As dori sa aflu cum preparati voi, dragi mamici, iaurtul in casa. Mi-a recomandat dr. pentru bebelina mea de 7 luni, la masa de 18, si mu stiu cum se face. Apropo, mi-a spus sa fie cu laptele fiert, nu crud.
Si eu fac adesea iaurtel in casa. Cel mai bine iese daca pui un iaurt mic cremoso sau chiar smantana la 1,5 l lapte si amesteci bine, dupa care il lasi la cald cateva ore. Se prinde foarte repede.
Data viitoare pastrezi un pahar de iaurtel din cel vechi si il amesteci cu lapte proaspat. Il pastrezi la frigider dupa ce s-a prins.
Sa cresteti mari!
printze
Fierbi laptele (de preferinta cu grasime mai mare altfel iese apos), intr-o galetusa de smantana sau iaurt pui o lingura de smantana (iese mai dulce) sau de iaurt pe fund, torni laptele fiert cand este caldutz ( nu fierbinte) si il lasi 12/24 de ore sa se prinda.
Cristina