Imi recomandati o gradinita buna in zona Mall Vit
Raspunsuri - Pagina 5
mimi1 spune:
Vizitati si gradinita Terra Nova, este langa stadionul Olimpia, mai exact langa Bobocica complex.Mie mi-a placut foarte tare.
ananda spune:
Buna, stie cineva ceva despre gradinita Rasarit? e tot in zona Mall, chiar langa biserica de pe Zizin.
Am fost azi acolo pe neanuntate si mi s-a parut super ok, chiar daca au fost si mici lucruri care nu mi-au convenit.
prima impresie buna a fost data de atitudinea deschisa a personaluluisi de faptul ca fetita directoarei era si ea la gradinita.
copiii sunt in 3 grupe, cate 5 - 6 in grupa (parca am vazut la grupa mare mai multi). camerele sunt cam de 5/5, dar inalte si bine ventilate (nu suport camerele de gradi supraincalzite!). jucarii multe si dragute, activitati o droaie, inclusiv engleza, dans &co (pe mine ma interesa mai putin aspectul asta pentru ca al meu e inca mititel). cand am intrat copiii au navalit pe noi, l-au intrebat cum il cheama si l-au adoptat instantaneu. educatoarele erau foarte dragute si mi-a placut cum interactionau cu copiii.
meniul e lacto vegetarian, cu bucatarie proprie (care vazuta pe neasteptate arata curat si ordonat, mai putin un cutit lasat pe un scaun cam la indemana copiilor). nu au sala de mese, dar sincer asta nu ma deranjeaza in mod deosebit pentru ca totul parea curat si ingrijit.
copiii aveau acces in toate incaperile, desi in general stateau pe grupe. mie mi-a convenit, al meu nu prea e genul care sa stea locului multa vreme si nici nu mi se pare bun un spatiu prea restrictiv. in momentele de lectii stateau fiecare la grupa lui, evident.
mi s-a spus ca mananca singuri ba chiar isi pun singuri mancarea, pentru a invata sa-si puna o cantitate adecvata si sunt incurajati sa faca la olita (desi sunt primiti cu pampers).
sunt si 2 copilasi cu probleme neuromotorii care au un kinetoterapeut, asta iar mi se pare educativ, sa invete sa se relationeze cu copii cu probleme.
pentru cei mici camera de nani separata, cu patuturi suprapuse, cei mari au patuturi in sala de joaca pe care le pot trage din perete.
curtea maricica, pe jos cu pietris dar si cu un spatiu cu nisip.
ce nu mi-a placut:
- paturile suprapuse, camera de somn cam mica (al meu sigur ar cadea din paturile alea)
- cam putine jucarii in curte (2 leagane, un tobogan asa-si-asa, ochestie de catarat si... cam atat). am uitat sa intreb cat timp stau afara, ar fi fost important de stiut.
- se dau dulciuri la masa (nu cred ca e o problema sa le zic sa nu-i dea, dar daca-i vede pe toti mancand... e cam aiurea)
- cam rece pe jos in camera grupei mijlocii (unde covorul nu acoperea tot parchetul)
oricum, impresia generala a fost foarte favorabila si pe pici abial-am luat de-acolo dupa mai bine de-o ora.
orice informatii suplimentare sunt bine venite! :)
Ioana75 spune:
ananda, pina la urma ati inceput la Rasarit? Cred ca merg si eu sa o vizitez miine.
Mai are cineva impresii despre gradinitele din zona? Sint in cautari (permanente, dupa cum se observa, pentru ca nu gasesc o educatoare calumea).
Ioana, mama Mirunei si a Smarandei
ananda spune:
noi abia de maine incepem... ce sa zic, nu mai sunt chiar asa entuziasmata ca la inceput, dar chiar nu am gasit altceva potrivit (alternativa era Terra Kids, unde insa era cu vreo 2 milioane mai scump tariful lung). o sa va spun ce si cum in vreo saptamana. mi s-au parut ok persoanele si metodele de predare, dar parca supravegherea copiilor cam lasa de dorit. ma rog, pentru niste copii de 4 - 5 ani e ok, dar pentru al meu de un an si 8 luni mi se par cam aeriene doamnele. dar poate sunt doar emotii de mamica incepatoare, nu stiu!
