alaturate sunt analoge si monocromatic daca folosesti tonuri din aceeasi culoare.
*In general interiorul imita ce este afara, adica podeaua este pamantul si are culoarea cea mai inchisa, peretii sunt mediul inconjurator si au o culoare medie si tavanul este cerul si are culoarea cea mai deschisa.
Dupa cum ai zis initial, de culoarea canapelei o idee ar fi fost sa iei una din culorile din ea, bej sau verzuliu si sa o pui pe perete si ca sa se potriveasca cu perdeaua grena cumparai o masuta din aia de pus in fata canapelei, de culoare grena. Da' daca zici ca schimbi culoarea canapelei atunci e si mai simplu, faci canapeaua grena fara modele sa se potriveasca cu perdeaua:)) si iti pui niste pernute de accente pe ea pentru contrast si inca niste accente prin camera, o veioza si un tablou. Zic si io..
Oana_B
mama_lui_alex spune:
Nanna..nu ne cunoastem, nu? Nu vorbesti despre peretii mei:))(si noi avem (un soi de) portocaliu cu alb:))
Portocaliul (pigment de baza) este o culoare exceptionala - au aparut acum culori derivate din portocaliu - caisa, piersica, banan, etc.
Pigmentul galben din vopsea reflecta lumina mult mai bine decat culoarea alba, iar pigmentul rosu (din baza portocalie) este activ - trece prin diverse faze de depigmentare in timp - perceptia asupra pigmentului portocaliu este diferita in diverse momente ale zilei ( in fctie de lumina).
Avantaj pt. portocaliu - poate fi folosit cu brio si la tavane (dar sa nu exageram cu pigmentul rosu - vezi culoarea "orange") - vorbesc aici, de pilda de o "piersica".
Draperia grena - canapea grena...atunci perdele deschise, pernute deschise, mobila ( ce culoare are??), parchetul (ce culoare are)
Covor - deschis!! Musai - nu mai cumpar in viata mea covor grena!Tot-absolut tot se vede pe el - mai bine alb-bej.
Sunt f. importante si accesoriile - lampi, lustre, tablouri(daca-i cazul)
Ei..va pupacesc ca-i vremea sa ma apuc de bagaje - concediu...2 saptamani..
mama_lui_Alex
nanna spune:
Super sfaturi, OanaB! Dar tot mi-e teama de cum va arata livingul, canapeaua aia "imi sta in gat", pur si simplu!!! Nu stiu daca voi nimeri nuanta lavabilei...ce sa mai, sunt aproape de depresie pe faza asta, doar ca incerc sa nu ma gandesc prea mult....
Mama_lui_Alex super tare faza!!! Cu atat mai mult cu cat si prietena mea e tot mamica de Alex!!!! Se vede ca te pricepi la culori si nuante, eu sunt complet pe langa, poate imi mai dai niste sfaturi sau....concediu placut!!!!
http://indra.designit.ro
georgi75 spune:
Oana si mama lui alex multzam fain de detalii.O sa ma intorc acum sa studiez in amanunt.
E tocmai ce spuneam.Canapeaua va fi grena.Caz in care cade varianta covorului grena.Mi s-ar parea prea mult.De scame...chiar am zis.La covor uni si culoare mai inchisa...
Pe jos voi pune parchet.Tovanul va fi alb ...clar.Ramane sa ma hotarasc la culoarea peretilor.Acum e un galben pal.Mi-ar placea sa pastrez tot galben.Dar mi se pare prea mult.M-am hotarat pentru un lila f. deschis.Sper sa si iasa nuantza pe care-o vreau.Se pare ca va trebui sa combin rosu cu albastru.N-am gasit azi lila gata preparat.
Oana voi studia paleta de culori pt ca in dormitor vreau 2 pereti o nuantza si 2 alta nuantza.Iar mobila e de culoarea astuia care da cu capul..Ceva sugestii?
Este de o mie de ori mai bine sa fii optimist si să te inseli, decât sa fii pesimist si să ai dreptate
Georgiana-mami de Stefania
POZE
Clover spune:
Puteti sa va jucati aici colorand peretii, tavanul si accentele cu scheme date de 3 culori sau cum vreti voi si in functie de mobila.
http://www.sherwin-williams.com/pro/paint_colors/paint_color_samples/
You asked me if I'm happy. This is a difficult question. The problem with happiness is that you don't know when you have it. You remember it. Ask me in another ten years. Maybe I'll be able to answer.
Rozi spune:
quote:
Originally posted by georgi75
M-am hotarat pentru un lila f. deschis.Sper sa si iasa nuantza pe care-o vreau.Se pare ca va trebui sa combin rosu cu albastru.N-am gasit azi lila gata preparat.
In magazinele mari exista masinarii de amestecat culori care fac sa iasa vopseaua (cata doresti) exact in nuanta aleasa de pe o paleta cu multe, multe culori.
E riscant sa le amesteci tu, pigmentii sunt de diferite calitati (puteri) si te pacalesti. Eu am pus pigment in lavabil alb si am crezut ca iese o culoare pastel, si cand colo, dupa ce am amestecat bine, a iesit o culoare foarte tare, de a trebuit sa mai cumpar alb, sa mai amestec si tot asa...
georgi75 spune:
Din pacate la noi in oras nu sunt astfel de magazine.
Am facut azi amestecul si mi-a iesit o nuantza super.Nu e deschisa, cum ziceam.E mai tare dar mi-a placut cum vine pe perete.
Este de o mie de ori mai bine sa fii optimist si să te inseli, decât sa fii pesimist si să ai dreptate
POZE
Rozi spune:
Felicitari, ma bucur ca ai reusit! Sa te bucuri mult de casuta ta!
PS Si eu tot lila imi facusem atunci pe pereti... mi-am dorit mult culoarea asta
georgi75 spune:
Dap.
Si eu mi-am dorit culoare.In fostul apartament am alb peste tot.Poate de-asta m-am saturat.
Dormitorul l-am facut in 2 nuante.2 pereti albastru mai inchis si 2 verde pal.E super.
Multzam de urare.
POZE