Imi cer scuze ca deschid subiect nou dar nu am gasit asa ceva sau nu m-am uitat cu destula atentie.
Ma intreb daca are cineva o asemenea reteta?
Imi amintesc ca grisul fiert se baga in castron de Yena la cuptor cu mere cu tot,dar nu stiu daca se punea si margarina,ceva scortisoara, sau alte chestii.
Are cineva idee cum se face?
multumesc anticipat
Mariana
13+
mama de Monica, Matei si Markus
Budinca de gris cu mere I
Ingrediente: 4-5 mere mari, 3 oua, 1/2 l lapte, o ceasca gris, 3 linguri zahar, un praf vanilie, sare, pesmet.
Preparare: Se fierbe grisul cu laptele pina se face ca o mamaliguta nu prea moale. Dupa ce s-a racorit putin, se amesteca cu merele curatate de coaja si date pe razatoarea mare, cu zaharul, vanilia, sarea. La urma se pun ouale batute amestecind usor. Se aseaza compozitia intr-o forma de budinca unsa si presarata cu pesmet si se da la cuptor.
Se serveste pudrata cu zahar vanilat.
Budinca de gris cu mere II
Ingrediente: 1 pahar gris, 1 kg mere, 1 ¾ pahar lapte, 1 pahar zahar, 75g unt, vanilie sau zahar vanilat, pesmet.
Preparare: Se unge usor cu unt si se presara cu pesmet fin, o forma rotunda sau o cratita. Pe fund se asterne in strat uniform o treime din cantitatea de gris, peste el se pune jumatate din merele rase, iar peste mere se presara jumatate din cantitatea de zahar si bucatele de unt. Se repeta operatia acoperind cu ultima treime din cantitatea de gris. Peste el se aranjeaza citeva rotogoale de mar curatat de coaja si seminte. Se toarna laptele clocotit si se da la cuptor la foc potrivit lasind sa se rumeneasca. Se rastoarna pe o farfurie apoi se acopera cu o a doua si se rastoarna iar, in asa fel ca sa apara rotocoalele de mar.
Uite si alte retete de www.retete-culinare.full-info.net/c209_54-dulciuri.htm" target="_blank">budinci delicioase.