Endometru,monitorizari,ovulatie,TB, gravidute 136
Raspunsuri - Pagina 21
chivutamonica spune:
NEMARY,
uite ceva interesat: Un alt motiv pentru a lua acid folic: cativa cercetatori din Olanda au aratat ca in cazul femeilor care consuma cantitatile recomandate de acid folic inainte de sarcina, sansele unui avort timpuriu se reduc simtitor.
In general, femeia gravida isi poate asigura in jur de 0.2 mg de acid folic prin alimentatie. Acidul folic se gaseste in frunzele verzi, citeva fructe, cereale imbogatite cu vitamine.
Surse excelente de acid folic (asigura 0.055 mg/portie*) sunt: rinichi, soia, fasole alba boabe, linte, spanac gatit, asparagus, salata verde, sus de portocale, suc de ananas, seminte de floarea soarelui.
Surse bune de acid folic (asigura 0.033 mg/portie*) sunt: porumb, brocoli gatit, mazare verde, varza de Brussels, sfecla rosie, portocale, pepene verde (honeydew melon), zmeura, afine, avocado, alune prajite, germeni de griu.
Alte alimente ce contin acid folic (0.011 mg/portie*) sunt: morcovi fierti, cartof dulce, dovlecel, varza, fasole verde gatita, castane, nuci, oua, capsuni, banane, grapefruit, pepene galben, paine alba sau neagra, cereale, lapte.
*1 portie = 220-240 grame (ml) ~ 1 ceasca
MONI
irlandeza spune:
Nemary , acid folic poti sa iei si perioade mai indelungate , si nu numai pt./in sarcina , corpul isi ia cat are nevoie iar restul se elimina.
Noi 2 singurei
X-ray spune:
z3 si nu mai am cm.luna asta au inebunit hormonii mei!asa ca nu ma mai pot baza pe aritmetica si logica si maine ma duc la farmacie sa-mi iau niste teste de ovulatie .a folosit cineva ? sunt eficiente?
si nu uitati fetelor de barbye ,treceti si pe la "discutii generale" si maine pe la banca
alina
irlandeza spune:
Cum sunt alea teste de ovulatie ? Cine-mi explica si mie, ca habar n-aveam ca exista asa ceva, credeam ca se face la medic? Pleaseee!!!
Noi 2 singurei
chivutamonica spune:
Irlandeza draga,sunt de cumparat:fetele au gasit sub denumirea de ,,DR.sigur''.Eu aici in USA,am gasit un mini microscop si ii spune:,,ovulatione scope''.Drept sa-ti spun nu stiu cit poate fi de bun dar a fost mai ieftin-15$,am vazut si cu 150$.
Te duci in orice mag. unde este si rafturi cu prod. farm.si unde sunt lucruri pentru femei...etc,gasesti si aceste teste,daca nu intreaba farmacista si o sa-ti spuna exact unde gasesti.Nu stiu cum e la tine acolo dar la mine in orice mag. gasesc la raft.
Eu,din prima zi am inceput sa le fac.Daca gasesti ov.scope,atunci iti spune cum sa faci,adica in fiecare dim.cu 2 ore inainte de a minca ,se pune un pic de saliva si se ob.niste ferigute ,in cazul in care esti fertila.scrie mai multe in prospect.Depinde ce-ti cumperi.
C-am asta ar fi povestea testelor,sunt diferite.
,MONI
X-ray spune:
sunt niste teste care se cumpara din farmacie si care iti masoara nivelul metabolitilor hormonilor din urina.morala= iti indica daca in ziua respectiva ai ovulatie sau nu.
prea multa teorie nu stiu nici eu dar maine ma duc sa-mi cumpar si-ti fac un rezumat de pe prospect.e ok?
alina
ralu76 spune:
Alina , daca testul a iesit pozitiv , inseamna ca ovulatia va avea loc in urmatoarele 24-36 de ore.
Cat mi-am mai batut si eu capul cu testele astea 

chivutamonica spune:
ralu 76,uite ce zicea si gabiu:---faza cu testele e c-am asa: cand linia a doua de test e la fel sau mai intensa decat cea de control, atunci s-a inregistrat nivelul max de LH( pick-ul de LH) si deci creierul a inregistrat max si va comanda ovulatia, care se va produce in urmatoarele 24-48 ore.
,MONI
trust spune:
fetele am un test de ovulatie pozitiv facut azi dimineata ,de cand este bine sa incep ca sa prestez ? Stie cineva de ce mi s-a recomandat din a 15 z de CM sa iau duphaston cu vitamina E ?
claucia spune:
Trust, Duphastonul este un progesteron care ajuta endometrul sa creasca si o eventuala sarcina sa se fixeze in peretii uterului. Insa trebuie luat DUPA ce ai siguranta ca ai ovulat pt ca inhiba ovulatia. Si vit E e foarte buna e antioxidanta.
Pupici