haideti sa vorbim despre SIDA

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Adrana_g spune:

quote:
Originally posted by Adina Iulia

Subiectul tine de informare, maturitate dar in primul rand de RESPECTUL fata de celalalt.

Daca nu vorbim de sex intr-o relatie probata stabila, este un barometru de evaluare a partenerului. Probabil ca daca mi s-ar intampla asa ceva, trauma ideii ca partenerul nu a facut nici in trecut sex protejat ar fi atat de puternica, incat m-as ridica orice-ar fi si as pleca.

Ce acceptam de la partener tine si de noi, femeile. Iar pentru mine o chestie din asta "neprotejata" echivaleaza cu fraza: "putin imi pasa de tine".

Adrana, sper sa-ti iasa bine testul, dar foarte bine ca ti-ai tras un semnal de alarma. Pot sa-ti spun sigur ca exista si barbati civilizati, care sa aiba calitatile morale necesare astfel incat sa-si inceapa activitatea sexuala cu cineva doar protejat.

Adina + Olivia Q1.04

Problema nu a fost la ei ci la mine si la usurinta,naivitatea, prostia mea cu care acceptam anumite lucruri.
Eu am scris aici nu pentru voi, care sunteti casatorite si e normal sa aveti o viata sexuala activa si neprotejata cu sotul, in cazul vostru, daca va infectati tine de ghinion nu de alegere si prostie.
Eu am scris pentru copii vostrii deoarece cand am gresit poate eram de o varsta cu ei. Am tras un semnal de alarma spunandu-va ca tinerii in mare lor majoritate nu se protejeaza desi stiu toti la ce riscuri se expun.
Nu stiu ce-ar trebui sa faceti, acum sau pe viitor ca sa-i educati cu privire la acest subiect. Poate doar sa va aduceti aminte de posturile mele si sa le dati un exemplu concret negativ.
Eu desi am avut noroc de o mama deschisa care de cand a aflat ca mi-am inceput viata sexuala m-a batut la cap ,,foloseste prezervativu'' nu am ascultat-o considerand-o cicalitoare. Primul semn de alarma l-am tras atunci cand dupa cativa ani m-a intrebat daca folosesc prezervativul si i-am spus ca nu. Atunci mi-a tras o palma si a spus ca ea nu m-a nascut ca sa-mi bat joc de sanatatea mea si ca sa ma omor cu mana mea.Atunci doar mi-am pus problema ca e ceva mai grav decat ma gandeam.
SI eu sper sa-mi iasa bine testul... oricum deja incep sa ma resemnez spunandu-mi:
daca iese negativ, a fost o lectie de viata dura pt mine dar care a meritat sa o traiesc deoarece am ivatat din ea.
daca iese pozitiv, asta este, ce omul isi face cu mana lui se numeste lucru manual. Nici fata de mine nu-mi voi cauta scuze si nu ma voi compatimi. Greselile uneori se platesc scump.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

quote:
Originally posted by Adrana_g
Eu am scris aici nu pentru voi, care sunteti casatorite si e normal sa aveti o viata sexuala activa si neprotejata cu sotul, in cazul vostru, daca va infectati tine de ghinion nu de alegere si prostie.

...ba eu ma gandesc ca, cu exceptia faptului ca a fost dobandita pe alta cale (transfuzii), tine de alegere si mai putin de ghinion.

Cu adolescentii ai dreptate. Probabil si noi am bravat cu multe la vremea noastra, si constientizam acum, peste ani, cat de mult am riscat.
Sper totusi ca referitor la aceasta problema educatia sa fie din ce in ce mai riguroasa. Acum 15 ani nu se facea prea multa educatie sexuala in scoala, lucrurile sper ca s-au schimbat acum. Probabil ca nu sunt mediatizate cazurile (cum spunea si Witchie) - insa cred ca ar fi o modalitate clare sa-i convinga pe multi sa renunte la "proaste obiceiuri".

