locuinta anl
Buna ziua tuturor!
Am si eu niste intrebari de pus,poate stie sa ma lamureasca cineva.
Am depus dosarul pentru o locuinta anl in iulie 2006 si as vrea sa stiu cam cat dureaza pana am un raspuns?
In cat timp se analizeaza dosarele?
Eu cand am depus dosarul nu am optat pentru 2 sau trei camere,sau cum este?
Te repartizeaza ei dupa cati membri are familia?
Si inca o intrebare ,stie cineva cum vor fi cumparate casele astea dupa 5 ani?
La ce valoare ?
Acum cat este chiria pe luna?
Multumesc,
O zi buna tuturor
Doina
Raspunsuri
greiere spune:
Eu am asteptat trei ani si mai bine pana au fost blocurile gata si au dat repartitiile. Acum nu stiu in ce masura mai sunt apartamente nedistribuite. Probabil au de gand sa mai contruiasca si s-ar putea sa dureze... Nu stiu cum e acum, pentru ca noi am optat pentru doua camere. Inainte de nunta, sotul avea cerere depusa pentru garsoiera apoi ne-am casatorit si am schimbat cererea. Probabil cereai ce vrei ca oricum dadeau in functie de punctajul obtinut. Chiria la doua camere este un milion, restul nu le stiu exact: vreo sase sute la garsoniera si unu sase sute la trei camere. Succes!
shati
diciu spune:
eu am asteptat 1 an de cand am depus dosarul pana m-am mutat,,,insa am depus actele in ultima zi...si apartamente de repartizat erau vreo 1000...acum e putin altfel...numai un bloc existent va fi repartizat pentru noile dosare...restul sunt inca in constructie si asta dureaza....deci daca obtii un punctaj bun poate prinzi un aparatament in acest bloc care e gata...daca nu...mai ai de asteptat...1-2ani..
pe mine m-a intrebat pentru ce vreau sa optez...garsoniera sau 2 camere...la 3 nu aveam dreptul fiind doar eu cu sotul meu...am optat pentry 2 camere...desi erau mai putine ca nr ca garsonierele...am riscat...dar l-am obtinut...
succes!!!
anda
"daca dragoste nu e...nimic nu e"
Onetzica spune:
si eu am depus dosar in iulie 2006 dar nu m-a intrebat pt. ce optez. pe nimeni de acolo nu au intrebat asa ceva. din cate am inteles sunt gata doar 300 de locuinte care se vor didtribui in prima faza. restul...Dumnezeu cu mila.
oprietena spune:
Intrebarea mea este (pt ca si eu am dosar ANL) locuinta in vederea inchirierii sau cumpararii- gen cartier Brancusi? Parca din postarea Doinei ar fi prima varianta- inchiriere. Asa am si eu cerere la primaria sect 3 depusa in nov 2005, fara a specifica nr de cam. asa mi-au zis sa fac cererea- locuinta in vederea inchirierii si ei analizeaza. In dec 2005 am primit rasp ca nu sunt locuinte disponibile in sect 3, cand vor fi, vor analiza dosarul meu si...mai vedem. Din auzite, o fam care sta in acest gen de locuinta este foarte multumita, la 2 cam, pe undeva pe la Mall, plateste 4 mil/luna. Mi s-a parut cam mult cand am auzit, nu stiu insa exact ce reprez aceste 4 mil, (intretinere cu chirie,....alte cheltuili).
Voi unde ati depus cererea, cele care deja au locuinta anl- primaria de sector sau direct ANL? Poate in felul acesta, datorita acestui subiect mai suntem si noi la curent cu stirile din domeniu.
Mirela si Rares nazdravan (06.01.2005)
Stefana spune:
Eu stau la ANL in Iasi, la o camera. Nu am optat pentru cate camere voiam, pentru ca nu s-a putut. S-au repartizat in functie de punctaj si de copii. Noi eram doar doi, asa ca ni s-a dat o camera. Chiria este de 20 RON. Ma mir sa vad asa chirii mari in Bucuresti. Adr presupun ca fiecare Primarie isi stabileste de chirii vrea. In rest, toate cheltuielile le platim singuri, cum fac proprietarii de apartamente.
Poze
It's nice to be important, but it's more important to be nice
greiere spune:
Voi unde ati depus cererea, cele care deja au locuinta anl- primaria de sector sau direct ANL?
Cererile se depun la primaria de sector. ANL-ul doar construieste locuintele.
shati
greiere spune:
quote:
Originally posted by diciu
eu am asteptat 1 an de cand am depus dosarul pana m-am mutat,,,insa am depus actele in ultima zi...si apartamente de repartizat erau vreo 1000...acum e putin altfel...numai un bloc existent va fi repartizat pentru noile dosare...restul sunt inca in constructie si asta dureaza....deci daca obtii un punctaj bun poate prinzi un aparatament in acest bloc care e gata...daca nu...mai ai de asteptat...1-2ani..
pe mine m-a intrebat pentru ce vreau sa optez...garsoniera sau 2 camere...la 3 nu aveam dreptul fiind doar eu cu sotul meu...am optat pentry 2 camere...desi erau mai putine ca nr ca garsonierele...am riscat...dar l-am obtinut...
succes!!!
anda
"daca dragoste nu e...nimic nu e"
shati
greiere spune:
Hello, Diciu! Vecine in Brancusi? Tot doua camere, W.
Stefana ai dreptate, si noi asteptam chiriile mici de prin tara, dar n-a fost sa fie!
shati
Gaby spune:
Buna,
Uite aici ultimele nouati in materie de ANL, poate te mai intereseaza...sunt din acesta saptamana.
