Isi suge degetele si nu vrea suzeta !!!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nastasika spune:

si fetita mea suge degetul de la 2 luni desi avea suzeta. A renuntat intr-o zi la suzeta si de atunci suge degetul la culcare si in somn.
Mi-am pierdut multe nopti stand langa ea si bagandu-i suzi in gura, dar degeaba, nu a mai vrut-o si pace. Acum are 2 ani si 9 luni si suge degetul in continuare. I s-au strambat deja incisivii de sus , iar degetul cu pricina are batatura din cauza dintilor.Am speriat-o ca o mananca lupu daca mai suge degetul, dar in somn uita si-si vede de treaba. Sta toata noaptea cu degetul in gura. Nu mai stiu ce sa mai fac.Am dat-o si cu ardei iute fara nici un rezultat. Acum imi spune ca e bun degetul si e dulce. Ce sa ma fac eu cu ea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andatudor spune:

Gandacel,parca ai fi vorbit de fi'miu,mai ales la faza cu mancarea!.Asa face si el si-l suge oricand-de foame,de plictiseala,de nani,de ...placere!Are 1 an si de la 4 luni si-l suge incontinuu.(dupa ce adoarme nu-l mai suge)Pana atunci am folosit suzeta,dar dupa aceea n-a mai vrut-o deloc.Am incercat si cu leucoplast.Nu si-l suge,dar il roade pana se inmoaie leucoplastul si dupa aia il da jos!
Cred ca o sa-i pun tot timpul leucoplast,pana s-o dezobisnui.Usor de zis ,dar greu de facut,ca ...mi-e mila de el!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanuele4u spune:

Eu o sa va raspund de data sta nu din punctul de vedere al unei mamici , ci al copilului care a trecut prin asa ceva. In primul rand, orice incercare de a inlocui degetul/dgetele cu o suzeta este compromisa de la inceput, pentru ca nimik nu se compara cu "confortul" pe care il ofera propriile degete. Metodele mai drastice ( gen ardei iute, leucoplast etc.) poate da roade doar pe moment..sau daca perseverati...eu reveneam intotdeauna la "bunul obicei" cum mi se oferea ocazia ;-). Chiar daca ti se explica cum ca nu e bine, ca iti papa lupul degetele sau chiar daca ti se dau explicatii stiintifice ( mama mea e medic stomatolog), gen ti se deformeaza dintii sau bolta palatina..cum spuneam, orice gen de explicatii sunt zadarnice. Eu am renuntat singura la obicei, in momentul in care am constientizat ca sunt destul de mare ca sa mai pastrez acest obicei. La inceput ma trezeam dimineatza tot cu degetele in gura, dar pe masura ce se scurgea timpul asta se intampla tot mai rar, pana cand acest prost obicei a incetat.
Asa ca parerea mea este sa aveti rabdare ..totul va trece...atata vreme cat copilul are inca dintii de lapte, sunt sanse minime ca dentitia definitiva sa apara cu deformari ( cei mai afectati sunt copiii care isi sug degetul mare).

Emma , Mamy de ingerash scump Amy ( 11.08.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gandacel spune:

Fara suparare, Emanuele, ce spui tu ma cam sperie... Ce varsta aveai cand ai renuntat la acest obicei, pentru ca ai constientizat ca esti "mare"?! NU numai faptul ca ai ajuns la o varsta la care ai putut sa constientizezi asta, dar faptul ca iti amintesti atat de clar, ma infricoseaza! Asta inseamna deja 5-6 ani, ori ma insel?! Sau o fi mai mult...?!

Gandacel si Bogdanel (14.11.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela2001 spune:

Gindacel fetitza mea avea cam 1 an si 2 luni cind am inceput sa-i bandajez degetele mari; nu credeam sa reusesc asa repede(in aprox. 1 luna).
Ziceam ca e bine sa-l dezveti cit este mic, caci cu cit trecea vremea cu atit mai tare se obisnuieste cu suptul degetului si devine mai incapatinat.
Diana nu si-a dat bandajele jos, desi cred ca ar fi putut.
E f important sa n-o lasi nici o clipa fara bandaje.
De asemenea, cred ca n-as fi reusit s-o dezvat de suptul degetului, daca nu i-as fi dat suzeta in schimb.

Ela2001 - bebitzei Diana Andreea (22.10.2004)

http://f2.pg.photos.yahoo.com/mirelai2001

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

Mai, asta e un subiect controversat la care exista argumente valide si de-o parte si de alta.
Eu am obisnuit-o pe-a mea cu suzeta din disperare de cauza cind era f. mica si acum nu mai doarme fara. E scandal mare fara ea. As fi vrut mult sa-si suga degetele, dar nu a vrut. Cind s-a nascut si le-a supt, apoi parca nu-si mai aducea aminte. Argumentul meu este ca un copil care stie sa-si suga degetele stie sa se calmeze singur si sa adoarma singur chiar daca nu are ajutoare de plastic. Eu de exemplu am ingrozesc ca ma voi afla cu ea undeva si vrea sa doarma si nu poate si am uitat toate suzetele acasa.
Un al argument impotriva suzetei este ca poate strica dintii, pe cind degetele nu.

