Delicatese de la restaurant

Delicatese de la restaurant | Autor: lgireada

Link direct la acest mesaj

Ce ati mancat deosebit la restaurante?(ma refer aici si la rest cu profil: chinezesc, marin, traditional, etc). Ce v-a impresionat?

Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/my_photos

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nadia1976 spune:

Iti raspund eu fff sincer: am fost acum vreo 2 saptamanai la Mamaia si am papat o iahnie de fasole cu ciolan afumat si sos de mazare boabe (surioara mea e gravi, asa ca am luat din multe feluri, dar mie astea mi-au placut cel mai mult) de sa te lingi pe degete, nu alta!!!


"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

La chinezesc: pui de balta pane.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns for2nity spune:

in topul meu, pe primul loc e bucataria chinezeasca. Am anumite feluri preferate dar nu le retin numele niciodata le recunosc in meniu
Am insa anumite orase prin care nu pot sa trec fara sa opresc la localurile preferate pt un anume fel de mancare.
Spre exemplu, in Bucuresti la "la mama "(sau asa ceva) am mancat niste ciuperci umplute pe care nu le pot uita.
la restaurantul-pizzerie Dana din Turda, toate ca toate dar chiflele sunt bestiale.
La Luna(Mures) nu pot sa trec fara sa opresc la un pastrav.
In Baia-Mare e o pizzerie, imi scapa numele acum, unde am mancat o pizza impachetata-premiera.
In sibiu, la un han de pe margine drumului pentru drumeti, fac cea mai buna ciorba de burta.
La Bella music-brasov au o ciorba de fasole servita in paine, jos palaria.Tot aici mananc mereu flan (cred ca e echivalentul cremei caramel)
la hanul Dracula (Bistrita) au niste deserturi grozave.
Cluj-pizza y-(cel din centru nu din marasti!) au o lasagna super.Si penne y sunt grozave.
era sa uit kebab-ul de la papa bun-brasov.
Cluj-restaurantul grecesc- caracatita la gratar, si piept de pui la gratar ca nicaieri altundeva.
banana split cel mai reusit la pizza hut sau la grecesc in Cluj
Zalau-hanul drumetilor- printre multe delicatese, iti servesc dom'le niste paine prajita in ou de te lingi pe degete. Tot aici crochete din cascaval super.
Felix-international- cacao cu lapte cu spuma colorata (cunoscatorii stiu ce spun )
Si as putea continua.

eu si printesa mea Alexia Cristina (6.11.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

Si din Iasi nik? Eu una as incerca un restaurant chinezesc, mai ales ca vine si ziua mea, dar am fost o singura data la unul si nu mi-a placut ce-am servit ... Aveti idei?

Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

quote:
Originally posted by lgireada

Si din Iasi nik? Eu una as incerca un restaurant chinezesc, mai ales ca vine si ziua mea, dar am fost o singura data la unul si nu mi-a placut ce-am servit ... Aveti idei?

Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/my_photos




Liliana, eu mergeam intotdeauna la La cao , cel de la Vointa, nu din Pacurari (cum se coboara de la Colegiul National spre gara, imediat pe dreapta). Mie imi place foarte mult acolo si nicodata nu am fost dezamagita.
Hmmm, ce pofta mi s-a facut de niste fructe in caramel


Alina


In der Ruhe liegt die Kraft! - In calm sta puterea! (proverb german)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

Tot acolo am fost si eu si am fost dezamagita si ma gandeam sa-l incerc pe cel de pe Pacurari. In ult perioada au aparut multe, mai e unul pe Sararie, mai e unul prin centru ...

Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brendamitran spune:

Dragutza,pai trebuia sa specifici in titlu ca vrei pareri despre rest.din iasi....
ca nah,io acu' tot de bucuresti iti zic......da' poate vii odata pe la buc(ca s-ar putea sa am nevoie de nasi,si vaz ca esti buna de nasa) si savurezi bunatatile de la Nicoresti:in orice sezon,sorici proaspat,pirlit ca la mama lui,urzici cu ochiuri la orice ora,si nush cum naiba fac de zici ca atunci sint culese,pui la ceaun cu mamaligutza si mujdei de te vezi la tzara,la bunici.....
E? Ce zici? Te tenteaza?

BRENDA

"COPIII SUNT MAINILE CU CARE NE PRINDEM DE RAI"
http://community.webshots.com/user/brendamitran

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

Super suna
Nu, nu vreau pareri din Iasi in mod particular, ci doar idei de mancaruri super. Pt ca io apoi ma inspir si fac io pe acasa ce pot si ce ma pricep. Iar io de felul meu is o curioasa in a degusta diverse ...

Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brendamitran spune:

Am vazut,ca esti o bucatareasa desavirsita si trebuie sa spun ca am salivat zdravan cind ti-am admirat bucatele......felictarile mele!

BRENDA

"COPIII SUNT MAINILE CU CARE NE PRINDEM DE RAI"
http://community.webshots.com/user/brendamitran

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns for2nity spune:

quote:
Originally posted by lgireada

Super suna
Nu, nu vreau pareri din Iasi in mod particular, ci doar idei de mancaruri super. Pt ca io apoi ma inspir si fac io pe acasa ce pot si ce ma pricep. Iar io de felul meu is o curioasa in a degusta diverse ...

Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/my_photos




in cazul asta postarea mea ti-e nefolositoare, eu am insirat doar locuri in care anumite feluri de mancare aparent banale sunt gatite exceptional.
Eu nu sunt bucatareasa,dar imi place sa mananc
Din secretele delicateselor de la restaurant, in caz ca vrei sa te inspiri, stiu un loc unde garnitura de cartofi pireu se serveste asortata cu felii de mar si felii de dovleac din acela galben, la cuptor. (in partile noastre ii spune ludau)Combinatia este de-a dreptul zdrobitoare.
Ca un secret al sosului de baza pentru pizza sau spaghete, un bucatar imi spunea ca prima si prima data fierbe morcov razalit marunt in vin alb cat cuprinde si pe urma adauga dupa caz celelalte ingrediente. Si mereu presara peste ele busuioc, mai ales daca le face si cu ciuperci.
Tot ce scriu eu nu e verificat decat ca degustator, cu practica sunt bota.
Ca idee de locuri unde se mananca ceva anume foarte bun, eu sunt receptiva, imi place sa incerc tot timpul ceva nou.
In Iasi nu am fost niciodata, undeva intre Suceava si Botosani am indraznit pentru prima data sa mananc biftec, la recomandarea insotitorului. Totusi, n-as repeta figura.

eu si printesa mea Alexia Cristina (6.11.2004)

Mergi la inceput