Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (33)
Raspunsuri - Pagina 6
leyla spune:
Roxana, la mine a mai functionat si cu biscuiti din cand in cand dar imi era rau pana si de la apa, m-a sfatuit doctora sa incerc sa beau apa cat mai rece sau cu cateva cuburi de gheata. A functionat la partea cu greturile, numai ca am racit la un moment dat.... Leyla 24+
quote:
Originally posted by roxana c.
Dolores, stai linistita, asta-i adevarul, n-ai vazut si cu mainile amortite, si cu alte probleme, e suficient sa apara la una, ca dupa aia se tine lant la toate. Cred ca forumu-i de vina, bata-l vina!
Vreau sa va rog si eu ceva: sotia varului meu, cel la care-am fost la nunta acum o luna, e , si se lupta cu greturi d-alea adevarate, nu poate manca decat biscuiti, altceva nu-i intra. S-a programat la ginecolog abia miercuri, pana atunci m-a intrebat pe mine ce am luat ptr greturi, dar eu stiu numai de Gassex, care in cazul meu n-a avut niciun efect. I-am spus de biscuite luat pe stomacul gol, pana sa se dea jos din pat, tot pe la voi am auzit, dar altceva mai stiti? Ca-i mult de cand ma plangeam si eu de greturi, nu mai stiu.Maica-sa si bunica-sa, au "incurajat-o" spunandu-i ca amandoua au avut sarcini toxice si pana la 4 luni s-au luptat cu greturi, dar ce greturi....Si saraca de-abia a facut testul cu cele 2 liniute, deci are 5-6 sapt, va dati seama cand a auzit ca pana in luna a 4-a....s-a ingalbenit la fata
Roxana26+ ,Oana(21.07.97) si Ana-Maria(4.02.02)
monis spune:
roxana c imi pare rau dar eu nu pot sa te ajut, eu nu am stiut ce-s alea greturi, dar sa incerce cu lamaie
moni 24+
doradora spune:
roxana c felicitari pt viitoarea mamica! din pacate, mie nu mi s-a dat nimic pt greturi, si am fost nu la 1, ci la 2 doctori, iar greturile au fost infernale, am mai scris ca am pierdut 7 kg, nici macar apa nu eram in stare sa beau. ce mi-au zis ambii dr. a fost sa incerc limonada, dar sincer nu am reusit. mai rodeam niste biscuiti cat mai simpli, niste paine prajita, dar cumparata, nu facuta, ca nu suportam mirosul, si din cand in cand sticksuri. citisem ca cica elevitul ar fi contra greturilor, am intrebat, si mi s-a raspuns ca nu are nici un rost sa ma obosesc sa iau cata vreme mananc de 2 ori si vars de 5 ori. importanta era insa apa. mi-a fost atat de rau si eram asa de desfigurata, vca oricat mi se spunea ca va trece, fiecare zi era un chin, si nici nu puteam dormi. cea mai mare usurare era cand varsam, dupa aceea imi era bine vreo 15-20 de minute. apoi am trecut in faza urmatoare, cand nu am mai suportat chestiile alea uscate de rontait, si am mancat pepene. o luna intreaga, dimineata, la pranz si seara. asta se intampla pe prin primavara, cand mai greu sa gasesti pepeni. dupa care a mai crescut bebe un pic si am putut cu greu sa ma spal pe dinti. am diversificat si mancarea, dar numai legume, nici un pic de carne. si am tinut-o asa pana la cele 4 luni si jumate cand cica misca bebe. am simtit fiecare zi ca se scurgea cu incetinitorul, foarte sincer, m-am gandit la avort pt ca nu ma tineam pe picioare, dar se pare ca dr. au vazut si cazuri mai rele, cand te trec pe perfuzii.
mi-au mai spus ca nu e sarcina toxica, ar fi fost daca m-ar fi tinut asa toate 9 luni, asa era doar o disgravidie de primul trimestru, care, culmea, se trateaza cu emetiral, insa emetiralul e interzis in primele 3 luni, si deci nu se trateaza. initial ma luminasem toata cand am auzit de emetiral, dar cand a terminat dr. ce avea de zis i-am spus ca nu ma incalzeste cu nimic faptul ca exista leac dar ca nu il pot lua. intre 16 si 18 saptamani mi-a dat dezlegare la metoclopramid, dar deja cele 3 sau 4 drumuri la baie nu prezentau nici un fel de probleme dupa antrenamentul anterior, si nu m-am mai obosit, ca deja nu mai conta.oricum, imi dusesem in scaun la baie, ca nu puteam sta in picioare, si pe langa pat aveam tot timpul pungi si pungute si sacose si sacosele in caz ca nu mai ajungeam la baie.
poate ca totusi viitoarea mamica nu este la fel de rau. poate fi si un episod mult mai scurt- cunostintele mele au avut greturi intre 1 si 3 saptamani. indiferent insa de durata, am trebuie sa incerce sa isi umple stomacul cu ceva imediat dupa ce varsa si sa insiste cu lichidele.
ii tin pumnii, sa nu dispere, sa nu ia decizii pripite, asa cum gandeam eu, si sa aiba un bebe sanatos care sa ii aduca numai bucurii!
chris 24+ alexandra
Cleomoni spune:
Buna fetelor dragi mie, din pacate am avut mult stres la firma in ultimile zile asa ca nu am putut sa scriu foarte mult, in schimb am pus poze cu hainute si viitoarea mobila pt camaruta lui bb.
