concediu prenatal

concediu prenatal | Autor: dana_g

Link direct la acest mesaj

Buna la toata lumea!
Nu stiu daca subiectul este prea potrivit aici, dar nu stiu exact unde sa intru.
Am si eu o problema si ma chinui sa-i gasesc raspuns de multa vreme.
Eu lucrez in invatamant, suplinitor. Contractul meu de munca se incheie pe 31 aug, iar eu voi naste la sfasitul lui sept. Ce pot face ptr a primi indemnizatia ptr cresterea copilului? Am inteles ca daca platesc ptr luna sept la casa de pensii , se poate. Intrebarea mea este: trebuie sa-mi iau obligatoriu concediu prenatal? Eu sunt in concediu de odihna acum, iar cum in sept nu mai sunt angajata nicaieri, n-ar avea cine sa-mi dea concediu prenatal.
S-a mai confruntat cineva cu problema asta? Daca da, cum ati facut?
Cand trebuie incheiat acest contract cu casa de pensii? In sept sau inca de pe acum?
Multumesc mult si sper sa ma poata ajuta cineva.
Va pup si sanatate multa voua si bebeilor vostri!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns asiza spune:

Imi pare rau, nu stiu sa-ti raspund, insa cred ca cel mai bine ar fi sa adresezi tu intrebarea asta la topicul de "Probleme legislative". Marius, moderatorul, te poate ajuta. Bafta!

Oana 22+ cu Denis Cristian
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns TOMALAVINIA spune:

Draga Dana, si eu sunt in aceeasi situatie doar ca la noi vine al doilea copil. Eu m-am interesat la CASS si la casa de Pensii si nu am primit nici o lamurire ci doar raspunsul ca trebuie sa ma angajez si chiar pentru o luna. Intereseaza-te si tu si mai vezi la inspectorat, poate iti da o catedra oriunde si mergi o zi, dupa aceea intri in prenatal. Eu asa am procedat in 2004, inainte sa o nasc pe MARIA. Sanatate si nastere usoara!

Mamica MARIEI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca tanasica spune:

daca e doar o luna diferenta iti poti lua linistita prenatal din ziua in care expira contractul de munca...apoi dupa ce nasti stai 42 de zile in postnatal si apoi intri in CIC...postnatalul e obligatoriu 42 de zile...deci ai pentru prenatal 84 zile calendaristice inainte de nastere (dar nu poti stii fix, ca nasterea nu se va produce fix intr.o zi probabil!)

...intrerupi concediul de odihna si intri in prenatal...mie asta mi se pare cea mai simpla optiune...

prenatalul se asimileaza perioadelor contrbutive necesare CIC...

Anca si Alexandra (10 nov.2003)

poze:
http://community.webshots.com/user/alexandra_ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_g spune:

Multumesc ptr raspunsuri.
Eu am hotarat sa imi inchei totusi contract de asigurat, mi se pare cea mai buna solutie. Ieri am fost la medicul de fam si mi-a zis ca acest concediu prenatal se da in fiecare luna, la inceput, deci nu imi da in august si e valabil pana nasc. Imi poate da si [pe sept, dar nu crede ca va fi acceptat la dosarul de indemnizatie. Si daca imi da pe sept, nu mai pot incheia contract(e ilegal) si daca nu mi-l vor accepta la dosar, adio, macar cu contract, am mai multe sanse.
Eu urmaresc emisiunea de miercuri de pe B1 TV (la 11), cu dna Muga (ministru secretar de stat in Min Muncii, sau asa ceva ) si a spus clar ca cine naste pana la 31 oct 2006 si are contract cu casa de pensii poate primi indemniz, cine naste dupa 31 oct trebuie sa aiba serviciu neaparat. Mie mi-e frica de functionarii de la primirea dosarelor, ca au fost multe telefoane in direct la emisiune in care mame se plangeau ca nu le-a fost acceptat dosarul , desi era totul ok.
Lavinia, tu lucrezi tot in invatamant? Cand nasti? Tu ce varianta alegi?
Multumesc mult.
Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns TOMALAVINIA spune:

Buna,Dana! Am lucrat in invatamint pina in 2004 cind am nascut-o pe fetita noastra, Maria. Mi-am sustinut examenul de definitivat in aug 2004, cu burtica la gura si de atunci nici nu mai vreau sa aud de invatamint! Am predat biologie si orele se reduc pe an ce trece, plus ca trebuia sa fac si naveta! Acum trebuie sa nasc in jur de 17 dec 2006, tot o fetita si am o perioada de 6 saptamini neacoperita, intre terminarea CIC si nastere. Am ales varianta de a ma angaja la o firma particulara cu salariul min pe economie, fictiv timp de o luna.Si imi platesc eu toate darile la stat, alta solutie nu am! Sper sa fie bine si sa se rezolve. Iti dorim nastere usoara si un bb sanatos!

Mamica MARIEI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_g spune:

Multumim mult! Si voua la fel, multa sanatate si nastere usoara!

Mergi la inceput