In Italia (17)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns enn spune:

Contribui f. scurt la capitolul medic de familie: am 39 febra si-s suspecta de pneumonie. Baietii-s la farmacie, Morcoveata e si el bolnav, Piersicuta doarme.
Va pup si aveti mare grija de voi!
E.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

Buna seara,

ENN vai ce-mi pare rau....dar cum ai racit asa? Off...e tare rau cand esti bolnav si mai ales cu febra. Eu pot avea de toate dar febra sa nu am ca aia ma pune jos. Ce tratament faci? E de mult ca ai febra? Multa sanatate si sa bei foarte multe lichide ca febra te suge de tot. Scrie-ne cum decurge...insanatosire grabnica.

PETRO problema mea nu e ca nu am de unde da bani pentru taxa aia......era ca mi se parea exagerat si vroiam sa gasesc un mod mai ieftin.Pana la urma voi plati taxa asta. Tu? Ce-ai mai facut? Ai mai facut ceva cercetari pentru vreun curs? Dar acolo la tine nu gasesti o bunicuta s-o ingrijesti cateva ore pe zi? Asa te mai iei cu una cu alta.

In rest, azi au sosit nasii la noi. Maine plecam pentru 4 zile la Barcelona....am auzit ca e frumos dar u stiu de ce ca mie nu-mi insipira ca va fi frumos....boo. Ma bucur ca ies din nou din orasul asta. Pe urma pana la Carciun...munca si iar munca. La mine la munca in 3 luni au plecat 5 persoane. Si e cam jale. In octombrie cred ca voi ajunge sa fac 200 de ore. Asta e.Deci, reluam ....am decis sa fac si eu cum face CRI ca atunci cand ma voi intoarce dintr-o mini vacanta sau o maxi vacanta sa ma gandesc deja la urmatoarea vacanta.....asa sigur nu voi mai intra in borcanul cu melancolie.

Genunchiul meu e tot asa. Azi mi-am pus din nou un bendaj ca azi mi se bloca genunchiul asa dintr-o data si ma faceam de tot rahatul in fata pacientilor ca faceam fetze....de parca ma tortura cineva.

Apropos CRI stii ca eu imediat dupa nunta am botezat.Si tu-mi zisesesi sa fie scurta fasa copilului ca altfel se va marita tarziu. Zis si " vrut" sa fac. Doar ca am intampinat greutati. In sensul ca absolut nimeni nu stia de acest lucru. Si cica dupa ei....crijma trebuia sa fie mica. Si aproape ca m-am certat cu soacramea ca imi dadea directive ce si cum. si pana la urma cumnata mea....mama finei....a zis: tu esti nasa tu faci regulile.Si am taiat fasa aia......dar am ramas iarasi cu indoiala ca multe obiceiuri tin de regiuni........unde in alte regiuni nu exista asa obiceiuri....hai c-o dau in SF-uri....cu repetarea cuvintelor...

Pupici la toate....

Cand te-a inselat cineva odata e vina lui, cand te-a inselat a doua oara e vina ta

POZELE MELE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

RAZHORE....eu nu stiu daca asta te poate ajuta.....deci sora mea abia si-a dus fetita aici. Fetita are 7 ani. Tu in termen de 8 zile trebuie sa te prezinti la questura pentru a cere permisul de turist. Ca dovada cand ai intrat este stampila de la unguri daca ai venit pe acolo. Deci, nu ai cum sa-i pacalesti. Daca ceri permis pentru mai mult de o luna..........ceea ce sora mea a cerut pentru fiica ei , pentru 3 luni de zile......persoana care te tine in gazda....trebuie sa demonstreze ca are bani sa te intretina. in cazul sorei mele i-a cerut sa faca un depozit de 3000 de euro . Bani care ii blocheaza pentru 3 luni de zile. Ceea ce mi se pare o idiotenie. Si cand ceri permisul de turist tu completezi o foaie care se chiama ricevuta si practic aia ti-o lasa tie( adica face o fotocopie) si deci daca te opreste politia arati ricevuta aia. Ce-ti face daca te prinde ca nu ai permis de turist? Apai...cred ca daca esti in alea 3 luni de zile....si nu ai depasit termenul.....chiar daca acum s-a dat o lege ca poti sta mai mult de 3 luni de zile......tu ii zici ca nnu stiai ca iti trebuie sa mergi la questura pentru permis de turist....na ii pacalesti si tu.....sper ca te-am ajutat cu ceva...noroc

Cand te-a inselat cineva odata e vina lui, cand te-a inselat a doua oara e vina ta

POZELE MELE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Enn multa sanatate .. si sosete cu spirt sau otet, frectie cu otet /spirt si schimbat pijamaua de 2-3 ori pe noapte ... Lichide multe cum zice si Angi si miine sap sa vad ca era si ceva cu mustar (semintele oparite parca ) pe piept... Mai scriu si miine...

