Am nevoie de retete foarte dietetice!
Am ajuns si eu intr-un final la endocrinolog, am facut analize si concluzia a fost asta: PCOS cu toate simptomele specifice sindromului: colesterol mare, glicemie mare, insulina mare, TGO-TGP cu valori foarte mari (de 2 ori mai mari decat normal)... concluzia: pe langa medicatia necesara - dieta, fara ulei sau grasimi si fara pic de zahar!!!
Ca atare am nevoie de voi; am voie numai o lingurita pe zi de ulei si aia daca e musai necesar
....
De luni ma cam lupt cu fructele si legumele... dar tare greu merge
.
Aseara am facut stiuca fiarta cu cartofi si morcovi (desi nici astia nu trebuie in cantitate mare) cu usturoi; pentru azi am dovlecei umpluti cu branza de veci
, ceapa si marar - la cuptor, cu ardei copti (fara ulei) doar cu otet clasic (ca ala de mere are miere
).... numai ca maine ce mai pap??? parca mi s-a inchis creierul de cand cu asa analize
... AJUTORRRR...
Cele care mai sunteti in situatia mea (daca o mai fi pe lume cineva ca mine
) haideti la subiectul asta sa ne sprijinim si sa ne sfatuim...
Mami si www.babiesonline.com/babies/n/nasturica" target="_blank">Ioana nasturica
Raspunsuri
angelapriboi spune:
Draga Claudia,
Sotul meu a avut colesterolul foarte mare, dr. i-a spus ca are risc mare de a face infarct.
Ne-am speriat foarte rau si a trecut la regim:
- 2 litrii de ceai anticolesterol pe zi
- salata de cruditati(morcovi+telina,salata verde,spanac)doar cu o lingurita ulei de masline
-peste la cuptor cu sos de rosii si legume( ceapa,morcov,ardei) si tot felul de mirodenii
-tocanite de legume fara ulei ,iar gustul il obtii doar prin adaugarea de mirodenii( atentie nu delicat sau vegeta)
-carne de pui la gratar
-fructe cat cuprinde
-cereale cu lapte degresat
Ai grija la lactate.Sunt foarte grase.
15 minute de efort fizic in fiecare seara.
Am uitat sa-ti spun ca a luat boabe de mustar in fiecare dimineata pe stomacul gol cate o lingura.
In 2 luni a reusit sa-si regleze colesterolul si de asemenea sa slabaeasca vreo 5 kg si sa se simta mult mai odihnit.
Iti doresc succes si nu dispera cu vointa totul este posibil.
ANGELA
claudia_a spune:
Multumesc Angela, foarte bune sugestiile! Nu stiam ca boabele de mustar scad colesterolul; problema este ca inainte nu mancam gras, insa sindromul pe care il am determina o asimilare si o crestere nu foarte reala a colesterolului si glicemiei! Tratamentul meu va fi din pacate pentru foarte mult timp
... asta este!
Dimineata mi-am stabilit lapte 0,1% grasime cu 2 linguri de fulgi de secara (daca nu stiai fulgii de ovaz contin foarte mult ulei - adica ovazul are in compozitie multe lipide) - sugestie de la nenea Montignac
.
E destul de nasol ca si salatele nu au nici un gust fara ulei... va trebui sa ma invat asa!!
Mai astept sugestii si poate fete in acceasi situatie ca mine, sa ne sfatuim zilnic ce mancam si cum si cat!!
Mai rau este ca nu pot baga deloc apa in mine si cica trebuie... noroc cu pepenele ca ma mai scot, insa si ala are mult zahar - cum o dau cum o intorc nu prea merge...![]()
Mami si www.babiesonline.com/babies/n/nasturica" target="_blank">Ioana nasturica
angelapriboi spune:
Claudia pepenele ridica foarte mult valoarea glicemiei.
Incearca cu ceai,este mult mai bun.
Si fii optimista.
ANGELA
Winnie spune:
Claudia, imi pare tare rau de problema ta, si iti urez sanatate multa.
Eu te pot ajuta cu ceva retete de acest gen pentru ca tin o dieta vegetariana saraca in grasimi. Doar ca acum sunt la munca si nu am foarte mult timp.
Incerc sa le adun pe toate intr-un loc si apoi le copiez aici.
Dieta pe care o tin eu se numeste Dieta Hawaii si daca dai un search o gasesti sigur aici.