Cuscra mea DOLORES sper ca ai trecut peste starea rea si nu mai iti e asa de frica si sper ca nici speriata nu mai esti.Te pupic si pe al tau bb.
Va pup pe toate si revin mai tarziu ca trebuie sa ma duc sa platesc mobila ca, cheltui banii si ramane bb fara mobila.
Cleo 26+ saptamani
alexandra_25 spune:
multumesc fetelor care mi-au facut urari......a trecut furtuna....numai ne-a speriat putin si nu am putut sa va raspund pentru ca am inchis calcuatorul ca nu cumva sa pateasca ceva.....
Acum iar a iesit soarele....mai tare m-am speriat
Dolores eu zic ca nu ar strica sa mergi la un preot si sunt sigura ca va disparea teama ta.......eu te inteleg.....sora mea trece print-un cosmar asemanator......Nu vreau sa intru in detalii dar noaptea nu vrea sa doarma singura.....si nici ziua nu sta acasa singura........
Va pupic pe toate si revin mai incolo
alexandra 28 + cu
poze
adinazot spune:
FEtelor,eu azi ma duc sa imi faca dr de familie vaccinul antitetanos,cica e obligatoriu,si am intrebat si la dr gine si a confirmat.Voi vi l-ati facut?
Dolores,ce sa mai zic eu ,ca raman singurica cuc 4 zile si 4 nopti,sper sa nu ma apuce si pe mine...cred ca o sa rog o prietena sa doarma cu mine...
Adina 27+Alessia
poze
Adina diverse
dolores spune:
fetelro mi-a fost pofta de apa tonica si mi-am cumparat o sticla de 0.5 si am baut....
cleo super mobila pentru lizi, tare bine o sa se mai simta..de la mobexpert??
Ingrijirea sanilor are drept scop pregatirea acestora in vederea alaptarii. Din a doua jumatate a sarcinii sanii se maseaza zilnic cu un prosop aspru, iar seara regiunea mamelonara se unge cu o crema cu lanolina. Daca mameloanele nu sunt bine dezvoltate sau sunt infundate, ele se maseaza usor intre degete. Deoarece sanii se dezvolta mult in timpul sarcinii, este bine sa fie sustinuti intr-un sutien nu prea stramt.
Igiena organelor genitale trebuie sa se bucure de un plus de atentie. In timpul sarcinii are loc in mod obisnuit o crestere a secretiilor vaginale, care de cele mai multe ori nu are nici o semnificatie patologica. Totusi prin abundenta lor, ele pot irita organele genitale. Toaleta externa cu apa calduta si sapun, de doua trei ori pe zi si dupa fiecare scaun, previne aceste neajunsuri. Spalaturile vaginale sunt strict interzise fara avizul medicului deoarece pot declansa contractii uterine. Persoanele care transpira mai mult se pot pudra cu talc pe fata interna a coapselor si in regiunea din jurul organelor genitale externe, pentru a evita iritatiile.
Contactul sexual este permis in timpul sarcinii, dar trebuie rarit si din ce in ce cu mai multe menajamente. In ultimele doua luni raporturile sexuale sunt riscante, doarece pot declansa nasterea.
Pentru ingrijirea dintilor gravida se va prezenta periodic la controlul stomatologic, cu scopul de a descoperii si de a trata din pripa cariile ivite.
Imbracamintea gravidei ca sa fie igienica trebuie sa se conformeze anumitor norme: sa fie comoda, ca sa nu impiedice circulatia sangelui si adaptata la anotimp. Rochia sac este cea mai indicata; ea trebuie sa se sprijine pe umeri si sa nu fie stransa cu cordon in talie. Ciorapii vor fi prinsi de o centura abdominala, nu de jartiere, care favorizeaza aparitia varicelor. Rufaria de corp va fi schimbata mai des, deoarece transpiratia este mai abundenta in timpul sarcinii. Femeile obisnuite sa poarte tocuri inalte vor purta tocuri ceva mai joase si mai groase, pentru a avea mai multa stabilitate in mers.
