Endometru,monitorizari,ovulatie,TB, gravidute 136

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nemary spune:

am inteles de la o colega ca nu este bine sa iei o perioada foarte lunga acid folic. asa este? pt.ca daca eu m-am hotarat sa fac bb si nu raman 6 luni - 1 an sau si mai grav 6 ani(cum i se intampla unei prietene) ce fac? pot lua la infinit

o zi minunata,
Mari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catty spune:

MI.A bine ai revenit. Sa fie cu noroc si sa treci repede la odisee.
OANA, eu tot sunt de parere ca trebuie sa mergi la dr. Dupa HSG nu ai avut cateva zile CM?
NEMARY, bine ai venit printre noi, Iti doresc o sedere cat mai scurta. Parerea mea este ca pana te prinzi cum sta treaba cu temperatura bazala si ovulatia, sa incerci si testele de ovulatie. Asta in functie de cate zile are CM-ul tau. Eu nu am auzit ca acidul folic trebuie luat numai o anumita perioada. Stiu ca vitamina e trebuie luata 10-15 zile pe luna si apoi facut pauza.
Mai fetelor, Sunt suparata rau. Nu am deloc manuta buna. Inca nu a plecat nimeni la odisee.

catalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madana spune:

Vreau doar sa va salut si sa va .

Sarcina merge bine, bebelina este o jucausa, toata ziua face tumbe .

"Cei mai frumosi ghiocei prin maracini se gasesc"

22+ cu Bianca-Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catty spune:

MADANUTA, ma bucur ca bebelina este bine si se dezvolta cum trebuie, pt amandoua

catalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca Wish spune:

Poate sunt persoane care nu au citit povestea trista a lui barbye:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=82950&whichpage=1
Haideti sa ne mobilizam si sa o ajutam. Prea multe nu putem face, dar macar un degetel de ajutor, putem incerca.
O tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

fetelor va rog lamuriti-ma si pe mine , ovulatia are loc in ziua cu temperatura cea mai mica sau atunci cand a crescut temperatura.
Adica dupa ce creste temperatura e gata procesul, stam si asteptam rezultatul ?
Intreb asta pentru ca am inteles ca ovulatia ar fi in ziua cand temperatura scade , iar a doua zi dimineata cand temperatura creste nu mai are rost sa mai faci nimic ca ovulatia s-a incheiat.Ovulatia poate dura de la cateva ore la maxim 24 de ore , iar daca nu ai la indemana ecograful ai toate sansele sa ratezi momentul.
Lamuriti-ma si pe mine ca sa stiu , iar daca e gresit macar de luna viitoare sa fac bine.
Multumesc

huianur
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=366&page=1

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=roxy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idaira spune:

Nu exista nici o contraindicatie privind administrarea acidului folic pe perioade mai lungi.Organismul ia exact atit cit are nevoie iar restul il elimina.Este mai mult decit indicat sa se ia inainte de a ramine si chiar dupa o perioada,motivele fiind expuse foarte bine de chivutamonica.In unele tari,ex:Germania,Spania,se recomanda,in ultimul timp chiar asocierea cu Iodura Potasica,pt a preveni un eventual retard mental.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns X-ray spune:

mari eu am pus pe forumul cu odiseea la mamici o intrebare buna zic eu pt vroiam si parerea lor"sa luam vit prenatale in asteptarea bb-ului?"nici eu nu stiam ce sa fac asa ca am mers la medicul meu.acum iau de 3 sapt elevit.avantajul este ca are 800 mg ac folic si grupul de vit b care ajuta la absorbtia si metabolismul lui,vit e care e esentiala pt reproducere si fe + ca pt anemie sau hipocalcemie.ce m-a deranjat la el e ca are vit a.din pacate la noi in tara nu prea avem de unde alege,de ex materna s-a scos momentan de pe piata ca se mai lucra la formula.medicul mi-a zis ca in momentul cand am confirmata sarcina merg la el si facem analizele din nou sa vedem poate continuam numai cu acid folic.nici acum nu am avut analizele rele dar nici rau nu mi-au facut prenatalele.nu m-am ingrasat,nu-mi mai pica parul,nu mi se mai rup unghiile asa usor dar nici n-am ramas.nu ca as ramane de la ele.rau nu-mi fac si eu sunt linistita ca organismul e pregatit.medicul mi-a zic despre vit a ca trebuie sa fie in cantitati f mari ca sa produca malformatii la fat.asa ca voi continua trat 3 luni dupa care ma opresc si voi vedea eu ce voi face dupa
nu te mai gandi ca nu ramai 6 luni un an ca nu trebuie sa gandesti asa.poate va fi chiar maine nu?
eu iti tin pumnii si bucura-te de actul propriu zis..........

alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns L5845 spune:

Buna fetelor !
Desi nu am fost activa pe acest forum, am urmarit cu mare interes tot ceea ce se intampla.Ultima data cand am scris ceva a fost atunci cand am intrebat despre o clinica potrivita unde sa fac analiza betaHCG in bucuresti, deoarece eu sunt din resita si nu stiam unde sa merg, avand in vedere ca aveam 2 teste slab pozitive si unul negativ.Am reusit sa-mi fac analiza si din pacate rezultatul a fost Negativ .In concluzie, am luat hotararea sa reincep cu al meu consort, batalia pentru bb .Asa ca am inceput prin a face spermograma, deoarece nu am reusit pana acum sa ne mobilizam sa o facem.Iar rezultatele sunt :
1.Volum = 4,4 ( VN=2-5 ml)
2.Vascozitate = la 30 min.dupa recoltare,nu s-a fluidificat de la sine, fapt mentinut si la 2 ore (microscopic, persista conglomerate de spermatozoizi)
3.PH = 8.0 (VN = 7,2-8,8)
4.Numar = 36.600 (VN= 25.000-120.000/mmc)
5.Mobilitate= la 5 ore dupa recoltare = 70%
6.Spermatozoizi cu morfologie anormala = sub 15% forme anormale (microcefali, bicaudati)
7.Celule rotunde = 4-6/camp (obiectiv 40X)
8. Leucocite= absente
Voi ce parere aveti, sa stau linistita? Nu stiu cum sa interpretez valoarea numarului, care pare a fii normala dar e cam apropiata de valoarea minima normala.Mai ales ca valoarea nu e raportata la ml ci la mm cub.
Va multumesc si sunt alaturi de voi in incercarile de a avea mult doritul BEBE.

Melita H.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sheherezada spune:

Buna,sper sa ma primiti si pe mine in clubul vostru.
In 2004 am reusit prin stimulare cu clostylbegit sa obtin o sarcina cu tripleti (pe care din pacate am pierdut-o la 25 de saptamani).Am luat anticonceptionale cca un an dupa care am renuntat la ele si nu am mai avut CM.In iulie am reusit sa merg si eu la un doctor in Cluj pentru ca de cei din orasul meu sunt satula si mi-a prescris orgametril pentru a produce CM.La aproximativ zece zile mi-a venit ceva care nu semana deloc a CM (era o scurgere maronie) si m-a tinut 7-8 zile.Din Z15 trebuia sa iau duphaston dar in aceeasi zi a revenit si scurgerea aceea maronie insotita de dureri abdominale si de febra.Am luat totusi medicamentele pentru ca doctorul care mi le-a prescris este in concediu si oricum eu nu pot sa merg la el in urmatoarele doua saptamani.Au trecut deja trei zile de cand iau duphaston si scurgerea persista.Ce ma sfatuiti sa fac?

"Nu exista culmi de neatins ci numai aripe prea scurte"

sheherezada

Mergi la inceput