Adina + Olivia Q1.04

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

eu cred ca la noi 95% din adulti ignora riscul pe care il presupune orice contact sexual neprotejat. am avut o data ocazia sa discut cu un coleg de facultate, care se declara (cel putin) mare fan de swing (a se citi sex in grup cu schimb de parteneri). discutia m-a intrigat, asa ca am inceput sa caut pe net informatii despre acest "sport". si uite asa am avut ocazia sa descopar ca daca in vest (as indrazni sa spun in europa) nu se pune problema nefolosirii prezervativelor in asemenea situatii, pe la noi...nu se prea vede "rostul". am ramas masca (mai masca decit eram, pe masura ce tot aflam "cu ce se maninca" swingul asta..)

in discutii cu barbati (oameni cu facultate, cu joburi bune, informati) 90% dintre ei declara clar ca ei nu suporta cauciucul, ca "prefera fara", ca "nu simt nimic" etc etc etc. banuiesc ca nu sint toti usa de biserica, si ca nici nu s-au casatorit cu totii virgini, cu fete virgine. prin urmare, responsabilitatea este a noastra, a femeilor. nu am avut ocazia sa testez, nici nu mi-am propus, dar banuiesc ca aceiasi 90% dintre barbati prefera sa aiba parte de sex cu prezervativ decit sa nu aiba parte de sex deloc.

despre folosirea prezervativului in relatii stabile (casatorii)....ce sa zic, sintem cumva la mina si la bunul simt al sotilor. eu sint ceva mai deschisa, i-am spus din start ca nu voi divorta pentru "un calcat strimb" atita timp cit nu apar schimbari in ceea ce ne priveste, dar i-am pus in vedere faptul ca eu ii sint fidela, si ca daca ma procopseste cu ceva pentru ca nu a avut bunul simt de a folosi protectie intr-o relatie pasagera, il parasutez urgent. doar ca in cazul HIV, acest parasutat nu-ti ofera nici o consolare....nu trece cu antibiotice si iti distruge toata viata, chiar daca nu te imbolnavesti si ramii doar purtator. cred ca mereu te intrebi "daca se rupe prez", daca il infectez pe cel de linga mine, cum sa risc sa nasc un copil bolnav etc etc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Nu vad de ce ar fi o rusine sau jena sa ai prezervative la tine.
Deocamdata nu a fost cazul , dar daca ma voi afla inainte de momentul X cu cineva si nu ar vrea cu prezervativ pai as spune la revedere si drum bun .
Si oricat de jenant (din nou ) ar parea , e normal sa te duci cu noul prieten la analize. ca o viata ai si e stupid sa ti-o strici ca sa nu spuna Xulescu ca esti obsedata sau nebuna.

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

pisigri : Exact ce spuneam, toti gandim ca noua nu ni se poate intampla si ca nu avem nimic pentru ca ne simtitm sanatosi.
Poti sa fii sanatos si sa ai virusul hiv peste 10 ani. DIn cauza asta doctorita mi-a spus ca: Calculeaza cati bolnavi de hiv sunt in romania (din statistici) si inmulteste cu 10, atunci vei fi aproape de numarul bolnavilor reali din aceasta tara.
As fi curioasa daca domnii de care vorbesti, atunci cand s-ar pune pobrema sa-si faca testul hiv, nu ar sta si ei o saptamana cu frica in sange, pentru ca si eu pana acum nu ma gandeam aproape deloc la acest aspect, doar acum ma gandesc; cand stiu ca peste 6 zile voi afla daca aceste zile au fost ultimele zile ale vietii mele fericite de pana acum sau vor fi primele 6 zile de maturizare si responsabilitate sexuala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_v spune:

7 zile? Mie mi-au dat rezultatul in aceeasi zi. Eu mi-am facut de 2 ori pana acuma si de fiecare data am primit rezultatul in aceeasi zi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amyarabella spune:

Dar ce ne facem cu fetele care nu vor ca baietii sa isi puna prezervativ?! 'pt ca nu le place cu ' acesta a fost raspunzul
Acest lucru mi la spus un pustan 17 ani copilul unui prieten de familie eu sunt tare apropiata de el si vb orice.Eu l-am sfatuit sa nu 'o faca' sub nici o forma fara prezervativ si sper din toata inima sa ma asculte .

Problema este ca in randul tinerilor nu este luata in serios aceasta grava problema si din pacate si eu eram asa cand eram pustoaica:((.

Noi ne-am facut analizele impreuna inainte sa raman insarcinata ,de atunci au trecut vre-o 3 ani poate ar trebui sa le repetam ,eu incredere am deplina in sotul meu dar niste analize nu ar strica cred!!!

Un subiect excceptional!!! Felicitari inca o data!!!

mami Amy si bebe Stefan

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by alina_v

7 zile? Mie mi-au dat rezultatul in aceeasi zi. Eu mi-am facut de 2 ori pana acuma si de fiecare data am primit rezultatul in aceeasi zi.

Nu stiu ce analize ti-ai facut... eu m-am dus la spital cu alte probleme si mi-a zis ca imi pot face daca vreau analiza hiv gratis. Am zis ok desi nu vroiam.

Mergi la inceput