Cursuri limba franceza
Buna,
Stiti cumva unde as putea sa fac niste cursuri de lb Franceza serioase? Cum sunt cele de la Institutul Francez? Dar pe internet stiti ceva free?
Multumesc pentru ajutor,
Cristina
Raspunsuri
Geghi spune:
Cristina, eu iti recomand Institutul Francez, am urmat acolo cateva cursuri. Din cate stiu inscrierile incep din luna septembrie iar preturile sunt destul de prietenoase. In plus, cursul se va tine de doua-trei ori pe saptamana (depinde de specificul cursului) si vei avea un profesor roman si unul francez "pur-sange" (in zile diferite, evident). Pt mai multe informatii - http://www.culture-france.ro/fra/interior_services_cours_infogen.htm
iepumic spune:
Draga cris,
dupa 8 ani de invatare temeinica a limbii franceze, pot sa iti spun ca iti recomand sa faci niste cursuri cu un meditator particular care sa isi concentreze toata atentia asupra ta si nu asupra a 10 elevi. Spun asta pentru ca limba franceza, contrar aparentelor, este o limba grea, cu multe reguli gramaticale si, mai ales, exceptii de la aceste reguli. Daca vrei sa inveti foarte bine limba mi se pare cea mai buna solutie pentru ca un meditator se va adapta la ritmul tau de invatare, insistand asupra lucrurilor pe care nu le prinzi si trecand mai repede peste partile pe care le asimilezi usor. Cursurile organizate mie mi se par mai potrivite pentru stabilirea unei baze de cunostinte, dar pentru aprofundare parerea mea este ca nu sunt suficiente si nici eficiente in masura in care ar trebui. In plus, cu meditatorul vei putea stabili mai usor zilele si orele cand va puteti vedea. Va fi insa destul de dificil de gasit un meditator cu adevarat bun.
Bonne chance!
Iepumic
Pozici cu Iepi-Mici
Noi pozici cu Iepi-Mici
All's Well That Ends Well.So...MAKE IT END WELL.
pisoi3 spune:
CRIS, subscriu la cele spuse de Iepumic.
Ideal ar fi sa iti permiti sa faci si cursuri la Institutul Francez dar asa ai si un meditator, asa ar fi super.
Bafta!
ankalaura spune:
Mi-e greu sa cred ca un meditator particular te va incanta la fel.
Majoritatea folosesc metode clasice, 'hai sa conjugam la timpul curate', exercitii dupa model, sau mai rau, pentru ca nu esti eleva, vor folosi cursuri cel putin ciudate editate de si mai ciudate facultati private.
La Inst Francez sau la Lexis daca vrei, metodele sunt moderne, se bazeaza pe conversatie mai mult decat pe exceptiile gramaticale. Pe net poti gasi multe exercitii haioase, daca vrei iti dau niste linkuri.
Tie pentru ce anume iti trebuie mai precis? Mai poti descarca de pe net "learn to speak french' (cred ca versiunea 8 e ultima?) - e haios, ca ai dialoguri, dai si tu cu raspunsul la microfon, te va amuza in timp ce inveti.
Eu am terminat franceza, am predat cativa ani pana mi s-a acrit de sistem (desi toata viata mi-am dorit sa fiu profesoara). Mi s-a acrit si de colegii mei mai in varsta, care, in ciuda renumelui, tot cu conjugarile si traducerile omorau bietii liceeni... Am facut si meditatii acasa, unde era de bac sau ceva asemanator faceam, desigur, manualele si ce mai trebuia, insa cu ceilalti foloseam mai mult calculatorul, iar ei erau deosebiti de incantati ca nu mai vazusera la nimeni pe vremurile alea. PS De exemplu acum fac cu cineva care se pregateste pentru interviul de emigrare in Canada. Daca si tu vrei tot pentru ceva specializat, gandeste-te bine ce varianta alegi. Spor!
Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza
cris1511 spune:
Si noi tot pt Canada vrem. Eu stiu ceva franceza (mai putin conversatie unde trebuie sa mai lucrez), dar pt sotul meu as vrea.
Poate imi dai mai multe detalii pe PM( tarif, zona unde locuiesti sau unde au loc orele etc).El (noi) stam cam prost cu timpul si cautam ceva mai flexibil.
Mersi,
Cristina