Cristina

"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cicina spune:

Enn ai grija de tine, eu acum in timp ce scriu fac un aerosol cu propolis ca gatul meu infloreste, dar nu-l la eu.
Cris faci bine, mama lor, sa munceasca. Eu sant de doi ani pe bara, timp in care, daca tot n-aveam ce face, am facut ceva schimbari prin casa(adica mutat ziduri, schimbat acoperis, facut o alta camera cu scara int si alta scara ext care duce la terasa)Si sa nu-ti inchipui ca am chemat vreo impresa. Azi de exemplu in timp ce va scriam, dadeam cu vopsea la usa de la intrare si mai am de refacut balcoanele(asa se numesc aici chestiile de lemn ce se inchid pe afara).

Nici al meu nu are prieteni, dar eu m-am obisnuit asa, mai beau cafeaua dimineata cu o vecina, dar ce sa spun ca lumea de aici e foarte invidioasa, asa ca e mai bine sa stam acasa la noi. Faptul ca eu cu al meu nu ma apuc sa ma plictisesc, e de gasca, ma face mereu sa rad.
Dana, in loc sa te duci mereu acasa, viziteaza Italia. Noi duminica am fost si-am vizitat Vila Contarini. Aici prin zona sant multe de acest fel, marturii al secolului 15, unde era la moda ca familiile de Dogi sa-si costruiasca case de vanatoare de receptii de vacanta. Si numai Dogii ci familiile de rang inalt, foloseau raul Brenta navigand pana la Venetia.
Asa am decis sa le vizitez pe toate care se pot vizita, intr-adevar simti ca traiesti in acea epoca, mai ales in parcul amenajat vilei de 40 ha, o oaza a frumosului de bun gust.

cicina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Buna dimineata ....
Enn am gasit in Formula As despre cataplasma cu mustar ( eu imi amintesc ca mi-a pus mama odata dar nu mai stiam exact cum se prepara .. noroc cu net-ul asta ).
Deci:
Cataplasma cu mustar
Se amesteca 3-4 linguri de faina de mustar cu apa pana se formeaza o pasta, care se pune apoi intr-un saculet de panza si se aplica pe locul afectat, tinandu-se pana la inrosirea pielii si aparitia unei usoare senzatii de arsura.
Pentru copiii peste 6 ani, cataplasma se prepara din 3 linguri de faina de mustar si 3 linguri de faina obtinuta prin macinarea semintelor de in. La copiii sub 6 ani aplicatiile cu mustar sunt contraindicate.
Bronsita, astm, pneumonie - se aplica o cataplasma cu faina de mustar negru pe zona toracelui. Se mentine atat timp cat senzatia de arsura nu este foarte puternica, dupa care se indeparteaza si se acopera zona tratata cu un material calduros.
Faina asta de mustar se gaseste la Plafar , la farmacii homeopate sau naturiste ..
Aici e www.formula-as.ro/reviste_60366hreanul-si-mustarul.html" target="_blank">sursa
Mustar negru= Brassica nigra ( lat.)= Senf Schwarzer www.uni-graz.at/~katzer/germ/Bras_nig.html" target="_blank">aici

La frectia cu spirt sau cel mai bine otet sa nu renunti, tata zice ca e cea mai buna.. deci il pui sotior la treaba, si sa te frectionexze cu putere, se incepe de la picioare ( talpi) si se merge in sus in timp ce portiunile frectionate le acopera cu paturi groase de lina ..deci mai mult se frectioneaza picioarele, miinile si ceafa /umerii ... atit .. nu e mare greutate .. dar vei transpira mult , schimbi pijamelele, si iese si raceala ...

Sanatate multa ... si multeeeeeeee pupiceeeeeeeeeeee!!

