Buna ziua! Ma bucur nespus de mult ca am gasit pe cineva de specialitate cu care sa vb. Iata si problema mea: sunt insarcinata in 17-18 saptamani si la ultimul control echo mi s-a gasit un fibrom pediculat drept de cca 6 cm, care se afla la baza uterului. Am mai facut echo pana acum(de la 5 saptamani) dar nu s-a gasit nimic.Intrebarile mele sunt: pot duce sarcina pana la termen? ce efecte poate avea acest fibrom asupra fatului si asupra mea? daca fac cezeriana se poate scoate atunci si fibromul?Precizez ca pana acum o luna am luat utrogestan, dar la sfatul doc. am intrerupt. Nu am avut alta sarcina si nici avort spontan.Ce se poate face in aceasta situatie? Daca se poate as mai avea o problema: la inceputul sarcinii-5 saptamani- am avut o secretie vaginala, diagnostic: frotiu in limite normale, rare leucocite, prezente filamente LEPTOTRIX,rare micelii. Doc. mi-a prescris COLPOSEPTINE ovule, dar mi-a spus ca acest medicament nu se recomanda in primele luni de sarcina.Mi-a fost teama sa nu pierd sarcina si nu am luat, mai ales ca ma simteam bine.In schimb sotului meu i-au aparut niste buburuze pe penis si doc. i-a dat LOMESIN unguent. Am procedat bine ca nu am luat acel medicament? Ce efecte negative poate avea secretia respectiva asupra fatului, dar asupra mea? Va multumesc si astept nerabdatoare raspunsul!
Parerea mea este ca ai facut bine ca nu ai luat acel medicament, daca era contraindicat in primele luni de sarcina. Problema cu fibromul nu se poate rezolva din cate stiu la cezariana, ai sa vezi ce faci cu el dupa nastere. Se poate ca dupa nastere sa nu-ti faca probleme.Este foarte bine ca ai obtinut sarcina deoarece cu fibrom este mai greu sa ramai insarcinata.
Trebuie sa gasesti alte ovule pentru problema pe care o ai sau un unguent, ceva care sa nu fie contraindicat in sarcina.Cred ca e bine sa consulti si un alt medic.
Succes!