Certificate actionar
Buna!Poate sa-mi spuna cineva daca certificatele de actionar(cupoanele)isi pierd valabilitatea daca le ti in sertar,trebuie mers undeva cu ele sa fie transcrise ceva,nu stiu termenul exact!E vorba de certificatele acela care le-au primit toate persoanele trecute de 18 ani prin 1996 si bineinteles sunt tranzactionabile!
Va multumesc pentru orice raspuns!
Raspunsuri
Anca Vlad spune:
Eu am vandut recent cuponul. Mergi la o firma care face tranzactii cu actiuni, sunt destul de multe si iti spun ei de unde trebuie sa iei extrasul de cont pt. a le tranzactiona la bursa (variaza in functie de societatea la care ai actiuni). Mie mi-au venit banii intr-o saptamana de la depunerea actelor la ei (mai intai am asteptat extrasul de cont vreo 14 zile). Succes! Eu am primit pe al meu 1200 RON.
Lorenza spune:
Eu n-as vrea sa-l vand,in cazul asta pot sa-l pastrez asa cum e sau trebuie eliberat altul?Intreb pentru ca nu ma pricep si poate suna aiurea intrebarea mea!
Cristina A spune:
http://www.gminvest.ro/certificateppm.html
eu aici am gasit aproape toate raspunsurile de care am avut nevoie, in plus am constatat ca cei de la GM au comision putin mai mic - 5%- fata de restul -8%-firmelor de profil, si nu in ultimul rand poti suna la ei si poti afla in detaliu tot ce te intereseaza.
Lorenza spune:
quote:
Originally posted by cici
Pai nu asteptam sa primim dividente?
Io inca mai sper
casuta cu pitici
Dividende primesc,200000 lei vechi/an aprox.,astept sa ma imbogatesc cand trecem la leul nou definitiv,poate ramana aceeiasi suma,hi,hi,hi...
Cristina A spune:
quote:
Originally posted by cici
Pai nu asteptam sa primim dividente?
Io inca mai sper
casuta cu pitici
Ba sa stiti ca io i-am scos (28mil) si am facut o asigurare pt fata mare. Sper sa-mi vina curajul si sa fac si pt cea mica.
Gandacel spune:
Certificatele de actionar (hartiile alea pe care le numiti cupoane) nu au nici o valoare. Daca vrei sa vinzi actiunile pe care le atesta respectivele certificate, iti trebuie oricum extras de cont eliberat de registrul actionarilor la care este inregistrata compania la care ai actiuni. Daca vrei sa vinzi, o vizita la o societatea de servicii de valori mobiliare te va lamuri pe deplin. Orice societate...
Daca nu vrei sa vinzi, ci doar sa primesti dividende (daca compania da dividende), te interesezi la compania la care ai actiuni despre cum, cand se dau, poate trebuie sa actualizezi niste date (cont bancar, ori adresa postala ori altceva)
Gandacel si Bogdanel (14.11.2005)
otiliarusu spune:
Buna ziua,
Ma bag si eu in discutie, fiindca si bunica mea are o problema cu aceste actiuni-dividente...ma rog(nu stiu exact cum e denumirea). Ea are cateva actiuni de Terapia Cluj, dar problema e ca, acum vreo 5 ani, ea a dat acea hartie (prin care era proprietara celor X actiuni) unei firme spre vanzare(Gelsor, filiala din Alba-Iulia). Nu au reusit sa le vanda, intre timp firma s-a desfintat, iar bunica a ramas fara hartia cu pricina. De ceva timp, la o crestere a actiunilor Terapiei, a vrut totusi sa le vanda, dar nu stie cum sa le recupereze. Am gasit pe net doar ceva Gelsor prin Bucuresti, dar n-am reusit sa facem nici noi nimic, mai ales ca nu stiu ce ar trebui facut. Este o solutie "interogarea" societatii Terapia? Adica daca bunica s-ar duce la Cluj ar putea sa rezolve problema la Terapia sau nu se mai poate face nimic fara hartia respectiva(titlu de actionar)?
Va multumesc tare mult si va rog tare mult sa ne lamuriti daca se poate, ca la acest capitol si eu sunt la fel de "nestiutoare" ca si bunica mea!
Bogdan,minunea pentru care trebuie sa multumim cerului in fiecare clipa(1 noiembrie 2004)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/drog78/my_photos
dulcetica spune:
Eu am luat odata dividende 20000 lei VECHI,acum vreo doi ani si inainte 0 lei si dupa!