Imi recomandati o gradinita buna in zona Mall Vit
Raspunsuri - Pagina 6
Ioana75 spune:
ananda, nu stiu daca ai citit ce am scris eu despre Acorns ... vorba aia, gradi de 300 de euro si fata mea iesea rupta de foame de acolo!!! La micul dejun le dadeau exact ce ai scris si tu, o felie de piine unsa cu ceva si maxim 2 linguri de iaurt pe fundul unei cani (am vazut cu ochii mei). Si tot asa, cit eram si eu in sala, fata mea a luat un foarfece si educatoarea nu a vazut citeva minute .. putea sa casapeasca linistita niste copii daca era jack spintecatorul
. Sper sa ajung si eu miine la Rasarit, cel mai mult imi place ca e un mediu non-violent. Inteleg ca tu nu mai duci copilul la Rasarit.
Ioana, mama Mirunei si a Smarandei
eli05 spune:
Gradinita are si parti bune si rele.Mancarea nu este prea buna.Fetita mea a avut probleme cu stomacul si abia dupa ce a inceput scoala mi-am dat seama de unde.
Noi e-am simtit bine acolo,deoarece am fost primiti cu caldura,fetita avand usoare probleme motorii.Gradinita are si niste ciudatenii pe care nu le-am inteles nici dupa 4 ani.V-am zis:meditatii,rugaciuni,mancare vegetariana,lumanari aprinse.
O alta problema este pregatirea educatoarelor.Se pare ca nu toate au pregatirea de educatoare.
Acum cativa ani pretul era foarte mic,iar pt copiii cu probleme erau reduceri.
Pe baietel,care are 3 ani am ales sa-l dau la Brandusa.Este foarte bine acolo.
ananda spune:
multumesc mult de raspunsuri! eli ma bucur ca-mi confirmi niste lucruri, parca ma simteam un pic deplasata, ma gandeam ca mi se pare mie ca niste lucruri sunt in neregula. kinetoterapeuta si mie mi-a placut, e o fetita cu probleme motorii si chiar lucreaza cu ea serios.
de gradinita Brandusa am auzit numai de bine, dar al meu e prea mic pentru gradinita de stat si la cresa nu am mai gasit locuri...
Ioana, citisem despre Accorn dar nu mai stiam cine a scris! mi se pare strigator la cer sa tii niste copii flamanzi.... eu le-am propus chiar sa ii duc mancare de acasa dar mi-au zis ca vad ceilalti copii si cer. pai cum sa nu ceara daca sunt lihniti de foamne si se satura cu paine?
sunt destul de necajita in dimineata asta, azi noapte piciul mi s-a trezit din ora in ora plangand (el in general nu se trezeste noaptea sau se trezeste cel mult odata si rar plange).
ieri l-am lasat acolo o ora sa vad ce si cum si le-am rugat pe doamnele sa ma sune daca plange. cand am ajuns era ok, dar mi-au zis ca a plans rau vreo 10 minute si de-abia l-au calmat. la intrebarea de ce nu m-au chemat mi-au raspuns senine ca l-au linistit ele! azi am de gand sa stau iar acolo, nu tot timpul, dar vreau sa vad ce se intampla.
oricum am vorbit cu cei de la Terra Kids, e mai scump dar din ianuarie or sa aiba grupa de copii mici si poate se adapteaza mai usor acolo. si persoanele cu care am vorbit aveau un IQ semnificativ mai ridicat. joi ma duc sa vad ce si cum e. Ioana tu la Terra Kids ai fost? e pe Morilor, aproape de cheiul Dambovitei. mi s-a parut ok dar cam mic spatiul in interior. insa e amenajat mai modern si parca stau mai bine la capitolul jucarii. si au si supraveghere on line, medic, psiholog...
Ioana, poate ne intalnim azi!
ananda spune:
mh, nu stiu cum de nu am vazut postarea ta pana acum! copilasul de 1 an si 8 luni era al meu, de altfel ne-am si intalnit acolo.
eu am stat cu el la gradinita 2 zile si te rog sa ma crezi ca mancarea e "subtirica"... probabil de aceea a mancat Irina tot in ciuda faptului ca e mofturoasa! ieri o fetita a venit si mi-a zis ca-i e foame, oare nu am sa-i dau si ei ceva de mancare (acceptase cu 2 zile in urma o bucata de banana si-mi spusese ca poate sa manance toata banana... doar ca eu voiam sa mai pastrez si pentru copilul meu ceva). m-a intristat teribil povestea asta. al meu e mancacios rau si chiar nu vad cum s-ar putea satura cu ceea ce primeste acolo. fetita ta s-a adaptat binisor, dar e mai mare si e foarte linistita. nu as zice ca e deosebit de incantata ca se afla acolo dar are momente cand chiar se simte bine si se integreaza.
