Mamici de ianuarie - februarie 2007 (14)
Raspunsuri - Pagina 18
dinzo spune:
Buna fetelor!!!!!!!!!
Mai scriu si eu si sper sa scriu mai des de acum ca am bagat netul acasa. Vreau sa treceti si la mine un baietel. Am fost la ecograf si suntem un pic in urma mai este cineva asa. Aveam 15s si 4 zile si el aveam BCF ritmice 148
Lf 17, 0mm (14s 6z)
BP 27,1 mm (14 s 6z)
ut(cred ca nu inteleg ce scrie) 84,9mm(15s0z)
Asta de la faptul ca eu inca nu pot minca mare lucru. Am slabitnorocul meu a fost ca am ajuns pe iarna la 60kg(am 1,74) si acum am 55kg.
AAA, apropo am visat intr/o noapte ca ma dusesem la ecograf si imi spunea cand medicul cand o voce ca o sa am un baietel pe care o sa il cheme MIHNEA. Va dati seama ca daca va fi baiatasa il va chema.
Va pup si a mai scriu.
oana_bucur spune:
Aelita partea cu intentionatul imi pare clara. Ce am avut eu si sotul meu nu a fost o indigestie ci o toxinfectie. Am banuit din start cu totii ca e vorba de smantana care era deja in ciorba. Mai ales ca dupa, am aflat de la cei care locuiesc acolo ca este o practica ca dupa ce este o nunta sa se mai serveasca in continuare mancarea ramasa in saptamana in curs. Asta este...aspectul unui loc nu iti asigura si curatenia mancarii.
Tu vrei sa faci galuste de prune cu prune uscate!? Nu stiam ca se pot folosi si uscate.
Eu mi-am dat "comanda" de ieri de cand am vazut mesajul Salitei. Astazi ma voi infrunta. Tre sa fiu atenta la ce mai pomeniti ca vad ca mai reusiti sa imi dati cate o pofta ceea ce este deja rar ptr mine...nu prea am pofta de mancare si mananc putintel.
Eu si Noi
17+
Crishtinutza spune:
Buna fetelor !
Ce activ e grupul nostru! Ma bucur de cate ori intru pe forum sa vad ca au mai aparut paginutze!
mihacarm2002, Varsatul de vant = varicela.
Eu nu am avut varicela cand eram copil si nu am anticorpi... asa ca am citit multe despre asta. Este periculos pentru bebe daca faci varicela in primele 20 de saptamani de sarcina, sau in zilele dinainte de a naste. Eu zic sa stai linistita, mai ales daca esti deja graviduta si sa nu te mai gandesti la asta... mai ales ca acum realmente nu ai ce face daca nu ai anticorpi... Doar sa te feresti sa stai prea mult in medii cu copii, daca poti.
mediterana, deci si tu inca mai faci sport? Nu sunt singura?
Eu fac de cativa ani bun sport in mod regulat (asa, de intretinere) si nu pot renunta nici acum... ce e drept, am lasat orele de aerobic intens... Tu ce activitati sportive faci?
Fetele.... mai exact, ce anume simtiti cand ziceti ca vi se intareste burtica??
Ca eu una nu simt asa ceva si ma intreb daca... nu simt eu (hehe) sau e inca totul ok.
Si acum, hai ca m-ati speriat cu intepaturile din zona V. Ca am si eu cateodata, si acum ma intreb daca placenta e unde trebuie, daca e colul inchis... Maine la ecografie nu mai scapa madam-doctora, ca pana acum mi-a spus ca nu e cazul sa le masoare! Ba sa le masoare, ca altfel innebunesc eu!!!![]()
Cat despre kg, eu am vreo 2,5-3 in plus. Mi se pare cam multicel, ieri am "implinit" 3 luni.
Ce e drept, iau si Pregnacare de ceva vreme. 
Cristina, 13+
mediterana spune:
Fac o gimnastica lejera pe grupuri de exercitii, alerg 40 de minute pe plaja intr-un ritm lejer, ma misc foarte mult, inot fiindca ma relaxeaza apa. dar am si zile de lenevit...care imi plac la fel de mult!