Ioana, ati fost in vizita acolo?
Ioana75 spune:
ananda, inca nu am reusit, incerc luni sau marti. Abia astept sa ne spui cum e.
Ioana, mama Mirunei si a Smarandei
eli05 spune:
eu am avut copilul la Rasarit.Eu am fost multumita.Poti cauta pe internet AMURTEL sa afli mai multe.
eli05 spune:
Apropo,fetita este a unei educatoare.Directoarea,Didi,este din Canada.
Gradinita face parte dintr-o organizatie de ajutorare,Amurt.Exista astfel de gradinite in toata lumea.
Religia este alta,hindusa.Ei fac niste meditatii si rugaciuni intr-o limba pe care nu am inteles-o.Nu ni s-au dat detalii,doar ce am citit pe internet.
Fetita mea s-a simtit bine acolo.
ananda spune:
azi a fost prima zi de gradinita. am ajuns pe la 9, nemancati (ca sa ia masa la 9.30 cu ceilalti). in gradinita un frig de-ti inghetau oasele (avusesera probleme cu centrala termica), a trebuit sa-i pun gluga de la bluza de trening pe cap (asta in conditiile in care nici ca bebelus nu a purtat caciulita in interior decat in mod exceptional ). s-a jucat o vreme cu copiii pe acolo, destul de multumit, s-a asezat la masa.
micul dejun a constat intr-o felie de paine manjita cu branza topita si un ceai indulcit (eu specificasem in vreo 2 randuri ca nu vreau sa manance zahar). oricum nu i-a placut ceaiul... copiii care doreau mai primeau o felie de paine cu branza topita!
directoarea, la a carei grupa teoretic este, a ajuns si ea pe la 10, la sfarsitul mesei, si a urmat perioada de activitate educativa (eu am iesit din incapere, ca sa nu ma vada tot timpul). ce am auzit prin usa parea ok, faceau cantecele mixte, intai in engleza apoi in romana, invatau zilele saptamanii, numerele, povesteau ce au facut in weekend, etc) apoi li s-a spus o poveste... partea asta chiar mi s-a parut in regula, chiar daca potrivita pentru copilasi putin mai mari care deja vorbesc mai mult de cateva cuvinte (al meu are un an si 8 luni).
pe urma iar joaca libera. intre timp deja piticul plangea de foame si cerea tzitzi (inca alaptez), voia acasa... pana la urma l-am pacalit sa mai stea, s-a jucat iar cu copiii.
eu le-am zis de la inceput educatoarelor ca desi stau acolo e treaba lor sa il pazeasca pe cel mic... dupa un timp l-am gasit in camera grupei mari manevrand niste CD-uri cu muzica si pregatindu-se sa atace cdplayerul... educatoarea a aparut si ea dupa cateva minute
pe la 11 si ceva am plecat 10 minute sa cumpar niste lapte si cand m-am intors l-am gasit plangand isteric in bratele bucataresei care incerca sa-i arate nu stiu ce ... mi-au zis ca plangea de cand am plecat! (ce-i drept, nu le lasasem numar de telefon pentru ca momentan nu mai am mobil). l-am luat acasa dupa ce am mai stat o vreme in curte (de fapt plangea pentru ca voia afara, ii place foarte mult curtea).
cand am ajuns acasa (pe la 12) a supt la san vreo 10 minute, a mancat 3 sau 4 chiftele de soia si o farfurie de mamaliga cu branza si cu smantana, a baut o cana de lapte si una de socata si a mai vrut si cateva boabe de fistic! si iar tzitzi! deci mi-e clar ca nu pot sa-l las acolo... acum cat stau acasa e ok, ii dau eu sa manace, dar cand va sta 10 ore pe zi acolo... si cand te gandesti ca ma bucuram ca e alimentatie vegetariana dar nu m-am gandit sa intreb CAT mananca!
