Cu copilul la mare

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Garofitza spune:

Mamici, voi va faceti prea multe probleme degeaba.Iar daca va steresati prea mult nu o sa va relalaxati deloc la mare.
Eu am fost cu Alex la plaja de la 3 luni. In fiecare weekend la plaja. Nu au fost probleme. La inceput i-am luat un cortulet mic.El statea acolo pe-o perna sau in scaunul de la masina. Cand a inceput sa mearga de-a busilea, il lasam putin prin nisip sa se joace. A acut o tentativa sa manance nisip, dar si-a dat seama ca nu avea gust si s-a potolit. Avea pampers pe el si un body de bumbac, sau numai pampers si-o bluza de bumbacel, si cu nelipsita palarie. Sunscreeen crema nu se poate pune la bbei decat de la 6 luni in sus. Deci cand sunt mici si nu-s mobili ei stau in cort sau sub umbrela.
De asemenea, il alaptam pe plaja, si-l schimbam de pampersi pe plaja. Nimeni nu spune nimic si nici nu se uita ca la urs pe plaja. Cine si de ce sa comenteze?
El era fericit afara si dormea pe plaja.

Pe la vreun anisor cand a inceput sa mearga, nu mai statea intr-un loc, mergea si alerga pe toata plaja. Faceam cu randul si eu si sotul. Dupa cateva luni a inceput sa se joace cu lopatele si formele de nisip. Sub umbrela, alaturi de-o galeata mare cu apa. Se balacea cu orele.
Aveam la mine fructe, suc, apa, si mancarica pentru el,plus tricouri de schimb, pantalonasi, pampers. De cate ori mergem la plaja trebuie sa fiu sigura ca am tot comfortul cu mine.
Tot timpul a avut o palariuta pe cap si-un tricou de bumbac plus pampersii. Nu stiu daca au aparut si in Ro, niste pampersi speciali de plaja. Care nu se umfla asa de mult ca cei normali. Se numesc: Swimm Diapers. Dar daca nu aveti, atunci pampersii normali sunt buni.
Stiu ca poate este greu sa te cari cu toate cele, umbrele, scaune, jucarii,mancare, lucruri de schimb, etc. dar asta este.
Aici la noi, pe plaja nu se gasesc chioscuri cu mancare, bautura.

Ceea ce eu mai am intotdeauna cu mine este o sticla cu apa care-o folosesc sa-l spal pe fata, sau sa-i clatesc manutele de nisip. Apa de ocean e prea sarata, si de cele mai multe ori pana ajund eu sa-i dau cu apa pe fata sau maini e prea tarziu. Asa ca am la indemana o sticla de apa numai pentru asa ceva.
Relaxati-va, copiilor vostrii or sa le placa!

Garo

Sanatate, ca-i mai buna ca toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Noi am fost prima data la mare anul trecut, cind Antonia avea 2 ani. Am venit din Canada in Romania pentru o luna, din care 12 zile le-am petrecut la Mamaia. Nu am avut nici o problema deosebita: la hotel ne-au facut cameristele un patut din 2 fotolii in care fetita a dormit f.bine. Pampersi nu i-am pus pe plaja, a stat in funduletul gol si iar totul s-a petrecut corect, fara accidente. Cu masa, am mincat evident la restaurant, Antonia adora sarmalele, asa ca ma fost destul de des la un resturant cu mincare "traditionala". Este adevarat ca am avut si bunica cu noi, care a stat cu fetita cind dormea dupa-masa. Seara faceam o plimbare, mincam, o culcam pe fetita si stateam pe balcon si ascultam muzica de la terasa hotelului si beam o bere. Noi am fost in septembrie si nu are oricum prea mare animatie in statiune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sofiabebe spune:

Vai,ce bine ca ati deschis subiectul asta, m-ati convins ca trebuie sa o duc pe Sofia la mare, mai ramane sa-l conving pe tati, ceea ce e foarte usor, si sa vad cine ne ia cu masina, ca noi n-avem, ceea ce e foarte greu.

Hai ca va,,

bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda spune:

noi planuim o iesire la mare cu piticu in august. o sa aiba aproape 11 luni. sunt convinsa ca o sa fie frumos. singurul lucru care ma cam nelinisteste este papica. voi cum v-ati descurcat?

anda & bb edi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana904 spune:

Eu am fost cu ei la mare din primul an. Catinca avea 7 luni cind a fost prima oara, si de atunci mergem in fiecare an. Nu prea ii las in soare, mai mult sub umbrela, si obligatoriu palarioare. I-am uns bine-bine cu creme de plaja speciale pentru copii (Nivea de ex). iar cu mincarea, cind erau mici de tot aveam borcanase (Hipp, Nestle etc). N-am avut nici o problema, s-au simtit f bine. Pe plaja au stat in funduletul gol, eventual cu un tricou ca sa nu-i arda soarele pe umeri si pe spate. Curaj, o sa fie super pentru bebei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubi spune:

mara are acum 7 luni si un pic. Vrem si noi sa o ducem la mare vara asta. cel mai mult ma ingrijoreaza ca o sa-si schimbe programul. In primul rand ea doarme de la inceput singura in camera, iar acolo vom fii toti gramada. Sunt convinsa ca si somnul din timpul zilei va avea de suferit, nu? Si dupa ce ne intoarcem acasa?

