Cu copilul la mare
As vrea sa stiu din experienta voastra cum v-ati descurcat cu copiii de aproximativ 2 ani la mare?
Fetita mea (1 an si 9 luni acum) este superactiva, superincapatanata (se afla in perioada de opozitie) si nu face inca la olita.
Ce le-ati dat sa manance, cum ati dormit, unde ati locuit,ce ati facut cu pampersii cand trebuiau sa intre in apa? A fost pentru voi un tur de forta sau v-ati putut relaxa?
Daniela, mamica de Ana-Maria
Raspunsuri
MariaM spune:
Draga mea, mi-ai luat "mesajul din gura"..ca sa zic asa...:)))...exact chestia asta vroiamn sa intreb si eu...pt c a Vlad va avea 1 an si 10 luni cand as vrea sa plecam la mare....si sunt chiar curioasa ...din alte experiente cum ne putem decurca...cu asa copii super activi...:)))...
eu una am fost anul trecut la mare cand avea 9 sau 10 luni...si a fost super ok...si bine...din toate punctele de vedere....dar acum...este total diferit ....din ce ingeras cumintel era..a devenit un mic ingeras cu cornite...:))...
Astept si eu cu mare interes raspunsurile voastre....:)
Va pup
Maria
vilma spune:
Luati-va (daca puteti) o mama/soacra/tantica/tata mare cu voi sa va ajute. In acest fel s-ar putea sa va mai si relaxati si voi, din cand in cand.....
Puteti sa incercati sa profitati de momentele petrecute pe plaja pentru a-i scapa de pampers. In cateva zile, s-ar putea sa va minunati de capacitatea lor de a tine pishulica.
Numai bine.
Vilma si Ancuta (2 ani)
tinatache spune:
Fetele, concediu placut va doresc. din pacate nu va pot raspunde decat la partea cu intratul in apa: noua la piscina ne-a spus sa-i lasam in slipi si daca fac kk mergem si spalam funduletul si slipii si iar ii lasam asa. Mi s-a parut o solutie f buna. Ce va invidiez... la noi a iesit din discutie marea anul asta... :(((
Cristina, mamica cu burtica
lala spune:
buna, anul trecut am fost la mare cu un bebe de un an si noua luni si
am stat la hotel; avand o camera dotata cu frigider am luat mancare pentru copil de acasa (piureuri de legume amestecate cu carnita, puse in caserole de unica folosinta si congelate, iaurturi, etc.)
pe plaja am lasat copilul fara pampers si asta pot spune ca ne-a ajutat la operatiunea 'olita'
adi69 spune:
Abia am venit de la mare unde am stat patru zile,cu Catalina(1 an si 2 luni).Am fost impreuna cu doi copii de aproape trei ani si unul de zece.Catalina a fost incantata de nisip,i-am luat galetusa si alte alea,cum de altfel aveau toti copiii. Nu au fost probleme deosebite cu nici unul din copii,e adevarat ca fiind mai multi se luau unul cu altul.A fost mai greu pana au invatat ca taticul trebuie sa aduca apa cu galeata ,nu copiii.Asta mica a stat cu pampersul pe ea,de altfel si fetita de aproape trei ani ,care nu face a inca la oala,dar baietelul a stat la putzulica goala,si cand a vrut pipi a facut taica-su o gaura in nisip,a facut si a acoperit-o.acuma nu stiu ce s-ar fi intamplat daca vroia caca.
