Editorial Alice Nastase

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kittie spune:

Eu am sarit la 'gatu' revistei tantei asteia de cand se iubeau niste fete pe forum cu dansa.. (revista care este). N-am priceput si basta. M-am nerfat asa de tare c-am cumparat un numar (care nu stiu din ce motive costa asa de mult). Am avut rabdarea de fier sa citesc TOT din cap in coada.. Ca sa o tratez ca revista de moda inseamna ca aberez si chiar nu stiu ce-i aia moda. ca sa o tratez revista de ... ... chiar asa, de ce? Singura chestie care mi-a placut din ce-am citit in ea au fost comentariile Simonei Catrina. si asta ca ma distram, nu ca retineam nijte treburi profunde din ele. Editorialul care deschide revista e de fiecare data cel putin aburitor si innebunitor si datator de migrene. cand dau peste ce scrie muerushca asta, mi-aduc aminte de nesfarsitele chinurila compunerile din scoala primara (nici macar generala) cand introduceam invariabil pentru subiectu povestirii "luna cu trena ei de stele" nu'sh de ce , aveam io obsesie pentru espresia asta si o frecam pana la scantei! la un moment dat, invatatoarea, exasperata, ma-ntreaba.. Bine, da' ce-i aia 'luna cu trena ei de stele'... 'aaa?!' fu raspunsul.. NU ca nu stiam ce nseamna,da mi se parea jignitor pentru talentul meu artistic sa mi se puna o asemenea intrebare! eee!
Acu, dupa nijte luni (mai exact dupa luna in care am achiztionat numarul revistei cu editorialul nastasesc), am cumparat tabu. In care e nu-sh ce dosar pretentios "al treilea sex unisex" (dezbatut intr-un fel mare fel , caracteristic revistei si dosarelor ei 'revolutionare' - parc-atinge cu vf piciorului apa, vede ca e rece, si gata! ce mai atata scaldat in miezu problemei! o privire, ajunge!). Printre studiile aduse usor in discutie , curentele suflate din statistici, apareau si niscaiva remarci la unisexizarea mondiala. consumatorista. si la tendintele actuale in care piata, napadita de literatura pentru femei (gen sex and the city, bridget jones), incepe sa reactioneze negativ la supraincarcare.
Poate ne vom inscrie si noi in trendul respectiv, la un moment dat, si vom scapa de dictatura celebrei de acum expresii 'luna cu trena ei de stele' :D

, mami de ( 13oct04 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brendamitran spune:

quote:
Originally posted by Natasa

Brenda, da-mi voie, te rog, ca asa cum tie iti place stilul siropel, mie sa nu-mi placa. N-am zis ca nimeni n-ar trebui sa scrie asa, n-as fi mai fericita daca ar disparea stilul (dar nici mai trista!). Genul asta n-are nimic de-a face cu literatura (de altfel cred ca nici nu are pretentii), iar daca vrei iti pot arata "oracolul" meu din clasa a VIII a si din a XIIa, in care textele aveau aceeasi sonoritate si aceeasi dulcegarie feminina care mie imi displace.

Hmmmmmm........nush de ce trebuia sa te simti asa lezata,eu n-am nominalizat pe nimeni,insa totusi....nu te arunca la afirmatii prea "tari",genul respectiv a avut muuuult de-a face cu literatura de-a lungul timpului.Cauta printre marii scriitori si vei vedea....sint convinsa ca si tu i-ai citit!
Evident,fiecare cu gusturile lui,poti spune ca-ti place,sau ca-ti displace,dar nu inteleg de ce trebuie sa se faca si catalogari la adresa stilului sau autorului respectiv....
A,si revista in care e scrisa(genul pe care nici eu nu-l gust,precum nici tot ce tine de telenovele si alte chestii pomenite de tine),deci revista respectiva cred ca nu are nici o legatura cu stilul editorialelor respective.La fel de bine,putea sa scrie si pt o revista interesanta pt.noi!
Pina una,alta,nu sintem critici de arta.Tine doar de gusturi in cazul nostru.....
Multumesc pt.replica!

BRENDA

"COPIII SUNT MAINILE CU CARE NE PRINDEM DE RAI"
http://community.webshots.com/user/brendamitran

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Eu cind ziceam ca ma dezgusta nu ma referam (numai) la stilul asta incarcat, ci si la mesajul editorialelor.
The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica oana spune:

Celor care au greturi de la aceste editoriale,va recomand o limonada cat mai concentrata.Si nu inteleg de ce va irositi timpul cu astfel de subiecte "mediocre".Canalizati-va energia spre "adevaratele valori".Ca doar nu aveti pretentia ca sunteti critici literari(pe acestia ,sincer,nu-i vad calare pe forum).