bubi

SANATATE MULTA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danza spune:

Noi am fost cu puiutzu la mare in august anul trecut cand Danut avea 10.5 luni. A fost superb, ne-am relaxat bine, ne-am bronzat, mai putin micu' - ca nu l-am lasat. Am mers cu totii: eu, sotul, Danutz, mama, sora si tatal meu, care a plecat la doua zile. La intoarcere am venit chiar cu autocarul si nu au fost probleme.
Ma ajuta mult si mama, faceam ture, cand statea ea cu puiu, intram eu in apa, apoi invers.
Ne trezeam cam pe la 7.00-7.30, il puneam la oala, spalam, il hraneam si plecam spre plaja unde ajungeam cam la 9.00. Mentionez ca stateam in centrul Constantei, in timp ce mergeam la plaja Mamaia, destul de departe si aglomerata. Faceam cam 15 min. cu tramvaiul si apoi inca vreo 25 min. pe jos. Cand ajungeam, il bagam un pic in apa, apoi il alaptam si dormea linistit cam 1.5 ore pe chaise-longue sub umbrela.
Cand se trezea mergeam acasa pt a papa si a sta la umbra cat e soarele mai fierbinte. Pe la 16.00, dupa ce mai dormea inca o data plecam iarasi spre plaja, si ramaneam prin "Satul de vacanta" pana aproape de 20-21.00. Aveam la mine intotdeauna servetele umede, hainite de schimb: pantalonasi scurti, body fara maneca, tricouri, si neaparat ceva caldut in caz ca incepe sa ploua si nelipsita palariuta sau bandana. Pe plaja Danutz statea fara pampersi, ii puneam numai un chilotel de bumbac ca sa nu-i intre nisip, dar in apa il bagam in pielea goala. Aveam la mine apa minerala plata, suc, ceai, mancarica in termos, in functie de care parte a zilei era: carnita cu legume la borcanas/ piure de legume/ iaurturi + fructe. Nu lipseau nici jucariile: piscina mica gonflabila, galeata cu lopatica si diferite forme... A fost fff bine, apa i-a placut tare mult. Mergea deja destul de bine si numai cand ii spuneam sa intram in apa, chicotea de bucurie, si, cu mine de mana, alerga cat de repede putea el. Cum era multa lume, avea impresie ca toata lumea il prinde, am intrat chiar pana pe la piept cu el si nu i-a fost frica deloc. Cand era apa mai rece ii puneam in piscinuta gonflabila sa se inclazeasca la soare, apoi il bagam acolo si se juca. Toata lumea din jur se mira de el, ba treceau si-l ciupeau de piciorus si mainuta, ba chiar mi l-au cerut sa faca si o poza cu el.
Asa ca nu-ti face griji. Totul va fi bine. Chiar daca iti va trebui 2 zile pt adaptare, va veti relaxa si odihni minunat. Copiii au o putere de adaptare si acomodare nebanuita. Sa vezi ce incantat va fi puiul tau ca va putea sta fff mult timp afara si se va putea balaci cat va pofti el!!
Eu nu mi-as putea imagina sa plec undeva la odihna fara el.

Cu drag,
Danza, mami fericita a lui Danuz

paginuta personala: http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Danza

Album:http://www.yamafoto.com/?ref=6599

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancadm spune:

Noi am mers cu Andreea la mare cind avea 1 an si 7 luni! Alerga in mod constant la apa si ciugulea toate mucurile de tigara de pe plaja! Asa incit si mami si tati s-au bronzat numai pe spate si nu au apucat sa stea nici macar 10 minute la plaja. Concluzia e ca puiul s-a simtit minunat, dar data viitoare mai luam un "ajutor" cu noi - bunici, prieteni, oricine!!

Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabriella spune:

Buna!Si eu am dus-o pe nazdravana mea la mare anul trecut cand avea 10 luni si jumate dar nu am tinut-o decat 4 zile dupa ce statusem eu si sotul meu 7 zile inainte...Am adus-o si pe mama si mi-a fost mai usor cand trebuia sa ii pregatesc mancarica, sa o culc si sa ma mai ocup si de mine.Dupa amiaza chiar a dormit "tun"pe plaja sub umbreluta si cu palariuta in cap,sau la umbra sub un pomisor.Una peste alta a fost totul bine si chiar si cand batea vantul nu a patit nimic,ea care la cel mai mic firisor de vant facea rosu in gat...Anul asta o sa mergem iar si cum au spus fetele o sa stam fara pempers caci suntem hotarati sa renuntam la ei in vara asta.Multa sanatate si sa aveti un concediu cat mai placut!!!Bebe Jill si mami!!

Mergi la inceput