Centura de sarcina special confectionata nu este necesara decat din luna a VII-a, cand muschii relaxati ai abdomenului nu mai pot sustine uterul cu eficacitate.
dolores 25+David Cristian
www.dropshots.com/dolores" target="_blank">BB cumintzel
poze
Uneori, gandurile noastre sunt mai rele decat suntem noi ca persoane.
leyla spune:
Mare grija la apa tonica! Cica chinina continuta de aceasta nu este prea benefica in sarcina. Adevarul este ca si mie mi se face o pofta cate-odata si o mai comit si eu cu cate o gurita asa ca de-o "porceala" din cand in cand merge. Numai sa nu devina obicei
Leyla 24+
[quote]Originally posted by dolores
fetelro mi-a fost pofta de apa tonica si mi-am cumparat o sticla de 0.5 si am baut....
dolores spune:
roxana c uite ce am mai gasit impotriva greturilor:
Remedii pentru greata
* Mai stai in pat inca 15 minute dupa ce te-ai trezit.
* Ia o gustare mica sau niste biscuiti inainte sa te dai jos din pat.
* Bea multe lichide (fara cafea, bauturi carbogazoase sau cu cofeina).
* Mananca putin si des - sase mese pe zi.
* Sunt mai usor de tolerat mesele bogate in fibre (fructe, legume) si carbohidrati (cereale, paste, cartofi); mancarurile usoare, cu continut scazut in grasimi (eventual degresate); alimentele sarate si lichidele acre (limonada etc.).
* Evita mancarurile grase si condimentate.
* Plimbarile matinale - ca prilej de relaxare si combatere a stresului s-a dovedit ca sunt de mare ajutor.
* Daca tot ce ti-am spus pana acum nu are efectul scontat, poti incerca si vitamina B6 care s-ar parea ca ajuta in acest sens. Doza recomandata este intre 50 si 100 mg pe zi. Iti poti procura aceasta vitamina si din stafide, banane, drojdie de bere etc.
* Nu uita! Daca greata este aproape continua timp de mai multe zile si nu poti inghiti nimic, nu ezita sa-ti suni medicul, altfel pot aparea complicatii deloc de neglijat!
dolores 25+David Cristian
www.dropshots.com/dolores" target="_blank">BB cumintzel
poze
Uneori, gandurile noastre sunt mai rele decat suntem noi ca persoane.
dandusa spune:
Ziua buna dragutele mele gravidute!
mi-ati lipsit mult si sa stiti ca am citit tot ,sint la curent cu ce vi se intimpla voua si bune si rele....,ca-n viata si sint alaturi de voi ca -n totdeauna!!!
Am fost cam ocupata zilele astea ,in week-end am avut musafiri,ieri am fost foarte obosita ,caldura ne-a terminat chiar si aici la malul marii ...,unde mai adie vintul din cind in cind...,cu toate astea ...am murit de cald.
Azi am facut 30 saptamini fix,fix,fix si la 17.30 sintem programati la nenea doctorul...,sa vedem ce-om face si pe acolo.Deabia astept sa vad fatuca drgalasa a lui Crinuta sau Crinut....,mai stii?
ASIZA,felicitari pentru baietel,sa fie sanatos ,sa creasca mare si frumos,ce zice tati?Probabil sarbatoreste...
ALEX SI CIPI,La multi ani ,sa fiti sanatoase,fericite alaturi de soti si de bbei.Petrecere frumoasa
MIRONA,bine ai venit,imi place de tine...,tai in carne vie...,daca trebuie,asta-mi place mie ...,ca spui in fata ce simti,poti fi un prieten de nadejde.Si eu sint la fel...,nimic nu-mi scapa...,sau citeodata ....mai imi scapa si atunci...ma ascund sub "fusta" lui Claudiu...,il las pe el sa taie
Aseara a plouat pe la noi si s-a mai racorit un pic...,dar nu foarte tare.
VERONICI,de unde ai luat patuturile,mi se par foarte ieftine si daca au si sertar...,mi-as lua si eu...te pup
Am vazut toate pozele noi,lucrusoarele sint minunate...,burticile sint superbe,mamicile sint grozave.Azi cred ca vom pleca la Bucuresti pentru o zi...sau doua si sa stati linistite ca intru cind vin,sa nu va faceti grji cum isi facea DOLORES,te pup ca ti-a fost dor de noi.
Sa nu uit sa va spun ca azi stind in pat...,am simtit printesa mea sughitind...,da sint sigura ca asta facea.Am citit eu undeva ca ei sughita des in burtica si doar azi am simtit ,iar mai sus de acel loc...dadea cu piciorusele.Super senzatie,credeti-ma.
MIRO,mi-as lua pernita ...,dar plec cu trenul si acum imi trebuie o pernoaie ca sa stau confortbila si nu prea am cum...,asa ca nu stiu cum o sa fie...,o sa-mi iau totusi pernita cea mica,decit deloc...!!Poate ne face si noua masina curind...
Va pup pe toate si sa auzim numai de bine.
dandusa 29 + si
printesa mea, Crinuta
poze de dandusa