40 cu + sau - (cap.18)
Raspunsuri - Pagina 15
lu.more spune:
Am promis, ma tin de cuvant : reteta de Caracatita marinata, cu dedicatie pentru Adriana.
Daca e nevoie de traducere pe ici pe colo, cu placere.
Recette grecque traditionnelle, plat
Poulpe à la grecque
Nettoyez les poulpes et coupez les en tronçons d’environ 2 cm.
Lavez les morceaux dans un bain d’eau froide et laissez reposer 15 minutes.
Rincez à plusieurs reprises.
Faites bouillir 2L d’eau salée dans une casserole, y plonger les morceaux de poulpes.
Attendez que ces derniers blanchissent puis ajoutez le jus d’un citron.
Laissez bouillir l’eau encore 5 minutes en surveillant avant de retirer les morceaux de poulpes.
Réservez.
Faites chauffer l’huile dans une casserole.
Emincez l’oignon, épluchez et coupez les carottes. Ajoutez les à l’huile pour les faire chauffer 5-6 minutes à feu doux.
Vous pouvez alors y ajouter les poulpes, laissez encore chauffer 5-6 minutes avant de verser le vin et la même dose (25 cL) en eau.
Parsemez de coriandre, de sel et de poivre .
Arrosez avec le jus du deuxième citron.
Mélangez le tout, portez à ébullition puis repositionnez sur feu doux.
Couvrez et laissez cuire la préparation doucement pendant environ une heure.
Laissez refroidir puis mettre le plat au réfrigérateur pendant au moins 12 heures .
A servir parsemé de persil haché !
Chtapodi
Poulpe à la grecque
Ingrédients pour 4 personnes :
600 g de poulpes
Sel, poivre
2 citrons
5 cL d’huile (1 c. à café)
1 oignon
2 carottes
25 cL de vin blanc sec
30 g de coriandre
Persil
Suna bine, cred c-o sa merg sa-mi cumpar si eu (gata facuta )
..............................................................................................
« C'est quand on n'y croit plus, que le ciel vous entend et pardonne ». Kyo
craciunitza spune:
Asta e fata care adormea la ore? Cre'ca avea un profesor foooaaarteeeee plictisitor. Sper ca a scapat de el.
Te invidiez, lu, baietii mei nu au pasiuni comune cu mine, zile intregi sunt singura, de aia tacatuiesc la masina de cusut, mi-ar placea mult sa am o fata ca a ta, sa-ti traiasca!
Si pasiunea voastra... impresionanta
Nu certati copiii cand viseaza!
Poze
KUKI spune:
Hop si eu
Lu, tare mult imi place de Anca si ma gandeam la tine cat de multumita, de impacata si de mandra trebuie sa fii ca poti sa ii oferi toate astea. Si mai cred ca e o legatura speciala intre voi doua.
Apropo de ce zicea Craciunitza, inteleapta cum e ea de obicei, cu baietii e mai greu sa ai preocupari comune si chiar daca ai avea, de la un moment dat incolo nu te mai accepta ei ca partener. Dehhh, mandria masculina.
Raman si saptamana viitoare in concediu. Ieri m-a sunat sefa sa ma intrebe nu stiu ce chestii si numai cat i-am auzit vocea mi-am dat seama ca nu vreau sa ma duc la birou. Asa ca boiereala mai dureaza o saptamana.
Craciunita, croitoria e un fel de hobby? Arata-ne si noua niste creatii.
Pup fetele de-a valma, fug ca mi se ard ficateii pe aragaz.
Mik spune:
Am si eu o secunda libera sa va scriu.
La mine ploua in draci si tre' sa dau fuga in sat sa-mi iau piine si salata verde. Apoi ma asteapta smotru ca de obicei.
Lulu, faina reteta, am sa incerc sa o fac cind voi gasi caracatita proaspata si aratoasa. Mersic. Coriandru e uscat si risnit sau e foi proaspete ?
Kuki, nazdravania cu care calc arata asa :
http://domena.orgalis.fr/catalogue_detail.php?id_produit=4
(modelul mai vechi se cheama altfel). Fierul propriu-zis e usor de minuit si nu e fierbinte niciodata, aburii fierbinti sunt facut de parte de dedesupt (alba) care sta pe masa.