eli05, la voi cum a fost cu masa?
maine o sa incerc sa vad daca gasesc totusi altceva... si o sa incep sa caut si bona, chiar daca nici asta nu e solutia ideala.
ca impresie generala in afara de mancare pe care o consider clar insuficienta (am vazut un mic dejun si un pranz) si de faptul ca supravegherea lasa oarecum de dorit (era ok pentru un copil mai mare de 3 ani, dar nu pentru unul atat de mic) restul mi s-a parut destul de rezonabil. nu mai era asa curat ca data trecuta dar nici murdar nu era, inainte de masa bucatareasa curata mesele cu dezinfectant. frigul a fost, cred, un eveniment izolat. copiii destul de non agresivi in comparatie cu alte grupuri pe care le-am vazut, se vedea ca erau educati in sensul asta. daca nu ar fi problema mancarii probabil ca ar fi fost in regula, desi nu ideal...
am vazut alte gradinite care aratau mult mai bine ca dotari dar la care erau alte probleme... la Camy copiii mici erau tinuti intr-o camera de 4/5 mansardata in care televizorul mergea si din care nu ieseau decat cand mergeau afara sau la somn... de altfel erau televizoare si calculatoare in fiecare sala de clasa precum si in sala de somn (din pacate unii considera asta educativ...)
ar mai fi o gradi prin zona, Terra Kids, care mi s-a parut ok cu amendamentul salilor de clasa mai mici. are unele avantaje fata de "Rasarit" dar si un dezavantaj major din punctul meu de vedere: pretul mai mare (cam 9 milioane la programul lung). o sa merg maine din nou sa vad ce si cum, poate pot negocia ceva cu patronii (am inteles ca sunt intelegatori). of, greu cu gradi astea!
ananda spune:
eli05, abia acum am inteles abia ce ziceai de fetita educatoarei! eu cand am mers acolo am cerut sa vorbesc cu directoarea si mi-a fost indicata aceasta doamna educatoare, care nu a precizat ca ea nu e directoarea... din contra, ca sa zic asa, ea parea sa se ocupe de toate problemele administrative, tot ea ne-a facut si inscrierea.
acum tu spui altceva... sunt nitel in ceatza! poti sa dai niste detalii?
mh spune:
Si noi mergem tot la gradi Rasarit cam de 1 saptamana. Irina are 1 si 11 luni si eu sunt destul de multumita deocamdata, pana acum cateva zile era cea mai mica insa vineri a mai venit un copilas de 1 an si 8 luni. Doamnele sunt f dragute cu copii fapt pentru care ne simtim bine acolo si chiar am invatat lucruri noi. Cu mancarea nu pot sa zic decat ca asa mofturoasa cum e Irina a mancat tot.
Minusuri ar fii spatiul din dormitorul ptr pici si e posibil sa fie un pic rece pe jos la grupa mijlocie.
Nu am multe amanunte despre organizare, d-na educatoare care se ocupa si de partea administrativa, este D-na Mary, si are o fetita in grupa buburuzelor. Directoare este d-na Didi mai multe nu stiu deocamdata. Am vorbit si cu altii parinti si bunici care au copii acolo si sunt foarte multumiti;copii vin de cativa ani acolo..
Si inca ceva eu nu sunt pentru educarea copilului cu televizorul, am vazut ca acolo copii deseneaza, picteaza chiar si Irina la cat de neastamparata e a pictat si ea, deci nu se pune problema de lipsa de supraveghere e un pic mai mult decat atat, am uitat sa spun ca sunt max 10 copii in fiecare grupa. Acum fiecare isi lasa copilul unde crede de cuviinta.
Mihaela &
Irina ( 29.11.2005)