Pana atunci iata o idee de meniu zilnic (din ceea ce mananc eu):
MD: "Clatita" de cereale integrale sau turtite de orez integral expandat sau paine de tarate cu gem dietetic
Gustare: fructe
P: Hummus (facut doar cu 1 lingurita ulei de masline) cu salata de legume cu dressing de lamaie si marar SAU orez integral cu legume SAU rosii umplute cu orez si legume tinute 10 min la cuptor, SAU supa-crema de legume cu crutoane integrale
G: fructe
S: Cartofi copti la cuptor cu mirodenii, mancarica de fasole pastai la care adaug 1 lingurita ulei de masline la sfarsit, SAU tofu cu salata de legume
Sunt multe posibilitati de a manca fara grasime. Dieta pe care o tin eu este o dieta medicala, facuta de un medic de la Harvard. Rezultatele testelor pe care le-a facut cu aceasta dieta au fost uimitoare, deoarece pacientii tinuti sub observatie au inregistrat modificari in bine ale colesterolului, tensiunii arteriale, iar cativa diabetici pe care i-a avut in focus-group au renuntat la insulina dupa doar 3 saptamani de tratament (unul din ei dupa doar 9 zile)
Daca vrei mai multe detalii, imi poti da un PM
Succes si sanatate!
lgireada spune:
Din fructe, neindicate pt cresterea glicemiei sunt de asemeni: pepene galben, pepene verde, struguri, banane. Deci atentie si la fructe.
Poate ar fi bine sa citesti putin pe la Montignac pt ca regimul propus de el se bazeaza pe cresterea indicelui glicemic si fetele de acolo sunt oricand saritoare sa te ajute.
O idee mai am in cap acum: sa incerci sa-ti faci mesele oricat de variate de la o zi la alta, astfel incat sa nu simti lipsa zaharului. In plus alcoolul e nociv, dar mai ales berea si spirtoasele. Mai degraba un vin decat altceva.
Sper ca ti-am putut fi de folos ![]()
Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/my_photos
emaaimee spune:
Claudia,pune in salate lingura de iaurt 0.1%gr si niste mustar pisat.si condimente dupa gust:mie imi place sa pun busuioc si menta.mai poti adauga in salata si carne de care ai voie tu.iese f buna.e o branza light la Metro de ex,Exquisa quark (0.1%gr) se keama.are numai 48cal/100g.e mult mai gustoasa k br proaspata autohtona.si merge si ea la salata.dar are un pic de sare,nu stiu dk ai voie.ce carne ai voie,doar peste?fa peste pe gratar sau la cuptor,iese mai bun decat fiert.pune si legume pe langa
sper sa iti fie de folos cele scrise de mine
de piticotu' urias umblaretzm-am facut maricica
POVESTEA MINUNII
claudia_a spune:
Winnie, multumesc de mesaj si astept cu nerabdare retete tale! Suna interesant ce ai scris de rezultatele obtinute cu dieta Hawaii... am vrut sa-ti trimit PM, dar nu il ai activat... poate imi scrii tu pe PM, daca nu indraznesc prea mult.. 
lgireada
din pacate stiu ca pepenele nu este recomandat... insa nu pot rezista; asta e singura mea placere de sezon pe care nu am sa o scot definitiv din meniu...
Bauturi alcoolice oricum nu consumam, nici sucuri din comert... pe montignac il stiu pe de rost... am slabit acum 2 ani 10 kg cu el, si inca aplic niste reguli de la el...
emaaimee Buna ideea cu branza Exquisa; am vazut-o la Metro si am sa o cumpar... nici sare nu am voie - ca am hipertensiune, insa nici nu fac abuz. Carne am voie de pui, vita si cat mai mult peste (stiuca, salau, crap - au cel mai mic nivel de lipide) la gratar sau fiert!
Va pup si numai bine
danita spune:
claudia, eu iti sugerez sa te uiti si peste vasele de lut si zepter ... ai sa gasesti niste retete supe traznet care se pot face in ele . SANATATE !
BeBelusca
Gabrielama spune:
Claudia_a,
in primul rand, multa sanatate!
Soia este un inamic foarte eficient impotriva colesterolului - se gaseste lapte de soia si, in anumite magazine, si alte produse.
Pentru gatit fara grasimi, dar cu rezultate gustoase, iti recomand sa-ti cumperi un steamer (aparat de fiert la aburi); este foarte usor de folosit si legumele si carnea fierte la abur nu sunt numai mai gustoase, dar isi pastreaza mai bine vitaminele.
Succes!
Gabi
Balance diet means chocolate in both hands!
claudia_a spune:
Gabi, merci de mesaj, insa soia are un continut crescut de estrogeni pe care corpul meu ii produce in exces - de aici si marea parte a dereglarilor mele! Pentru cei care au doar colesterolul marit stiu ca e foarte buna soia, dar pentru mine...