Acu' lansez si eu intrebarea : ce meserie manuala ati fi facut, daca ar fi fost sa fie ?
(eu cred ca ma faceam calcatoreasa).
Kim, ai un pusti nostim cu ai lui 'cookie'. Pe a mea am invatat-o sa zica in romaneste 'papusha Marghiolitza' si e foarte mindra.
Nema, ce isprava ai facut ?
Fac o cafea pentru nord-americancele care se trezesc :
si o bere pentru restul :
Mai vin pina diseara.
Mik.
craciunitza spune:
Am invatat croitorie cand eram o studenta saraca, atunci coseam cu mana, masina de cusut mi-am cumparat din primul salariu si nu ma indur sa ma despart de ea, sa-mi iau una moderna :)
Ma ajuta mult sa cos perdelele, lenjeriile de pat (imi plac fetele de perna cu dantela lata), fetele de masa, costumele de carnaval, sa scurtez/modific hainele, sa le repar, mai rar imi fac cate o rochie dar fac si din astea, acum lucrez la doua fuste din tafta si o bluza maramureseana
Am pus poze la subiectul cu croitoria dar mi-au fost sterse ca fiind reclama
Vreau sa-mi iau fier de calcat si imi place modelul pus de Mik, oare aici gasesc?
Poze
KUKI spune:
Tu vorbesti serios la faza cu reclama ???
Am mare admiratie pentru cele care reusesc sa faca ceva manual. Eu nu pot fi meticuloasa, nu-mi plac chestiile de migala si nu am rabdare. Singurul lucru "de mana" pe care il fac cu placere e spalatul vaselor.
Interesant modelul de fier de calcat, eu n-am vazut asa ceva la noi.
Apropo de perdele, in seara asta trebuie sa ma duc la croitoreasa sa-mi iau perdeaua cea noua. Abia astept sa o pun si sa ma trezesc maine dimineata cu ochii la ea.
Pup, mai vin
craciunitza spune:
Vezi, eu urasc sa spal vase. Si sa calc. Ce culoare e perdeaua? Sa pui poze :)
Poze
Mik spune:
Craciunitza, te admir ! Auzi la ea bluza maramureseana. Eu nu ma incumet. Perdele imi croiesc singura si sotul le coase la masina.
Nu stiu daca se gaseste asa o centrala la Bucuresti. Eu gasesc ca e foarte practica si reduce mult din timpul de calcat (nu calca singura, dar se calca mult mai repede).
Kuki, ce culoare e perdeaua ?
Mik.
craciunitza spune:
Tu ma admiri pe mine? Pai, daca as indrazni sa-i spun sotului meu sa coase la masina, cre'ca as dormi pe balcon trei luni de zile
Cu fierul de calcat cred ca mai astept, poate imi cumpar in concediu, ca mi-a placut mult al tau. Si daca spui ca e si bun, m-ai convins. Fierul meu nu e greu si ma oboseste sa calc apasand cu putere.
Poze
nematics spune:
lu, frumoase poze - m-a luat cu rau de inaltime uitindu-ma la filmuletz!
Mik, multzam pentru cafea, ieri am uitat sa beau cafeaua dimineatza si pe la 2 dupamiaza am picat ca trasnita, de-abia m-am putut transporta pina acasa in pat
Craciunitza, sa ne pui poze cu bluza maramuresana, am si eu o povestioara la ea - pe vremuri imi faceam si eu rochii, bluze etc, din alea de le zicea "gen Fondul Plastic", acum nu mai am timp si nici silueta sa ma motiveze. Ca ma intrebai de distanta dintre mine si Liliana, cred ca sunt vreo 2000 de km 9sau citeva ore bune cu avionul, vreo 4 si jumatate)
apropos - sa va spun bilantul dupa 9 zile de xenical una pe zi: juma de kil in plus dar am tras un ten de invidiat, fara nici un rid.
Mik, nu poci ca sa povestesc despre prostioare, fiindca ar trebui sa povestesc toata telenovela
va pup si weekend placut
hei, eu cred ca trebuie sa strigam catalogul si sa trecem la pus absente - unde-s fetele?