Razhore daca nu iti faci permis risti expulzarea si interzicerea de a mai intra in Italia... actele necesare ca sa iti faci permisul sunt:
- 4 foto ca de buletin
- un timbru fiscal ( 14 euro si ceva)
- pasaport original + copia dupa primele pagini + pagina cu stampila de intrare de la vama
- polizza fidejussoria ( asta tb sa o faca la banca prietena ta sau cine te invita si de care vorbea Angi, suma totala este pt numarul de zile cit vrei sa stai pt 90 zile cam 2-3000 euro )
- asigurarea medicala pt toata perioada pt care ceri permisul
- dichiarazione di ospitalità www.agenziaperstranieri.it/Dati/Dichiarazione-di-ospitalita.pdf" target="_blank">modelul aici + copia documentelor celei care te invita
Chiar dc nu te cheama imediat sa faci permisul, cind suni ca sa faci programarea ei iti cer datele din pasaport, si te introduc in baza de date... deci politia stie de tine si esti ok daca te opreste pe starda si te verifica ..

Angi distractie placuta la Barcelona .. si fara dureri de genunchi!!! Te astept sa povestim despre Craciun/ Haloween/ ogni santi... ca sa nu mai cazi in melancolie ...
Bine ai facut cu fasa copilului .. tu sa fii cu inima impacata ca nu din cauza ta se marita fata la batrinete ( ca mine hahahh ).

Deci sa inteleg ca pe toti "neprietenoshii" i-am luat noi de barbati .. glumesc. Cum zici si tu Cicina si al meu e super haios, ma face sa rid in fiecare zi, il imita pe Totò ( culmea ca mai si seamana ) pe Fantozzi, mai nou ma striga Sbirulina am decazut din functia de regina a casei. N-am casa "pe pamint" ca si eu cred ca puneam de ceva schele... anul trecut insa am avut nebunia brodatului, mi-am facut perdele la toate geamurile din studio, baie si la balcoanele din sufrageria-bucatarie... si o fata de masa cu servetele si tovagliette americane pt masa asta lunga a mea.. si as mai avea de facut si altele dar cum eu nu sunt constanta in hobby-uri ...

Dana_p e buna ideea cu plimbatul prin tara asta atit de frumoasa. Eu nu imi permit sa iti zic nu te mai duce asa de de des acasa dar ai mare grija caci risti o mare depresie ( eu am o prietena in Germania care a patit-o .. si nu prea stie cum sa iasa acum.. ). Ideea e ca nu iti gasesti locul nicaieri. Tu esti inca in primul an si fara sa te sperii (ca esti fata desteapta si nu te sperii din asa de putin) dar primul an e naspa pt toti.. eu de exemplu m.am bocit zilnic... si culmea a fost cind intorsi din luna de miere al meu a tb sa plece la Roma, mai intii pt cursuri citeva zile si apoi pt examen ( dehhhhhh e statal). Am murit in casa singura nu aveam nici internet nonstop .. vorbeam dimineata si seara cu ai mei, pe Mi( Gumman ) din Suedia a cazut magareatza sa imi ridice moralul ca avea 1 n mai proaspat in amintire ... iar noptea nu inchideam un ochi decit spre dimineata ... si F. ma suna de cite ori putea + sms-uri in pauze ( parca eram la liceu) ..
Tb sa te gindesti:"dc erai in Canada sau Australia ce faceai?? "( asta de la F. citire...)
Du-te si fa ceva cursuri .. la un hobby ma refer .. ca sa nu te plictisesti in casa...
E departe Bologna , maninci o piine pina aici, dar dc te hotarasti te astept la gara, iti arat orasul si seara te pun la tren inapoi ... E un oras tare frumos!
Cicina cu vecinii cred ca ai dreptate .. eu nu ii cunosc decit din vedere .. dar mai bine .. la noi in bloc sunt toti mai retrasi. Asta si pt ca nu sunt din satul asta , in schimb in blocurile de linga au copii care la 9 seara abia incep sa iasa la joaca, ei toata vara stau in capu' blocului " la spart seminte " .. adica la risete si birfe banuiesc ...ma gindesc cum s-or duce la servici a 2 zi ?

Fetele cititoarele : Alinush si Petro ..cum merg lecturile ?? Alinush la tine e cam naspa dar cidn ai sa intelegi tu ce vorbesc olandezii aia sa vezi ce fericita vei fii ...
Nico si Iri cu serviciul...
Carmi si ea se lupta cu virusii .. sanatate multa!!!
Vio, Iza si Gabriela ne-a parasit de tot ... chiar si Piccaflor e absenta in catalog de vreo 2 zile

ps
ca sa cititi daca nu aveti altceva mai bun de facut : bucataria italiana in Jurnalul national ... www.jurnalul.ro/articol_60861/la_cucina_italiana.html" target="_blank">aici si la sumar in drepata mai sunt si alte articole si ceva retete scrise printre rinduri...

