CIRESE de mai-iunie 2006 (7)
Raspunsuri - Pagina 13
adib spune:
Camelia
multumim.
apropo. este cineva care a dat copilului altceva decit lapte, ceai si apa?
Ela si Adi, mamica si taticul lui Raluca Alexandra
Varsta Raluca
Poze
gicutza spune:
adib hai sa-ti spun si eu cu apa plata... La Vlad am folosit initial apa normala, fiarta si racita, ca nu stiam daca mineralele din apa plata ii fac bine. Pana mi-a spus doctorita ca pot folosi linistita apa plata, si ca imi recomanda Izvorul Alb pt. ca are o concentratie mai mica de ioni de Na. Asa ca la Ana din prima zi am folosit Izvorul Alb. Apa plata nu se fierbe, pt. ca se concentreaza mineralele. Eu nici macar nu o incalzesc pt. ca si Vlad si Ana beau laptele la temperatura camerei. Doar portia de lapte de peste noapte pt. Ana, pe care o tin la frigider, o incalzesc 20 de sec. la cuptorul cu microunde cat sa ajunga la temperatura camerei.
Cand fierbi apa de la robinet, pe vas raman urme albe tocmai de la mineralele din apa, care e dura. La Vlad sterilizam biberoanele prin fierbere si tot timpul ramaneau albe si biberoanele si tetinele. Pana aceeasi doctorita mi-a spus sa pun doar 2-3 picaturi de otet in apa de fierbere pentru a o deduriza. Si de atunci nu a mai ramas nimic alb nici pe vasul de fierbere nici pe biberoane. La Ana am sterilizator electric, dar cred ca si apa de Bucuresti e mai putin dura pt. ca nici pe "plita" aia din sterilizator nu raman urme de calcar.
A doua "problema": atat Vlad ca si Ana au avut (Ana inca mai are) perioade in care se trezesc urland. La Vlad prima data m-am speriat rau de tot ca nu prea stiam eu ce si cum cu un bebe mic. Dar la Ana eram deja antrenata asa ca ma duc si o iau cat mai calm in brate, o alint si-i trece. Acum astept "cu interes" perioada in care va plange seara de oboseala. Vlad pe la 2 luni 1/2 a avut o perioada in care seara plangea 1/2 de ora non stop fara nici un motiv. Dar plans de ala de jale
. Se potolea brusc si adormea bustean!
Si in al 3-lea rand: Anei ii dau ceai in zilele f. calduroase. La noi au fost si 30 de grade uneori in casa si nu avea mare pofta de mancare, dupa 60-70 ml nu mai primea laptic. I-am dat putin ceai si parca nu se mai satura. I-am luat ceai de fenicul si musetel de la Humana. Lui Vlad i-am dat ceai mai tarzior, pe la 4 luni cred, pentru ca el a "prins" o perioada mai racoroasa, martie-aprilie-mai si atunci lapticul ii satisfacea si setea.
Sper ca te-am mai lamurit ![]()
Vlad si Ana
Sa traim bine!
adib spune:
gicutza
multumim pt raspunsul complet.
plinsul de seara a inceput de ceva vreme.dar despre el am mai citit, ne-am obisnuit. cel de dimineata ne-a speriat, fiind ceva nou si apare brusc dupa trezire.
dar asta e. bucurosi le-om duce toate.
Varsta Raluca
Poze
carminabulina spune:
Gata am reusit in sfarsit sa pun copilul in wrap la modul cel mai corect. Am urmarit filmuletul de 10 oei si tot de atatea ori am chinuit copilul. Dar in sfarsit l-am pus corect iar in mai putin de 1 minut a adormit lemn, atat de adanc ca nici nu s-a speriat , nici macar nu a tresarit cand am scapat paharul de coca cola pe gresie si s-a facut tandari. Mai repede m-am speriat eu. Acum sa sper ca nu a adormit copilul de la atata luat in brate pus in wrap dat jos si iar pus
. Oricum important este ca am nimerit pozitia corecta si sper sa nu o uit.
Cat priveste apa eu am facut o mare varza. LA inceput, cam o luna i-am dat izvorul Alb, la temperatura relativ a camerei. Pe urma i-am dat Izvorul minunilor, fiarta si racita, tot la temperatura camerei. Acum ii dau tot IZV. Minunilor dar asa cum iese din sticla si vreau sa trec iar la Izvorul Alb.
Si al meu a baut ceai zilele astea si era clar ca asta voia si nu lapte. Eu i-am dat de chimen si anason ca ala de la Humana are si lactoza iar Hipp se da dupa 4 luni.
[poze carmina
www.dropshots.com/carminabulina" target="_blank">filmuletze Mihnea
www.youngnutrition.net/member/tickers/38751/ticker1.png" target="_blank">Uite cum cresc
www.youngnutrition.net/member/tickers/38753/ticker4.png" target="_blank">Sau asa...
adib spune:
Carmina
exista hipp care se poate da din prima luna!
Varsta Raluca
Poze
ama_kaly spune:
Carmina nici Seby nu sta in wrap, dar in marsupiu sta si ala imi rupe spatele
Ce filmulet ai urmarit? Da-mi linkul k poate nici eu nu-l pun corect si de aia nu-i place..Eu
de
Seby (27 aprilie 2006)
Poze mami, tati si Seby Erik Sebastian
carminabulina spune:
une e hippul ala care se da din prima luna, adi? CA eu nu l-am gasit si ma chinui cu toate plantele si ibricele pe aragaz si sa racesc ceaiul si tot asa...
Ama link nu am ca filmuletul este in calculator. Daca ai mess ti-l pot trimite asa sau sa il incarc la filmulete la mine si sa il vezi, ok? Cum preferi.
[poze carmina
www.youngnutrition.net/member/tickers/38751/ticker1.png" target="_blank">Uite cum cresc
www.youngnutrition.net/member/tickers/38753/ticker4.png" target="_blank">Sau asa...
ama_kaly spune:
Carmina pune-l la filmulete la tine dak poti acum sau mi-l dai mai incolo pe mess.Fug ca tipa cupilu!

Eu
de
Seby (27 aprilie 2006)
Poze mami, tati si Seby Erik Sebastian
carminabulina spune:
Gata, Ama uita-te la filmuletze Mihnea si gasesti acolo pe tanti care iti spune cum sa bagi copilul in wrap
. Pozitia este doar in fata cu copilul indreptat spre tine.
[poze carmina
adib spune:
fetelor m-am distrat pe cinste.
ati fost pe aici? http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=81021&whichpage=1
cu mici parti cenusii dar e total.
Varsta Raluca
Poze