De mancat mancam dimineata la mic dejun,cu toata lumea,omletica ,cereale,sau out,la prinz ciorbita,la ora cinci iaurtel danonino sau mar sau banana.Seara gusta ceva din mancarea mamicii si la culcare laptic.A dormit intre noi ,am unit paturile ,pe lenjeria de acasa. Am stat la hotel,binemersi.Nu pot sa spun ca a fost un tur de forta,si fetita mea este iepurasul Duracell,dar sigur ai nevoie de ajutor din partea tatalui.Daca nu se implica sau daca te duci singura e cam nasol.Taticul sau bunica sau matusa...cineva.Nu cred ca se cheama relaxare dar ai timp si pentru sufletelul tau .Am o prietena care are o fetita de partu ani (acusi cinci) si ca sa nu se streseze -merge in fiecare an la mare cate doua saptamani cu copilul-o ia pe tanti care sta cu copilul cu ea.Bineinteles costa mai mult dar are timp berechet si nici nu se oboseste,duce copilul la mare si tota lumea e fericita.Hai ca nu mai scriu ca umplu toata pagina.Daca vrei pot sa o mai intreb pe ea cate ceva.
Adriana mamicul Catalinei
madadum spune:
buna
si eu vroiam sa va pun o asemenea intrebare. noi vrem sa mergem cu mara (1 an si 10 luni acum) la mare insa in Turcia, intr-un family club all inclus. mie mi se pare varianta cea mai comoda dpdv al meselor. nu am mai fost in turcia pana acum insa am auzit ca aceste cluburi sint foarte dragute si amenajate sa distreze copiii. ati fost plecate cu bb in vacanta cu avionul? cum v-ati descuracat?
mada si mara
micaela spune:
Noi am fost cu Sebi la mare acum doi ani cand avea 11 luni si totul a fost cat de cat OK. Spre deosebire de acum doi ani anul trecut a fost de belea. Avea pe atunci 1 an si 10 luni si muuuulte, multe mofturi. El a fost super incantat de apa, de nisip de soare. Problema a fost ca toata ziua isi dorea sa stea in apa si am avut problemute cu stomacul, pentru ca a inghitit apa sarata si a vomitat cateva zile. Am mers la medic si ne-a dat un antibiotic si problemuta s-a rezolvat. Se pare ca mai toti copilasii mici au probleme de genul acesta la mare si nu e nimic grav. Fiind atat de fericit si de incantat de tot ceea ce se intampla (am stat la o viluta super, cu piscina in curte si cu multe masinute si leagane pentru copii)aveam probleme la culcare, nu voia de nici o culoare sa doarma la amiaza. Cand ajungeam la camera si vedea piscina sau jucariile mai culca-l daca poti. Probabil din cauza oboselii de peste zi si a agitatiei noaptea aveam din nou de lucru. Se trezea noaptea si plangea. Pentru ca in viluta erau mai multi oameni cu copii mici, pentru a nu-i trezi trebuia sa-l scot afara sa-l plimbam pana adormea din nou. Dar dimineata cand mergeam la plaja si il vedeam atat de fericit ne trecau toate supararile si uitam de oboseala.
Oricum concluzia de final este ca a fost super si cu siguranta ca vom merge din nou anul acesta cu totii la mare. V-am povestit ce ni s-a intamplat noua si parerea mea este ca oricat de greu ar fi sa sa mergi cu copilul la mare merita efortul asa ca la drum ... ... ...
Va pupam si poate ne vedem pe litoral.
Noi am fost in amandoi anii la Eforie Nord unde este super pentru familiile cu copii. Este acolo un mic "estuar" ii spunem noi unde apa este mica si se incalzeste de la soare si este super pentru copii, in acea zona se aduna multi multi copii si este absolut superb.