Parerea mea este sa o lasi in pace sa-si suga degetele cit are ea chef. La un moment dat o sa renunte. Mama s-a ingrijorat pentru ca sora-mea si le-a supt pina pe la cinci ani si avea rani pe degete si pe nas (ca in timp ce-si sugea degetele din mijloc se scarmana si degetul mic pe nas) Dar cu toate presiunile nu a cedat, pina cind nu a hotarit ea singura ca are chef sa renunte.

Cit despre dentitie, eu niste dinti oribili si nu mi-am supt degetele, iar sora-mea are dinti aproape perfecti.

Smaranda, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii

www.askdrsears.com/html/2/T020100.asp" target="_blank"> Alaptati,
www.lalecheleague.org/bfinfo.html" target="_blank"> alaptati,
alaptati!

Cum se poarta un bebelus in wrap si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=80475" target="_blank">discutia de pe DC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lemoni spune:

Hai ca imi faceti pofta!
Va faceti probleme pt ca nu aveti dece eu am supt degetul pana pe la 5-6 ani si am si dintii drepti si nimic nu sa intimplat cu mine, e drept parca e putin mai mare degetul de la mana dreapta decit cel de la stanga dar ce conteaza cine sta sa se uite cu lupa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns val77 spune:

fetita mea de 5 luni jumatatea isi sugea cu pofta degetul pana mai acum 1 luna, nu am facut nimic sa o dezobisnuiesc de acest obicei, dar de cand a descoperit picioarele degetul nu mai prezinta interes ( asta nu inseamna ca acum sta numai cu picioarele in gurita)

A sti, a putea sã te opresti exact unde trebuie, iata marea putere in viata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mi-ha spune:

Eu ii inteleg perfect pe cei care sunt disperati din aceasta cauza.Am trecut prin asa ceva ca parinte(pana acum o saptamana,adica la aproape 3 ani).Nu se pune neaparat problema de deformare a dintilor,sunt destule metode de indreptare ci e vorba si de gest.Stiu pe cineva care are 29 de ani si isi suge si acum degetul noaptea in somn,cica involuntar.Cine vrea asa ceva pt copilul lui?!
Noi eram cam asa :ne era sete-degetul in gura,ne era somn-degetul in gura ,ne era foame-degetul in gura,ne suparam-degetul in gura.Ma exaspera!De mica nu a vrut suzeta(nicio marime.nicio culoare,nicio forma).Am incercat cu manusa,cu bandaj,cu ardei iute,cu mustar,cu aloe........niciun rezultat.Pana la urma am amenintat-o ca ii bag degetul in ghips(acum imi dau seama ca nici nu stie ce-i ala ghips).

Saptamana trecuta a fost la dentist care i-a spus ca nu are dintii deformati,in schimb palatinul a inceput sa se deformeze si ca a avut si el un baietel care isi sugea degetul si ca i-a bagat degetul in ghips[chiar asa a facut, cica].Apoi am plecat cu ea la tara si i-am spus ca daca isi mai baga degetul in gura ii dau cu gainat pe el."Ce-i ala gainat?" "Caca de gaina." Apoi am luat un pic si am pus pe o frunza si l-am lasat la vedere in camera.Ma mai intrebat de 2 ori ce-i ala de pe frunza si ce fac cu el,mi-a mai spus o data ca a imbatranit (se uscase),a plans rau intr-o noapte cand i-am spus sa-si scoata degetul din gura si cam asta a fost.
Acum adormim fara deget,ziua nici pomeneala de deget.Noaptea mai are cate o tentativa dar ii amintesc sa-l scoata si gata.

Daca va este ceva de folos,din ce am scris,ma bucur .Oricum chinul a trecut in proportie de 99%.Celor disperati le spun ca au nevoie de vointa,imaginatie,intransigenta, nervi si mai putin somn.

Succes parintilor de sugaci de deget!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Multumesc de raspunsuri ... Se pare ca suzeta e sortita esecului, am incercat cu diferite forme, la inceput o ia, pe urma cand se dumireste ca nu e degetul (de fapt degetele) o lasa si incepe sa urle la orice tentativa de a o reintroduce ...

Simona - multumesc de oferta, sper sa trecem si noi pe la Piciul ... e cumva unul pe Mihai Bravu ? Apropo, jucaria de la tine e favorita ei, altele nu-i plac, dar aia e magica, se opreste din plansul cel mai zdravan cand incep s-o zdrangan :)

Se pare ca intr-adevar isi suge degetele din 3 motive:
- cand se trezeste, de foame - solutia = o hranesc;
- in timp ce e treaza, de plictiseala - solutia = ma joc cu ea
- cand adoarme, ca sa se linisteasca - solutia = o las in pace pana adoarme, dupa care i le scot; in general si le scoate singura cand a adormit, ceea ce ma face sa cred ca nu e o problema fara rezolvare ...

Poate am noroc si renunta singura ... ma lupt cu degteul mare, pe care parca il descopera incet incet ...

Boghi

poze Goanga
si alte poze

Mergi la inceput