locuinta anl
Raspunsuri - Pagina 2
korinna spune:
Buna fetelor
Eu am depus dosarul acum 4 ani si m-am mutat in apartament acum 3 luni.Propriu zis dorm in partamentul meu de ...5 nopti.Inca nu m-am invatat acolo...
dar..nr de camere depinde de numarul de membrii al familiei.Noi avand 2 copii,am primit 3 camere.
In Galati chiria la apartamentul de 3 camere este de 38o.000 lei.Nu mi se pare mult.ma speriati voi cele din Bucuresti cu chiriile de acolo.dar poate ca or fi si altele salariile.Si hotaraste Primaria.
In presa care am citit-o ieri pe net am gasit ceva referitor la cumpararea apartamentelor ANL.
Chiriasii ANL isi vor putea cumpara locuintele 22 Aug 2006, 06:30
Beneficiarii contractelor de inchiere a locuintelor construite pentru tineri de ANL vor putea cumpara unitatile locative, dupa cel putin cinci ani de contract, potrivit unui proiect de ordonanta a Guvernului elaborat de Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT).
Actul normativ va impune mai multe conditii la cumpararea apartamentelor construite de Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL). Astfel, titularul contractului de inchiriere si membrii familiei acestuia pot beneficia o singura data de cumpararea unei locuinte pentru tineri, destinate inchirierii, si doar daca nu detin o alta locuintain proprietate.
Locuintele vor fi tranzactionate doar la cererea cumparatorului, dupa expirarea unei perioade contractuale de cinci ani si fara conditii legate de varsta solicitantului. Pretul locuintei va fi stabilit de firmele sau autoritatile publice locale in ale caror evidente se afla imobilele respective, avand ca baza valoarea de inventar actualizata, potrivit proiectului de ordonanta a Guvernului.
Pentru acoperirea cheltuielilor de evidenta si vanzare, unitatile prin care se va efectua vanzarea unitatilor locative vor beneficia de un comision de pana la 1% din valoarea locuintei.
Sumele obtinute vor fi utilizate exclusiv pentru finantarea constructiei de locuinte.
Astfel, 20% din sumele atrase vor intra la bugetele locale, pentr dezvoltarea constructiei de locuinte, iar 80% din fonduri vor fi virate in conturile ANL.
Totodata, noile prevederi dau posibilitatea ANL sa reorienteze si sa redimensioneze programele de constructie a locuintelor, in colaborare cu autoritatile publice locale, in conditiile in care unele administratii locale care au pus la dispozitia ANL terenurile necesare lucrarilor au solicitat returnarea suprafetelor, pentru dezvoltarea unor programe proprii sau schimbarea destinatiei acestora, propunand in unele cazuri construirea de locuinte cu credit ipotecar.
Reprezentantii MTCT sustin ca fosta conducere a ANL a promovat in perioada 2001-2004 obiective de investitii importante fara asigurarea resurselor financiare necesare, iar fondurile bugetare s-au indreptat catre lucrari fara sanse reale de finalizare.
Conducerea ministerului precizeaza ca in unele situatii au fost promovate obiective de investitii pentru care nu s-a ajuns la faza autorizarii lucrarilor de constructie nici dupa doi ani, din cauza lipsei surselor de finantare, blocandu-se astfel terenurile si, implicit, proiectele autoritatilor locale.
Ordonanta care va fi supusa aprobarii Guvernului modifica si completeaza Legea 152/1998 privind infiintarea ANL. La finele anului trecut, ANL avea in executie, la nivel national, circa 10.000 de locuinte, si estima ca va finaliza in 2006 aproximativ 3.000 de locuinte. Anul trecut, agentia a finalizat 3.600 de apartamente destinate inchirierii si circa 300 de locuinte vandute prin credit ipotecar.
http://www.bloombiz.ro/articol_64616.html
oprietena spune:
Neatza aspirantelor la casa anl.
Ieri am sunat la spatiu locativ sect 3 si mi-ai spus ca din 01.09. incepe reanalizarea dosarelor (completari acte-adeverinte de salariu in special) pana pe 15.10 din cate am inteles. Se spera ca la inceputul anului viitor sa fie alocate fonduri pentru achizitonarea de locuinte, in acest an nefiind alocata nici o locuinta spre inchiriere.
Asa ca fetele din sect 3 cu dosar anl, mergeti la primarie.
Bafta tuturor si
Mirela & Rares nazdravan(06.01.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/mireladei/my_photos
dana-alexia spune:
Se face la notar o declaratie pe propria raspundere precum ca nu ai detinut locuinta dupa 1990, stie careva cat costa?
Am fost la primarie sa ma interesez ce acte trebuie la dosar si mi-au spus ca daca sediul social al firmei la care sunt incadrata nu este in Bucuresti nu imi accepta dosarul.Firma la care sunt angaiata are sediul la Cluj,si in Bucuresti avem un punct de lucru, locuiesc in Bucuresti atunci cum se poate sa nu mi-l accepte?
A mai patit cineva la fel?
DANA & ALEXIA (12.06.2005)
poze
korinna spune:
Declaratia costa aproximativ 400.000 lei vechi.
Si eu cand am depus dosarul acum 4 ani lucram la Astral,care avea sediul mama in Cluj si mi-au acceptat dosarul.Bine..acu ce sa zic..totul e interpretabil..depinde cred de tipa care-ti primeste si analizaeza dosarul.
oprietena spune:
`neatza aspirantelor,
Declaratia trebuie sa cuprinda mai multe, cate pers locuiesc in casa, ca nu ai avut loc proprietate pers pe care ai instrainat-o, ca nu ai mai avut loc anl, ca veniturile declarate (cele din salariu) sunt singura sursa de venit- pe hartiuta de la primarie scrie ce trebuie sa cuprinda declaratia la norat si ei stiu cum trebuie redactata. Trebuie facuta declaratia pe numele ambilor soti. Eu anul trecut am platit 50 ron pt ea. Si cred ca ar trebui sa iti accepte dosarul, pt ca tu (Dana) lucrezi in Bucuresti
Sa auzim de bine
dana-alexia spune:
Merci mult pentru raspuns.
O sa vad saptamana viitoare ce va fi cand ma duc sa depun dosarul.
DANA & ALEXIA (12.06.2005)
poze
oprietena spune:
Buna fetele.
Dana sa ne tii si pe noi la curent cu ce ai facut.In ce cartier stai, unde are firma sediul?
Chiar nu mai este nimeni pe aici care sa ne dea si noua mai multe informatii?
Dianami spune:
Buna, fetelor!
Eu am depus dosarul (de fapt sotul) pe 1 august, asteptam din toamna sa reinceapa sa primeasca.
Acum asteptam, avem un punctaj bunicel, zic eu, sa vedem cum il calculeaza primaria. Desi nu au cum sa nu ne dea punctele respective.
De anul acesta nu se mai poate opta pt. un anumit nr. de camere, pt. ca sunt putine apartamente construite. Se vor repartiza in functie de punctaj si de nr. de persoane.
Alta noutate ar fi ca nu mai are nici o importanta salariul, nu obtii puncte pt. asta, ca anii trecuti.
Daca aveti intrebari si va pot raspunde, o fac cu placere .
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70720" target="_blank">Diana si domnisorica Iulia Anastasia (15 iulie 2005)
oprietena spune:
Diana, nu ai precizat in ce cartier locuiesti. sapt viitoare o sa merg si eu sa vad ce mai trebuie adus nou la dosar si... asteptam. Vechimea dosarului se mai ia in calcul la punctaj? Ce s-a mai schimbat in privinta asta?