Isi suge degetele si nu vrea suzeta !!!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dienuca spune:

Bina ca am cautat inaite sa postez un subiect nou.
Am aceiasi problema si nu mai stiu ce sa mai fac. V-am citit toate mesajele, chiar am incercat unele variante. Fara succes. Rares seamana cu mine. Si eu imi aduc aminte ca-mi sugeam degetul. Eram mare, cred ca prescolara sau in clasa intai, cand taica-miu m-a intrebat: de ce iti sugi degetul? Pentru ca este buuunn. Dar nu curge nimic din el. Ba da, lapte. Rares nu a supt niciodata suzeta si nici biberonul nu l-a vrut. De la 4 luni a inceput sa-si suga degetele mari de la ambele maini. Pe urma l-a preferat doar pe cel de la mana dreapta. L-am lasat in pace, pentru ca am vazut ca se linisteste singur si ca adoarme singur asa. Mama mi-e spus sa las copilul in pace, ca nu e nici o problema. Un doctor psiholog mi-a spus ca e ok, ca e calmantul lui si sa-i asociez dugetul cu ceva: foame, somn, liniste, etc. Am facut-o si pot spune ca functioneaza. Dar tot isi suge degetul. Are 3 ani. Anul trecut i s-a descuamat pielea de pe deget, are batatura, dintii sunt ok, dar palatinul e mai inalt un pic. Mi-e ca se duce la gradi si sa nu rada copii de el. Ce sa fac? Sa-l mai las in pace? Sa pun frana?

Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Autor: razvan2007
Trimis la: 15/04/2007 10:35:00

Va cer din nou un sfat...Este bine ca de la varsta de o luna sa ii dau baietelului meu suzeta sau nu este recomandat acest lucru ?

Ingerasul meu e cel mai scump
www.razvan-andrei.blogspot.com
--------------------------------------------------------------------------------

Autor: hcclara
Raspuns la: 15/04/2007 10:48:22
recomandat nu e...fiecare face cum crede el ca e bine, al meu cel mare nu a luat deloc suzeta, si nici degetul in gura, am avut noroc mare cu el. iar celui mic i l-am dat prin luna a 4, fiind ingrozita ca tot timpul cauta tzizi, dar nu a folosit-o mult timp, de la 6 luni nu a mai vrut-o deloc. si tot asa spre norocul nostru, nu a luat nici degetelul in gurita.
cand am fost cu cel mare la stomatolog pe la 2 ani sa-l cunoasca dr, primul lucru cand l-a vazut ne-a zis: nu a avut suzeta. pentru ca la cei care au avut suzeta mult timp, sunt dintii mai in afara.
prietena mea de ex, are un baietel de 3 ani si inca are suzeta cand doarme. pediatru i-a spus ca e cam timpul sa-l dezobisnuiasca. alta cunostinta de-a noastra tot asa l-a dezvatat pe la 2 ani tot din cuza dintiilor.
cunosc si copii care nu vor suzeta si isi sug degetele.
acum depinde si de tine, daca crezi ca ti-e putin mai usor, poti sa incerci si cu suzeta, poate bebitul tau nici nu o vrea, si il dezveti cand crezi tu, nu-l lasi pana ajunge la gradi cu suzeta in gura.
sanatate, claudia
--------------------------------------------------------------------------------

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ochi_verzi spune:

Fiica mea si-a supt degetul din burtica.De vreo 3-4 ori,cand am facut eco, mi-a aratat pe monitor cum isi suge degetul.Atunci mi s-a parut ceva deosebit, dar apoi.
Cand am nascut-o, dupa ca au masurat-o, cantarit-o si consultat-o, au pus-o pe un scutec s-o "faca sarmaluta",dar ea iute si-a bagat degetul mare in gurita si toata lumea din sala a ras, iar matusa mea i-a facut si o poza.
Cand am venit acasa, am imbracat-o in hainute,iar ea era aproape tot timpul cu degetul in gurita.I-am cumparat tot felul de suzete, dar nu le-a acceptat.Isi facea greata, iar cand i scoteam degetul din gurita si-i dadeam suzeta, urla ca din gura de sarpe.Am tot incercat, dar... degeaba.
Am inceput sa-i pun manusi si chiar sosetute,dar baga pumnul cu totul.M-am lasat invinsa, dupa un timp.
Pe la 4-5 luni,a inceput sa-l suga, doar cand adormea.M-am gandit ca trepat, treptat va renunta,dar... are 2 ani si aproape 5 luni si cand se culca, tot isi baga degetul in gurita.
Am tot vorbit cu ea, ca-i rusine, ca-i fetita mare, ca..., ca..., dar nu renunta, inca imi spune: "Mami, sug numa un pic!" Nici eu nu stiu ce sa ma mai fac.
La metodele cu ardei iute, boia, nu am apelat, pt ca-mi este teama ca se freaca la ochisori. Acum vreo 2 saptamani s-a lovit la un degetel si i-am pus plasture la amandoua degetelele, spunandu-i ca asa va treca mai repede,dar l-a supt cu totul(incat imi era frica sa nu se inmoaie lipiciul si sa-l inghita).
Ma gandesc ca in timp va renunta singura(cand va intelege mai bine).

http://community.webshots.com/user/tincadiana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nusicasiely spune:

eu i-am luat suzeta de silicon si decupata si nedecupaat si de latex decupata,n sfarsit am dat pe ele o gramada de bani si nici nu s-a uitat la ele.dar plangea mereu,era foarte agitata,asa cum e si acum,la 5 luni.si -iam luat uan iefrina,rotunda,din latex si pe aceea o adora.acum nu mai sta tot tim pul cu ea,decat cand o mananca gingiile de la dinti,cred sau cand devine foarte agitata.daca vede suzeta o vrea,sau baga o jucarie in gura sau degete,dat eu nu vreau sa o las.prefer suzeta.
eu am subt degetul cand eram mica si imi deformasem dintii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissy77 spune:

Unele mamici dau suzeta direct din maternitate. Eu am fost mai incapatanata si nu i-am dat-o decat dupa 2 luni. Din silicon, ortodontica (o parte tesita). Acum nu poate dormi fara ea. Are 1 an si 4 luni si ma intreb deja: oare cand o sa renunte la ea?

