Talpi aspre si urate

De obicei , vara mi se mai inaspresc talpile , de la faptul ca merg foarte mult cu papuci...dar ca in anul acesta nu am fost in nici un an , tind sa cred ca este de la faptul a stau enorm de mult (fata de cum obijnuiam) in picioare , avand o fetita de 1.9 ani ma solicita non stop
,nu asta ar fi problema , problema e ca talpile mele arata groaznic
,ca sa nu mai spun cand ma intor din parc une ma alearga prin nisp , praf si toate cele , calacaiele mele aspre se mai fac si negre
si nu numai calcaiele ci si la degetul mare si in interiorul pingelelor...Am incercat cu piatra apoi am cremuit si am pus ciorap (cu toate ca mor de cald)...dar asta o pot face numai sera la culcare ...ma trezesc cu talpile mai ok , dar la cateva ore de stat in picioare , devin iar aspre si urate.
Cu ce dau?ce tre' sa fac?...stiu ca a mai fost un subiect despre atst, atunci nu i-am dat importanta pt ca nu aveam asa probleme ...iar acum nu il mai gasesc
Merci mult.
Raspunsuri

Kittie spune:
Mi-e teama sa nu fie ceva mai adanc.. o avitaminoza nu cred ca se manifesta asa agresiv , mai degraba vreun parazit ceva... Poti incerca la Cantacuzino, iti ia mostra de tzesut si analizeaza.. asta ca sa stai linistita. In rest, mai mult decat sa rashchetezi constincios la fiecare baie (sau sa faci bai speciale, pe parcursul zilei numai la picioare) si sa pui crema de galbenele apoi soseta la culcare nu prea ai ce face...

bufi spune:
Eu iti recomand sa folosesti seara de seara crema de galbenele. Te dai cu pila de calcaie, apoi crema de galbenele si iti pui o sosete...seara sa faci treaba asta...eu zic ca intr-o saptamana esti ok si daca persista, trebuie mers la doctor.
Bufi

Raza de soare spune:
Mergi la pedichiura, iar dupa intretii cu creme. Si tot asa...
Nunta noastra - 3 Iunie 2006

EVA-DATA spune:
aseara mi-am facut un pic de drojdie cu lapte,miere si ulei de masline,asta pt.fata,m-am uns,apoi ce a ramas m-am dat pe talpi si am stat 10min,apoi le-am spalat,dat cu ponce,am sters si le-am uns cu cremade fata(care n-o mai fol.pt.fata),pt.ca nu aveam crema de calciie sau galbenele.
Nu cred ca ar fi la tine ceva grav,mai ales daca nu te maninca,nu apar iritatii sau rani.

mama_lui_alex spune:
Draga mea,
Kittie a spus bine - cum stai cu vitaminele?
Si in plus te-as intreba cum stai cu hidratarea?
Sunt talpile doar aspre (uscate) sau si crapate? Iti miros picioarele? (desi e mai greu sa-ti dai seama daca porti papuci).
Daca sunt intarite (batucite) si aspre - o cauza poate fi avitaminoza dar si hidratarea. Daca incep sa crape, sau apar mirosuri- verifica daca nu ai captat vreo cuperoza, micoza,cheratoza etc.
Eu de cate ori constat ca mi s-au inasprit talpile - cresc considerabil volumul de apa (si de mers la toaleta:)) cateva zile - si imediat se vede efectul. Si, din cand in cand, cand ma mai trazneste pe mine sa-mi fac picioare super-soft - cumpar CLAVUSIN (solutie pt. bataturi, pe baza de aspirina) si ma dau pe toata talpa (mai ales pe zona aspra - calcai, degetul mare) - ma dau 2-3 zile, seara, cu un betigas de ureche. Dupa 3 zile, pun picioarele la inmuiat si se curata perfect tot stratul mort, dau cu o crema super hidratanta si pun sosete.
Metoda nu este prea ortodoxa, caci daca dai prea insistent, sau mai mult de 2-3 zile, risti sa-ti jupoi straturi intregi de piele (prima data m-am dat ca o tolomaca pe toata talpa, inclusiv intre degete si m-am jupuit randuri randuri de piele, o saptamana intreaga, si mai puteam si ca un sconcs - mirosul e doar temporar.)
Metoda cu CLAVUSIN tine - e verificata pe mai multe randuri de picioare.
Pupici mici,
Mama_lui_Alex