Natasa,stii ce activitate "nobila" ai uitat sa ne atribui nou,firile sentimentale?Aia cu manelele.Incearca sa nu te mai hazardezi la caracterizari si generalizari gratuite.Mira-m-as sa reusesti tu sa schimbi mantalitati cu trei randuri aruncate cu mult patos intr-un subiect care s-a vrut a fi lejer si a nu solicita prea mult efort intelectual.Ce-ar fi sa deschizi tu unul greu despre statutul femeii in societatea romaneasca,daca tot te preocupa asa de mult.

poze foarte recente

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sali spune:

Eu n-am cunoscut-o pe A. Nastase in primul rand ca editorialista la Tango.
Am citit insa intr-un numar mai vechi al revistei MAMI un articol in care descria experienta nasterii celor doi copii ai ei. Mi-a placut si atunci si peste vreun an, cand l-am recitit.
Apoi am dat peste editoriale. Unu, doua, trei...Deja de la al patrulea incolo mi s-a parut ca sunt scrise toate cam la fel si ca daca mi-ai fi citit articolul fara sa-mi spui autorul as fi stiut, dupa stil, ca este Alice Nastase.
Alaturarea dintre editorialele ei si literatura nu cred ca isi are rostul, nici macar ea nu cred ca are pretentii de Hortensia Papadat Bengescu, chiar daca (sau tocmai de aceea)singura isi descrie succesul profesional ca fiind total, ostentativ si sclipitor.
Mai degraba merge sclipicios.
Asta nu inseamna ca-mi displace, la mine tine de starea pe care o am in perioada respectiva, daca sunt mai blegoasa, imi place , daca ma simt "demolition woman" inghit un pahar cu apa sa-mi traca de-atata dulce (garie).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Dupa parerea mea e inca un exemplu de non-valoare care are totusi priza la public. Nu tin sa deviez discutia, dar e plina media din RO de persoane d-astea.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brendamitran spune:

quote:
Originally posted by mamica oana
....intr-un subiect care s-a vrut a fi lejer si a nu solicita prea mult efort intelectual
poze foarte recente

ba,eu zic ca....tocmai pt ca unii nu prea pot pricepe unele expresii "pompoase" de pe acolo,ataca stilul

BRENDA

"COPIII SUNT MAINILE CU CARE NE PRINDEM DE RAI"
http://community.webshots.com/user/brendamitran

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dani_B spune:

Sint de acord cu tine, Natasa.
De curind la un subiect de pe Coffeechat nu m-am mai putut abtine si am raspuns, era vorba de cel cu 'Amantii din padure', cei doi 'indragostiti', 'intelectuali cu studii inalte'... metafore lipsite de sens, pompozitate impinsa pina la ridicol intr-un articol unde de fapt nu se spunea nimic.
Eu sint Daniela, eu sint cea care nu intelegea prea bine cum e cu indragosteala cind doi oameni s-au dus in padure in cautarea placerii si basta. Daca nu mi s-ar fi intimplat si mie nu m-as fi bagat...!! (la virsta mea, 40+ e de inteles!)
Concluzia mea: in momentul in care te lasi prins de astfel de 'scrieri' ce rost mai are sa te enervezi. Stii la ce te poti astepta. Data viitoare, evita-le.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MElise spune:

Eu am citit doar cateva dintre articolele despre care vorbiti. Unele mi s-au parut interesante ca experienta de viata, altele trase de par si inutile, in sensul irosirii de cuvinte marete pe niste lucruri carora autoarea a incercat sa le dea prea multa stralucire. Singurul care imi vine in minte este ala cu descaltatul cand te duci in vizita, nu stiu de ce... In fine... Senzatia mea este ca uneori scrie din suflet, dar complica in prea multe cuvinte experiente care ar putea impresiona in simplitatea lor. Asta n-ar fi o problema... Cel mai enervant mi se pare ca este atunci cand se manifesta ca si cum ar fi "in pana de subiecte"... atunci intervine siropul cu tona...

MElise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unombun spune:

sincer,pentru mine sunt obositoare postarile tipei.fortate,visatoare.nu-mi place.e punctul meu de vedere.
pentru cine o prefera totusi.

Mergi la inceput