Cristina & Elise-Stefania
-----------------------------------------------------------
Cu totii traim sub acelasi cer, dar nu avem toti acelasi orizont.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianca spune:

Buna.
In sfirsit am gasit si eu raspuns la intrebarea mea,am si eu o fetita de 4luni jumatate,isi tine degetele tot de la 2luni dar citeodata baga aproape toata minuta in gurita si apoi incearca si pe cealalta tot acolo,suzeta no prea doreste,am cumparat si eu multe feluri dar o arunca,ii place numai sa se joace cu ea,ma gindeam poate dintisorii ii ies,pina cind dormim fara degete in gura din cauza ca sa obisnuit sa adoarma infasata si acum tot asa e,vedem mai departe.
Eu mai am doi copii mai mari dar au luat suzeta si cred eu ca era mai usor dar si fara are farmecul ei poate si puncte bune.

Mamica a trei pui. Anca(15.02.1998) Vladut(12.05.1999) Alice(21.11.2006)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Initial creeata de roxicucu

Am un baietel de 3 luni si jumatate pe care il alaptez exclusiv. De la un timp am vazut ca a inceput sa-si suga degetelul si am cam intrat in panica (pentru ca avem niste cunostinte al caror baietel suge inca degetul desi are 6 ani) asa ca am incercat sa-i introduc suzeta. Ma gandeam ca este mult mai usor de dezobisnuit de suzeta decat de deget. Nu i-o mai dai, plange un timp dar pana la urma ii trece. Dar cu degetul .... cum faci sa-l dezobisnuiesti? El suge degetul numai in momentul in care este obosit si vrea sa doarma. Dupa ce adoarme scoate degetul din gura. Ma gandesc ca a luat obiceiul asta din cauza ca eu l-am lasat sa adoarma singur si el si-a cautat un mijloc de a adormi mai usor. Mama mea este educatoare si imi povestea despre copii care s-au atasat de anumite obiecte (pernute, paturici, funditze, etc) fara de care nu pot dormi. Cred ca si la el este ceva de genul asta... Nu mi-a refuzat suzeta dar nu reuseste sa o tina prea mult timp in gura si o scapa. Am stat eu un timp langa el si am avut grija mereu sa i-o dau inapoi, dar nu pot sta planton langa patul lui. Este de vina oare forma suzetei, copii vostri nu scapa suzeta din gurita?
Cum sa fac ca sa fie bine? Insist cu suzeta sau il las sa suga degetelul in continuare? Citeam in Dr. Spoch ca daca plange bebe trebuie sa-l ajuti sa-si gaseasca degetelul si sa-si satisfaca nevoia de supt. Si apoi cum il convingi sa nu mai suga degetul?

Roxana mami de Stefan (24.04.04) si Andrei (05.06.07)

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florina spune:

Buna ziua,

Baietelului meu i-am dat suzeta din primele luni de viata si am "pierdut-o" in jurul varstei de un an. A fost dificil momentul dar nu a trecut greu peste el pentru ca inca il alaptam. Nu si-a supt degetele nici macar o zi si eu cred ca fara suzeta n-am fi reusit aceasta "performanta".
Acum avem o bebelina de 2 luni si jumatate care si-a descoperit degetele si le suge cu mare placere. M-am chinuit cam 3 saptamani cu suzeta - initial parea ca se inneaca cu ea, vroia sa vomite numai cand ii atingea buzele, ce mai, un circ intreg. Am schimbat vreo 5 suzete si am ramas la una din cauciuc (desi eu una as fi preferat sa fie latex...) de la Nuk. Nu e mai buna decat degetelele dar a inceput sa o accepte. Din 5 incercari in 3 o scuipa pana la juma de metru dar continui sa insist (cu blandete :) pentru ca de suzeta scapam mai usor decat de suptul degetelelor... Cu siguranta suptul degetelor este un mod natural de calmare foarte bun dar daca ai un bebelus cuminte si linistit, cred ca poate fi inlocuit cu succes cu alte metode naturale (alaptat, leganat, mangaiat etc).
Cred ca e bine sa scapi de suzeta inainte de a opri alaptatul. Cum bine spunea cineva mai devreme, linistea ta si mai ales a celui mic nu trebuie sa depinda exclusiv de o bucata de plastic...
Mult succes in operatiunea "suzeta".

www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia
Florina, fericita de Teodora(27.06.07) siTudor(5 ani)
Teodora, capsunica mea iubita
www.onetruemedia.com/shared?p=2ec9af00903bd34b9e16cb&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Asa a crescut baietelul meu, Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Medeea76 spune:

Dupa un an de incercari, am reusti sa scapam de suptul degetelului!!! I-am pus leucoplast pe degetel doua zile (l-am schimbat de cateva ori) si gata!

Medeea, mamica de Tea - 17 iulie 2006 si cu bebe mic in burtica (15+)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maryela spune:

Medeea, ce fel de leucoplast ca am luat si eu si i-am pus dar in 5 minute l-a dat jos. L-a inmu iat s-a largit de pe deget si l-a tras cu dintii

Mergi la inceput