cu supravegherea am spus deja, e ok pentru copii marisori (sau foarte cuminti), dar eu nu ma simt linistita cand vad ca e lasat singur in camera pentru intervale de cateva minute petru ca acasa dureaza 30 de secunde sa ajunga de jos pe birou. si nici nu imi place faptul ca pedeapsa pentru copiii turbulenti este ca sunt trimisi sa se joace singuri intr-o incapere. prin singuri vreau sa zic complet nesupravegheati pe toata durata lectiei, adica 20 - 30 de minute!
al meu e un fel de perpetuum mobile, nu are rabdare sa stea la lectii pentru ca nu le intelege si se plictiseste, cerceteaza tot si se catara peste tot. singurul moment care i-a placut a fost ora de sport, la care a participat din tot sufletul si a fost trantit de vreo 2 ori din greseala de copilasii mai mari... si de asemenea a facut gimnastica impreuna cu fetele care faceau fizioterapie.
el nu se omoara dupa copii pentru ca percepe incercarile lor de apropiere ca agresive (nu-i place sa fie luat in brate de persoane necunoscute). si il sperie una dintre educatoare care vorbeste pe un ton mai ridicat. daca ar fi dupa el ar sta la grupa mare, copiii interactioneaza altfel acolo si se simte in siguranta!
noi acum suntem raciti asa ca azi nu am fost la gradi, dar ieri am stat cu el vreo 3 ore. la intrare a inceput sa planga isteric, nu voia sa intre, nu voia sa se apropie nimeni de el si cerea acasa. l-am linistit cu greu si am stat numai langa el, asa ca pe la 12 l-am luat cu greu de acolo.
ce mi-a placut a fost faptul ca au activitati practice de construit, lipit, etc si fac o gramada de chestii dragute cu copiii. ce m-a distrat la culme a fost ora de citit bilingv (se citea o poveste in romana si engleza alternativ). educatoarea care citea spunea in engleza Tatal Bere in loc de Tatal URS!!! ma gandeam cu oarece compatimire la fetita din Canada, ce-o fi zicand in mintea ei cand aude de Tatal Bere!?
in fine, daca nu ar fi chestia cu mancarea aproape ca l-as putea lasa acolo la 2 ani, cand o sa inteleaga si el ce se intampla. acum e clar prea mic. DAR daca nu primeste suficienta mancare... nu mi se pare ok, chiar daca ii mai dau eu cand vine acasa. meniul o fi vegetarian, dar nu tot ce e vegetarian e si sanatos. eu am mancat 3 ani fara carne , dar imi asiguram necesarul de proteine si vitamine din alte surse. as putea sa pariez ca meniul lor e facut dupa ureche si nu a contribuit la el vreun nutritionist.
o sa vad ce voi face, daca gasesc o solutie la problema mancarii s-ar putea sa il duc totusi acolo... dar am cam inceput sa caut bona!
eli05 spune:
Ananda,eu zic sa-ti cauti o bona.E prea mic copilasul tau pentru a sta acolo.De fapt,ma mir cum de primesc copii asa mici .Pe timpul cand mergeam noi nu erau copii sub 3 ani.Probabil au marit pretul si duc lipsa de copii.
Stii ca mentorul acestei oragnizatii se numeste Ananda Marga?Cand am vazut pseudonimul tau am crezut ca ai o legatura cu ei si nu am indraznit sa scriu.Cei care fac parte din organizatie au primit alte nume:Madavi,Caliani iti spun ceva?
Repet,eu am fost multumita acolo,cu exceptia mancarii.Faceau insa niste prajituri bune,fara ou.
Nu am inteles insa prea multe lucruri despre dedesubturile acestei oragnizatii.La un moment dat ei au fost acuzati de niste atentate in lume.Didi,reprezentanta lor,a aparut la TV si le-a infirmat.
ananda spune:
eli, multumesc mult de sfat! si eu am ajuns cam la aceeasi concluzie, ca ne trebuie bona. daca stii pe cineva disponibil... n-am cuvinte de multumire!
am fost si la terra kids dar piticului nu i-a placut deloc, desi mie mi s-a parut ok :( pur si simplu nu am reusit in jumatate de ora sa il conving sa se opreasca din plans, desi stateam langa el. poate era speriat si de experienta din ziua precedenta cand ramasese singur la gradi, nu stiu. asa ca am decis ca o sa mai incerc peste un timp sa-l duc acolo ca sa vad daca reactia a fost la loc in sine sau era deja speriat si de aceea a reactionat asa.
OT: despre Ananda Marga gasisem deja pe net informatii, chiar m-a distrat si pe mine coincidenta. Ananda in sanscrita inseamna ceva de genul fericire (in sensul de iluminare) si a fost numele unui discipol al lui Budha...
eli05 spune:
Pai daca te uitai mai bine in hol si in dormitor era poza acestui discipol,iar AMURTEL am vazut ca inseamna "Calea Fericiri"
Despre bona ,nu stiu ce sa zic.Si eu am probleme.Toacmai am deschis un subiect pe tema asta.
Irina_deli spune:
Buna! Stiu ca e un subiect de ceva ani, insa planuiesc sa imi dau fetita de 2 ani la aceasta gradinita si ma intreba daca mai are cineva copilul acolo si care mai sunt ultimele impresii. Multumesc!