Cristina

"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crini spune:

Enn si Carmi, va doresc multa sanatate si aveti mai multa grija de voi. Pai daca faceti asa acum, la iarna cum va fi? Glumesc, ca stiu si eu ca se poate intampla si racelile vara sunt tare nasparli. E cald si nu-ti vine sa te bagi in plapuma sau sa te protejezi, toti sunt pe-afara si tu trebuie sa stai inchis in casa, sa te feresti de curent si tot asa.
Cri, nici eu nu sunt constanta in hobby-uri si tare-mi pare rau, stii ca faceam decupage, chiar imi place, dar au trecut vreo 4-5 luni de cand n-am mai pus mana pe obiectele de decorat. Plange coltul meu de biblioteca in care am inghesuit toate ustensilele, se simte abandonat.
Cicina, ai fost cumva azi la Milano? Era o doamna in metrou care se uita fis la mine (vorbeam cu sotul in romaneste) si mi s-a parut ca semana cu tine.
Dana, foarte probabil dorul tau de tara e legat de faptul ca stai acasa. Zic asta pentru ca eu in primul an n-am suferit deloc de asa ceva, eram tare fericita, ma plimbam peste tot, aveam o energie debordanta, plecam cu trenul sambata dimineata si ne intorceam duminica noapte, am vizitat atunci Venezia, Roma, Firenza, Verona, plus lacurile de pe-aici. Asta in contextul in care lucram amandoi program plin, de a doua zi de la intrarea in Italia.
In schimb am trecut prin ceva asemanator cu ce povestiti voi cand am stat acasa in maternitate, am avut chiar tentatia sa merg in tara sa stau o luna doua cu fetita acolo. Bine c-a avut sotul capul pe umeri si nu m-a lasat, s-a prins care-i problema si m-a pus sa reiau serviciul.
Iti sugerez si eu ceva, daca ai de gand sa faci scoala trienala de medicina. Incepi sa faci voluntariat la Crucea Rosie, te obisnuiesti si iti dai si o preocupare.

Mergi la inceput

Crini, nu, chiar daca parasesc barlogul o fac in masina, sant prea comoda sa iau mijloacele de transport.
Cristina, al meu ca brazii cand se apuca sa vorbeasca siciliana, e de vis. E nebunatic ca mine, si face mereu pe duru' cu mine in schimb e un mielusel.
In primul an cand am venit la el, dupa doua luni a plecat in misiune de pace in Balcani. Mi-a lasat totul pe mana, masina, casa, cartea de credit. Nu cunosteam nimic de Padova (strazi si magazine)si imprejurari, apoi incet, incet cu harta in mana, am gasit tot. Terminand faza asta, m-am apucat de cursuri de la regiune FSE si uite asa eram unica vaca batrana intre fete de 20 ani, dar mi-a priit, am invatat multe.

cicina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_popescu spune:

Va multumesc pentru incurajari si pt sprijin.

Cred ca problema mea pleaca de la faptul ca eu in Romania aveam cabientul meu de avocatura, munceam 14 ore pe zi si de la un moment la altul am decis sa ma casatoresc si sa ma mut in Italia.
Poate ca m-am pripit in deciziile luate ( pe Luca il stiam decat de 1 luna in care ne-am vazut de 2 ori),poate trebuia sa astept mai mult , problema mea e ca am vrut sa fug de tot dupa ce a murit tata si m-am refugiat intr-o casatorie.
Nu stiu daca am facut bine sau nu, timpul le va rezolva pe toate....

Mergi la inceput

Dana, odata ce ai facut pasul asta, sa nu-ti para rau. Toti in viata facem pasi pripiti dar totul e sa stim sa-i cumpanim pe parcurs. Nu este important de cate ori l-ai vazut pe al tau, ci daca intr-adevar ti-ai dat seama ce fel de om e acum cat stati impreuna (intotdeauna omul il cunosti cel mai bine acasa la el)si daca merita sa mergeti impreuna pe calea imbatranirii.
Eu nu prea am multa carte, ci scoala vietii. Am avut furtuni si le-am biruit, am avut uragane si le-am infrant. Nu te lasa prada disperarii si cauta sa reactionezi pozitiv.
Faptul ca acasa aveai acea activitate, ai schimbat foaia vietii, trebuie sa te apuci de altceva.
Ceea ce-i mai dureros inr-adevar este pierderea tatalui tau, dar gandeste-te ca el ar fi fericit de acolo unde e , daca si tu esti.
Te simt vulnerabila in momentele astea, si tare as vrea sa-ti pot ridica moralul.
Daca pot sa te ajut cu ceva, scrie-mi MP.

cicina

Mergi la inceput