"Primaria Sectorului 6 va primi, de luni, dosare pentru locuintele ANL din cartierul "Constantin Brancusi", principalul criteriu de care se va tine cont la atribuire fiind domiciliul sau locul de munca pe raza sectorului, a declarat, vineri, edilul Cristian Poteras.
"Persoanele care solicita o locuinta sociala pot depune dosare incepand de saptamana viitoare, pana in luna februarie a anului viitor pentru cele 300 de locuinte care au ramas disponibile in cartierul Constantin Brancusi", a spus Poteras.
Tinerii in varsta de pana la 35 de ani au mari sanse sa primeasca un apartament sau o garsoniera intr-unul din blocurile ANL daca locuiesc sau lucreaza pe raza sectorului 6 de cel putin un an de zile. "Am prevazut o serie de exceptii, in sensul ca solicitantii care locuiesc in sectorul 6 sau cei care lucreaza in acest perimetru administrativ vor avea un plus la punctajul total, deoarece o parte din banii pentru aceste locuinte provin de la bugetul local al sectorului si mi se pare normal ca de aceste investitii sa beneficieze , cu prioritate, oamenii din sector", a explicat Cristian Poteras.
De asemenea, mai exista si un criteriu de ierarhizare legat de situatia sociala a solicitantului. Astfel, un tanar necasatorit va fi notat cu opt puncte si are mai putine sanse sa pruimeasca o locuinta decat o familie cu copii, care va fi notata cu zece puncte si care va primi un punct in plus pentru fiecare copil. Cu cat spatiul locativ in care locuieste solicitantul, in momentul depunerii cererii, este mai mic, cu atat punctajul obtinut va fi mai mare.
Daca solicitantul sau un membru al familiei sufera de o boala grava ( persoana cu handicap, diabet, tuberculoza), va beneficia de un punctaj mai mare. De asemenea, cu cat cererea pentru o locuinta sociala este mai veche, cu atat cresc sansele pentru solicitant. Cei cu studii superioare vor primi 15 puncte, fata de cinci, cat primeste un tanar fara studii si fara pregatire profesionala.
In cazul in care doua persoane vor avea un punctaj egal, departajarea se va face in functie de situatia locativa a solicitantului si de vechimea cererii.
Potrivit primarului, lucrarile la cartierul Brancusi vor fi finalizate la sfarsitul acestui an, insa oamenii se vor putea muta in noile case abia in luna martie a anului viitor, deoarece "pe timpul iernii, aceste locuinte nu vor beneficia de caldura. "Vor fi date in folosinta 300 de garsoniere si apartamente cu doua si trei camere, un numar insuficient deoarece la primarie sun deja depuse aproximativ 2000 de cereri. "Sunt constient ca cele 300 de locuinte nu vor rezolva problema locuintelor pentru tineri, solutia fiind, in opinia mea creditele ipotecare de la banci"
Cartierul "Constantin Brancusi" a fost dat in folosinta in noiembrie anul trecut, cand au fost repartizate 1120 de locuinte. Valoarea investitiei ANL se ridica la 1337 de miliarde de lei vechi. Primaria de sector a contribuit cu aproximativ 200 de miliarde de lei vechi, bani cheltuiti pentru lucrari de infrastructura(apa, canal, asfaltare strazi, iluminat public).
Repartizarea locuintelor sociale din acest cartier a constituit, in vara anului trecut, obiectul unui scandal. Atunci, opt consilieri locali ai Aliantei DA si mai multi directori din Primaria Sectorului 6 erau pe primele locuri pe listele intocmite pentru primirea unuei locuinte sociale."
"Laszlo Borbely a precizat ca a fost obtinut un imprumut de 140 de milioane de Euro, la care se vor adauga 40 de milioane de Euro din partea Guvernului, pentru continuarea lucrarilor la programele ANL. Ministerul delegat a declarat ca transele de realizare de noi locuinte ANL vor creste de la 3.500 pe an, la 5.000. El a afirmat ca programele ANL au fost oprite pentru a se putea achita datoriile catre constructori.
Pe de alta parte, Laszlo Borbely a precizat ca locuintele ANL nu vor mai fi destinate in exclusivitate tinerilor. El a anuntat ca exista un proiect de ordonanta de urgenta, ce va fi pus pe agenda guvernului in scurt timp, care da posibilitatea primarilor sa repartizeze apartamentele ANL in regim de locuinte sociale. Potrivit noului act normativ, tinerii pot sta cu chirii modice in respectivele locuinte timp de cinci ani, dupa care fie le vor cumpara, fie vor plati chirii la nivelul pietei. In oricare dintre variante, banii obtinuti vor fi folositi de autoritati pentru a finanta constructia de locuinte noi.
Laszlo Borbeli a mai precizat ca doreste sa incurajeze dezvoltarea unei piete a locuinteor cu chirie. Astfel, antreprenorii care preiau cladiri vechi, le reabiliteaza si le amenajeaza ca spatii de locuit cu chirie vor fi sprijiniti printr-o lege speciala. Ministrul delegat a mai spus ca ar trebui ca romanii sa inteleaga ca modelul vestic de locuit in spatii inchiriate este mult mai bun decat mentalitatea actuala."
omu' cu... banca la cap!www.bankingnews.ro
oprietena spune:
Se pare ca in sect 6 este cea mai mare activitate in privinta locuintelor anl, dar din pacate pt mine si din fericire pt altii, doar cei din acest sector primesc locuinte aici. La sect 3, nimik de zis, se munceste: spatii verzi, locuri de joaca pt copii- super incantata de cate parculete am jur, locuri de parcare, asfaltare. Sa speram ca dupa ce vor fi finalizate aceste lucrari se va face ceva si in privinta spatiului locativ, sunt atatea familii care nu au unde sta.
Mirela & Rares nazdravan(06.01.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/mireladei/my_photos