Deseneaza-ti (in creion) copilul ca spiridus!
Raspunsuri - Pagina 10
aissa spune:
ML eu urmaresc subiectul de la inceput dar mi se parea ca mi-as prinde urechile sa fac asa ceva.... Ieri insa am descarcat si eu Kodak Easy Share (cu Canon-ul din dotare nu ieseau asa frumoase "desenele") si am inceput sa ma joc, dar inca nu am o poza cu care sa simt ca vreau sa lucrez. Astea sunt doar 2 teste.
Ce nu inteleg eu cum se face este pasul 7 (din schita data de tine).
Deci: am poza cu copilul, am poza cu melcul (am furat, recunosc), le printez pe amandoua, tai fanta pentru copil....dar apoi spui ca redesenezi totul pe alta foaie. Eh....cum???
Cristina si ghighiloi
mygirl spune:
Nu va suparati ca n-am mai dat nici un semn de viata, dar nu mai am timp nici sa respir. Pitika mea e numai nervisori, ii ies maselutele si e maraita tot timpul, agitata, trebuie sa-i tin program artistic mai tot timpul sau sa o tin afara. Asa ca seara ajung rupta de oboseala, abia apuc sa fac un dus. raman datoare cu desenul, promit sa-l "expun" cand va fi gata.
ML, mii de pupici, am salvat poza. Cand am timp urmaresc discutiile de pe topicul asta, felicit mamicile care au reusit sa se apuce de desenat. Sper sa treaca repede crizele Alexandrei sa ma apuc si eu.
Va pup!
Oana,de Alexandra-Elena (18 mai 2005)
zana spune:
Eu nu prind spiridusul numai la pozat nu sta, a lipit ceva petale pe-o foaie si gata a plecat sa se legene.
Nu stiu cum de mai rezista copacul!
Si la joaca n-am renuntat...revin eu cu amanunte.
ML spune:
Oana iarta-ma, nu va cer socoteala ca stiu ca-i greu cu copil mic. Vroiam doar sa stiu daca le-ati salvat si le pot sterge. Chiar si peste un an de-l faci si tot ramane o idee buna, nu? Mai ales la asa modele! Sa treceti cu bine peste iesitul dintisorilor!
Aissa e tare buna "incercarea" (nu vad decat una). Imi place mult motul!Hi,Hi!
Pai eu am semicopiat si definitivat apoi pe desenul final. Spun semicopiat pt. ca foaia folosita la desen este groasa si nu se vede prin ea mare lucru. Apoi... m-am grabit sa il termin. Initial intentionam sa-l fac prin grila cu patrate (cred ca stii... imparti desenul "baza" in patrate de aceeasi dimensiune (o grila). Aceeasi grila o costruiesti pe foaia ta, gata de desen, si treci la desenat) dar am renuntat.
Ma scuz ca nu-s mai explicita dar si eu stau cu cei mici pe langa mine acum cand scriu...
Pe scurt: copiaza, ai grija la linie (ceea ce mie nu mi-a prea reusit grozav), gaseste repere mai ales pentru fata, finiseaza si rasturnand desenul, nu uita umbrele,evita sa stergi dar foloseste guma pt. a creea zone de luminozitate, copleteza cu flori presate daca vrei. Mai fetelor ce aiureli oi spune pe aici. Lasa ca tot intreb pe Forum!
"Ce verde era valea mea!" (poze)
ML spune:
April ai 2 fluturasi si o fetisoara superfericita in album (fluturasii sunt reali? Chiar i s-au asezat pe fetisoara fetitei? Superb! Ce mi-au mai ras copiii!):
http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/In%20joaca/
april spune:
Da ML, este un fluturas real. In mana Andradei totul amuteste. De dragostea ei pentru tot ce misca.
Multumesc pt prelucrare.
zana spune:
Peripetii din tara Spiridusilor:
Mi-a ascuns schitele, le-am cautat de am innebunit.
Bag seama ca trebuie s-o iau de la capat.
Eu vreau sa lipesc intr-o parte, ea in alta ... hi, hi distractie mare!
Floarea lipita peste care bate vantul si aripi cerate:
http://good-times.webshots.com/photo/553230478/2450823340083220843IabACU
Semn de carte:
http://good-times.webshots.com/photo/553230478/2070303880083220843OuGKMX
trebuie sa citesc subiectul cu flori presate, la anul si tot termin eu un tablou...spiridusi, flori, gaze ...
Mi-a venit o idee: daca pun spiridusul pe o frunza de vie, cum decupez? lipesc frunza sau.... cred ca trebuie sa desenez capul mai intai.
ML spune:
April si cum a ajuns mai fluturasul pe fata fetitei si l-ai si prins in poza? Ce minunatie! Cred ca v-ati distrat pe cinste!
Cu cateva zile in urma am vazut o fotografie asemanatoare a unui bebelas cu un fluturas pe obrajor, dar care urla din toti bojocii. Era atat de scump!
Dar poza artistei care a desenat spiridusii (din linkul mentionat la inceputul subiectului) cu un fluture pe nas ai vazut-o?
Revin, am gasit-o:
http://www.fairiesworld.com/ecuador3.shtml
Zana m-am "plimbat" prin album si mi-au placut mai multe de pe acolo (omuletul cu barcuta, fetita cu aripioare trecuta de tine prin Corel (Hi,Hi! nu stiu de ce, dar aduce a poarta sculptata in lemn din Maramures), semnul, zanita), dar as fi vrut sa le pot vedea mai bine. Pune-te serios pe treaba cu presatul florilor si sa vedem zanita.
Cum adica vrei sa o lipesti pe fata pe frunza? Cu tot cu corp sau numai capul? Si cum ai lipi frunza in "perspectiva"?
P.S. Din ce ai facut aripioarele?
Ce va mai fac conservele () restul fetelor?
Pet spune:
Sa nu ziceti nimic dar eu astept sa-mi aduca astia de la librarie hartia speciala pe care am cerut-o. Am inceput pe un fel de hartie pentru desen in creion (mai mult e un carton) dar daca vreau sa sterg raman urme vizibile...probabil pentru ca apas prea tare. In rest am descoperit ca-mi place sa creionez, sunt sigura ca o sa ma descurc. Mai putin cu capusorul! Cred ca o sa schimb iarasi desenul, sa gasesc o poza in care fetita sta cu capusorul aplecat, sa fie mai simplu sa-i desenez ochii.
Weekend placut la toata lumea!
april spune:
ML, preocuparea Andradei din prima parte a verii a fost un fluture. Il tinea intr-o cutiuta perforata si transparenta, se juca cu el, il tinea in mana, el zbura de ici colo, se aseza in manutza ei, pe fata, pe piept, l-a "domesticit" ce mai........apoi saracutul a murit. Sa vezi tu plansete, inmormantare in toata regula in capatul gradinii, ce mai, doliu. Apoi altul si altul la rand.
Acum are o catelusa. Mai, mai sa o aduca acasa de la bunici.
Mai are o saptamana de joaca, apoi gata.......incepe scoala.