Clasa a VIII-a, batalia pentru liceu

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Browneyes spune:

quote:
Originally posted by craciunitza

Multumesc, Alexandra!
(frumos site-ul Laurei, mai lucrezi la el sau te-ai oprit?)

Dragele mele, am avut aseara sedinta cu parintii.
La noi, lucrurile stau asa:
- clasele a VIII-a invata la ultimul etaj, unde scoala arata ca acum 20 de ani, cica doar asa vor avea liniste sa invete. Chestia e ca baiatul meu are 1.80 m si abia incape in banca;
- jumatate din sedinta s-a discutat despre banchet, sa incepem sa strangem bani de acum, mi-a fost teama sa intreb la ce suma se ridica participarea la banchet;
- bineinteles s-a vorbit de fondul scolii/fondul clasei, ca nu e obligatoriu dar e musai, 30ron pentru scoala si 40ron pentru clasa;
- ca primele impresii sunt proaste, profesorii sunt nemultumiti, copiii nu si-au facut temele de vacanta, al meu stiu sigur ca le-a facut si d-aia azi merg sa discut direct cu profesorul;
- mare problema la latina, unde copiii sunt distrati iar profesoara nervoasa, discrepanta de opinii si orgolii cat cuprinde;
- nu au manuale dar li se dau teme din ele si profesoara e suparata ca elevii nu-si fac temele;
- si de anul asta copiii isi pot ridica singuri alocatia.
Aveti mai jos poze cu scoala si clasa.
Scoala

Cu placere!
Am vazut pozele cu scoala. Nu stiu de ce te miri. Sintem in Rominia si asta spune totul. Nu se investeste in invatamintul rominesc atit cit trebuie, dar pretentii sunt. Oricum, mai are anul acesta si scapa de scoala respectiva. Mi se pare revoltator ca in anul 2006, in Bucuresti, mai exista inca astfel de scoli.

Iar problemele cu profesorii sunt dintotdeauna...la liceu va fi si mai rau, sau poate ca nu..depinde de profesori..Important este ca el sa-si vada de treaba si ai sa vezi cum trec anii si te intrebi cum au trecut..:)

{Dap, inca mai lucrez la el, de mult vreau sa-l fac, dar am fost cu bac, admitere, apoi vacanta.....Merge mai greu pentru ca am inceput cele 2 facultati si deja am o multime de invatat...nici nu m-am asteptat la asta....}

www.laurastoica.uv.ro -Site in memoria Laurei! (inca mai lucrez la el)

www.celinedion.myforum.ro - Forum Celine Dion-

http://360.yahoo.com/alex_andra0507 - My yahoo blog; you can read and comment

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns craciunitza spune:

Eh, si noi am facut clasa boboc intr-a II-a si am invatat acolo pana anul trecut, dar asa e regula, clasele de-a VIII-a se muta la etajul 3, care e singurul neamenajat. Asta e pretul ca sa invete a VIII-a dimineata. Au primit fonduri si se pregatesc sa amenajeze etajul 3 la iarna, cand copiii vor invata la alta scoala
Gardian nu mai avem, faceau copiii misto de el si nu avea nicio autoritate, il plateam degeaba. Si nici piscina nu avem.
Latina o fac cu alta profesoara de romana din scoala, nu stiu de ce i-a impartit asa, e profesoara la clasa celui mic.
Aseara, la sedinta, parintii au reclamat in cor atitudinea dnei de latina, care e foarte severa, chiar agresiva. Eu, ca de obicei, pe dinafara de subiect, ca baietii mei is caliti amandoi si nu reclama nika. Si povestindu-le ce am auzit la sedinta, asta mic zice:
- Aia e profa mea de romana.
- Si asa urla si la voi la ora?
- Da, dar eu credeam ca e normal, ca toti profesorii urla asa.
No comment.

Nu certati copiii cand viseaza!

Poze

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Browneyes
Am vazut pozele cu scoala. Nu stiu de ce te miri. Sintem in Rominia si asta spune totul. Nu se investeste in invatamintul rominesc atit cit trebuie, dar pretentii sunt. Oricum, mai are anul acesta si scapa de scoala respectiva. Mi se pare revoltator ca in anul 2006, in Bucuresti, mai exista inca astfel de scoli.

Cred ca m-ai inteles gresit, nu vreau sa scap de scoala asta, este in primele 10 din Bucuresti, se face carte serios si are multi copii olimpici si in top.

Poze

Mergi la inceput

quote:

quote:

Cred ca m-ai inteles gresit, nu vreau sa scap de scoala asta, este in primele 10 din Bucuresti, se face carte serios si are multi copii olimpici si in top.

Da, asa este..eram cu capul in nori :) Pai atunci este cu atit mai bine daca este o scoala foarte buna.

Poze

Mergi la inceput

quote:

quote:

Da, asa este..eram cu capul in nori :) Pai atunci este cu atit mai bine daca este o scoala foarte buna.

Poze

Mergi la inceput

Vlad are astazi simularea la limba romana, de la 9-12, dupa care intra la ore, program normal. Si maine au 8 ore, recupereaza francofonia. Astfel ca, fiind copilul ma-sii, a rabufnit ieri in clasa: pe toti profesorii i-as impusca!
Acum astept sa ma cheme diriginta la scoala

Poze

Mergi la inceput

TEST DE EVALUARE
Clasa a VIII-a

Citeste cu atentie urmatorul text:
"Privirile de farmec bete
Mi le-am intors catre pamant
Iar spicele jucau in vant,
Ca-n hora dupa un vesel cant
Copilele cu blonde plete,
Cand salta largul lor vestmant,
In lan erau feciori si fete,
Si ei cantau o doina-n cor.
Juca viata-n ochii lor
Si vantul le juca prin plete.
Miei albi fugeau catre izvor
Si grauri suri zburau in cete."
(George Cosbuc - Vara)

Cerinte:

I. A 1. Rescrie versurile care exprima direct prezenta eului liric.
2. Identifica doua elemente a caror prezenta contribuie la realizarea tabloului naturii.
3. Explica semnificatia verbului "a juca" din versul "Juca viata-n ochii lor".

B 1. Extrage din text cate un cuvant care contine triftong si hiat.
2. Identifica in text un substantiv defectiv de numar si un substantiv colectiv.
3. Transcrie din text cuvintele aflate in cazul G.
4. Precizeaza functia sintactica a substantivelor "feciori si fete"
5. Constructia "de farmec" este C. indirect, C.C. de cauza sau C. de agent?
6. Extrage din text o propozitie subordonata.

II. Argumenteaza, intr-o compunere de o pagina, ca fragmentul din poezia "Vara" de G. Cosbuc apartine genului liric.

Poze

Mergi la inceput

Acum am ajuns acasa, am ascultat stirile in masina: este ultimul an in care se da testarea nationala
Incepand cu anul viitor, tezele vor avea subiect unic si vor tine loc de testarea nationala. Macar prinde cel mic al meu o situatie normala.

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_maria222 spune:

mi se pare ok testul ....macar de-ar fi si la capacitate asa usor....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KUKI spune:

Offf si eu exact asta vroiam sa va spun, ca suntem ultima promotie care da nenorocitele de teste nationale.

De ce nu se pot introduce de anul asta subiecte unice la teze? Ca timp ar mai fi si nici mare lucru ca logistica nu mi se pare, doar exista infrastructura creata pentru teste, nu?

Mie pur si simplu mi-e mila de copiii astia. Totusi sunt prea mici pentru un examen atat de important.

Mergi la inceput