moana spune:
am avut si eu probleme similare....ajunsesem cuniste crapaturi in calcaie din care imi curgea sange...brrrr...si mi-am cumparat tot felul de creme..in fine....bani aruncati pe fereastra....clasicul unguent cu galbenele m-a salvat. de atunci, in perioada de vara, il folosesc in fiecare seara.
oana

sheherezada spune:
Mie mi se exfoliaza piele din talpi si de la calcaie.Sa folosesc si eu crema de galbenele?
"Nu exista culmi de neatins ci numai aripe prea scurte"
sheherezada

Babisa spune:
Nu am probleme cu mirosul picioarelor...nici daca port pantof sport sau alt gen de pantof.Ce-i drept ca au cam crapat putin dupa ce am inceput sa frec ca disperata cu piatra de calcaie.De doua zile am inceput sa imi dau cu crema de galbenele (inainte foloseam alta grasa de corp) parca parca si-au mai revenit putin.Poate sa fie si lipsa de vitamine...mai ales ca tota vara m-am tot strofocat cu tot felul de diete ca sa slabesc...neputnd sa tin una ,mai mult s-a bazat pe infometare toul,deci poate am pierdut ceva vitamine.Apa...hummm abia beau o cana doua maxim pe zi
.
Multumesc mult pt raspunsuri , am sa incerc sa beau mai multa apa , am sa continui cu crema de galbenele si cred ca am sa iau si un surplus de vitamine...intrebarea ar fi ,care sunt vitaminele care tre sa le iau pt asa ceva?
Multumesc inca o data

Andra_ spune:
Buna fetele,
si eu am avut in primavara asta niste calciie horror, ca niciodata, asa ca am incercat vreo citeva metode, si cea care a dat cele mai bune rezultate si fara prea multi bani a fost/ este crema ptr calciie de la Farmec (90,000 lei in magazinul de unde am luat-o eu, adica cosmetica de pe Calea Victoriei, linga politia de la Eforie).
am incercat mai intii o crema din aia care exfoliaza pielea, si mi s-au cojit muuuulte straturi de piele pina sa-mi revin cit de cit, si nu putin, asa cum e cind te cojesti la mare, se lua strat gros de piele, zici ca aveam vreo boala de piele, oribil. Dupa 2-3 saptamini am reusit sa arat mai bine, dar calciiele tot aspre erau, asa ca mi-am luat o crema-exfolianta cu nu-stiu-ce pudra de diamante de la Avon.... Nu pot sa zic ca-i rea sau buna, dar modul de "administrare" e gindit clar de un timpit: trebuie sa te speli pe picioare, apoi pe pielea uscata sa dai crema, sa stai 1 minut asa, apoi s-o masezi si sa clatesti din nou cu apa. Deci, ori stai in cada, te stergi pe picioare, te creia o pauzasti si apoi zgiiesti ochii la pereti un minut ptr a nu intinde porcaria prin casa, ori te stergi ca mine in alta camera bine-bine pe picioare, te dai cu minunea, si apoi umpli casa de crema in incercarea de a ajunge la baie sa te speli din nou
Tot de la Avon mi-am luat si crema ptr calciie, dar cu ea sau fara ea n-am observat vreo diferenta. Apoi, in disperare de cauza, am incercat si crema de la Farmec, care fetelor e super-buna, ieftina si comod de aplicat (seara inainte de a ma baga in pat). Acum sint fan si promit ca nu mai fac experiente cu alte minunii cit exista crema asta pe piata. E intr-un tub galben si scrie parca cu verde pe ea, oricum scrie sigur "crema pentru calciie". Nu tu scrub, nu tu piatra ponce (si de-aia mi-am luat si e proasta...), doar crema Farmec si calciiele mele arata super.

daniella4 spune:
Eu folosesc una de la Elmiplant, dar nu ma da pe spate. O sa iau si eu de la farmec daca ziceti voi ca e asa buna.