iris spune:
cel mai bine ar fi daca poti pleca impreuna cu alta familie cu copii, sau o mami cu copii; daca nu ai cum vei gasi sigur pe la hotel, pe plaja; copiilor le place sa se adune sa se joace si asta e sansa ta sa mai rasufli; din fericire au de lucru cu apa si nisipul; noi mergem la sfirsitul lui iunie-inceputul lui iulie, in grup "compact" ; cu mincarea se rezolva, unii copii au scapat si de mofturi, daca nu le place nu maninca si foamea ii va razbi; eu n-am avut probleme cu ale mele, dar verisoara lor....copiii au mincat supa de pui cu taietei, spagheti, pizza, pui la gratar, piure sau cartofi prajiti, snitel si peste, legume sote, mai putin - am mincat la o tersa linga palaja si hotel, nu la restaurantul hotelului, nu inteleg cum de aici se maninca inca nsaol si scump, sau poate e doar impresia mea; dar a fost mai bine, mai bun si mai ieftin asa; am locuit la hotel junona in mamaia, au si frigider in camera, patut pt copil mic, camera nu emare dar e curata si e renovat recent, apa calda nonstop si balcun cu sezlonguri;
daca poti, alege un hotel aproape de plaja, dar undeva unde sa fie apa mica, asa cum e la mamaia, si eforie, sa nu ai stresul cu apa, care pina la urma e cel mai rau; cit despre pampers vezi la fata locului, poate si scapati de el cu ocazia vacantei pe plaja; incearca sa o lasi fara si nu te stresa daca se intimpla accidente; ia la tine pungulite si se rezolva totul....pe pipilica in mare....restul in punguta...ce distractie e la mare...si ia-ti gindul de la relaxare si distractie; vei gasi foarte fain probabil felul in care se va bucura pustoiaca de apa si nisip si vei fi atit de obosita ca vei cadea lata seara fara sa te plingi ca nu poti iesi sa te distrezi...
incearca sa ii respecti programul, nu o obosi prea atre si atunci vei avea parte de mai putine NU-uri
vacanta placuta!
adi69 spune:
Madadum,daca vrei la turci,te duci in septembrie,sau in mai.Am fost acum doi ani,nu aveam bebe decat in burtica,aveam trei luni aproape patru.Am fost la kusadasi,la hotel Ephesus Princess,hotel de cinci stele.Aveti mare grija unde va luati bilete ,cinci stele la ei echivaleaza cu trei la noi.Este f. cald si drumul lung.In avion nu stai decat o ora,dar cu autocarul mergi vre-o trei,pe o temp.de 40 de grade cu o singura oprire de pipi si papa.Noi am avut noroc,am optat pentru " ultra all included'.Asta inseamna ca puteai manca si bea orice si la orice ora.Aveau bar cu bauturi nealcoolice pe plaja,fast food cu diverse un pic mai sus,la piscine iar fast food,doua restaurante mari cu programe de mic dejun ,prinz si cina,restaurant de food -sea pe plaja,restaurant cu mancaruri specifice turcesti,unul cu specific frantuzesc(cu tinuta obligatorie si cu violonist la masa).erau trei piscine ptr. copii,cu topogan de apa,doua ptr adulti ,un amfiteatru in care se dadeau spectacole in fiecare seara ,iar ce ar fi interesant ptr.tine,in fiecare seara pe toata durata cinei(de la sase la noua jumate)in amfiteatru(loc de unde copiii nu puteau pleca singuri)erau doua tipe care se ocupau de copiii a caror parinti vroiau sa ia masa linistiiti.Mentionez ca amfiteatru era vizibil din restaurant,si toti copiii pe care i-am vazut acolo se distrau de minune cu cantecele ,dansuri ,jocuri.
daca vrei detalii si te intereseaza si conditiile de la celelalte hotele,mailul meu este adriana@computerhouse.ro
Chiar ne-am spus ca daca mergem anul asta undeva cu copilul,mergem tot acolo.Am pliante si programe daca te intereseaza.
Adriana mamicul Catalinei
Oana spune:
Mai eu sunt de la mare (Cta), dar nici eu nu stiu cum o sa ma descurc cu copilul vara asta pentru ca e prima vara cind o sa-l duc la plaja si va avea 1 anisor batut pe muchie….
Si eu ma tot gindesc cum o sa fac pe plaja cu el, cum sa-l imbrac, cum sa-l feresc de insolatie, ce sa fac cu necesitatile (pipi, kk). Daca il tin fara Pampers si vrea sa faca kk ?
Mai spuneti cele cu experienta mai multa.