mediterana
cellyagl spune:
sunt noua pe forum ....cine ma ajuta un pic ? unde ma pot inscrie si eu ? nu as vrea sa postea aiurea ;eu sunt insarcinata in 18 saptamani .
pupici..![]()
cellya
[url=http://lilypie.com]
[/url]
tzuchi spune:
Nici eu nu simt nici o intarire a burticii, doar acele intepaturi in zona V, mai ales noaptea cand ma intorc de pe o parte de alta, dar ma gandesc ca sunt ligamentele care se intind. Cred ca e cam devreme la noi sa se intareasca burtica, vad ca fetele care simt asa sunt cu DPN-ul in ianuarie.
Si eu iau Pregnacare de la inceputul sarcinii, ca oricat ma straduiesc sa maninc diversificat tot nu sunt sigura ca am tot ce-i trebuie lui bebe, iar calitatea mincarii aici e discutabila. Oricum vitaminele maresc pofta de mincare nu ingrasa, eu asa stiam. In schimb eu tot burtica de grasuta am, colacelul e cel care se vede, astept si eu sa se umfle ceva sub el dar inca nu da semne. Aseara a fost prima seara fara pic de greata, imi revin fetelor si tare bine ma simt. In schimb pic de somn pe la ora 10, oricum e un progres ca pina acum picam ca musca la ora 8. Daca bebele azi dupa masuratori avea 14 sapt cum calculez in ce saptamina sunt dupa data UM sau dupa eco?
13+
aiska spune:
Iar ati scris o multime de cind n-am mai intrat eu.Bravo gravidute harnicute!
Ieri am fost la ginecolog la particular si mi-a zis ca placenta e jos situata,dar totusi nu foarte jos.Culmea a fost ca dupa parerea lui pot naste normal daca nu cumva va creste sa acopere colul uterin.Sper foarte mult sa creasca "in sus" altfel,cezariana scrie pe mine.
Maria_irina mie nu mi-a dat nici o contraindicatie cu privire la viata sexuala dar eu prapastioasa cum am auzit in saptamina 12 de placenta joasa,am renuntat la orice fel de efort,nu am mai ridicat absolut nimic,m-am plimbat foarte grijulie cu caruciorul cu baietelul,am facut menajul destul de superficial si sotul a scuturat covoarele,mutat mobila ca sa aspire,etc.
Mi-a interzis aerobicul si orice activitate fizica mai solicitanta.
Roandre felicitari pentru 

Mediterana in Finlanda nu se dau vitamine daca nu ave carente evidentiate la analize.Cel mult fier din luna a parta in sus si asta numai daca hemoglobina este sub 110.
Mihacarm2002 eu am lucrat 8 luni cu copii de virsta scolara cind eram gravida si mi-a fost cam frica dar in Finlanda mi-au spus ca doar cele ce lucreaza la gradinita ar fi mai mult expuse la citomegalovirus.Dupa prima sarcina m-am vaccinat de rubeola,rujeola,varicela si oreion facusem in Romania.Mi-e teama ca in Romania e totusi o alta situatie caci in Finlanda toti copii de 6 ani sint vaccinati impotriva rubeolei,rujeolei,oreionului pe cind in Romania nu prea cred.
Oana si Anis bine ati venit din vacanta!Poate puteti sa ne aratati si niste poze?
Catalina te asteptam cu vesti bune!
Sabina
17+
mamica lui Aleksi Joel 
Catalina spune:
Dragele mele nu pot spune decat ca DUMNEZEU E MAAAAAAARE!
Baietelul meu drag e perfect. Cel putin asa reiese din eco 3D abia terminata. Cum am intrat pe usa am sarit pe net, cum am promis.
Herghelegiu chiar ca e profesionist si chiar daca mi-a zis ca e nitel cam devreme (dar tot el a zis ca va fi in concediu asa ca dupa aia era tarziu) si bebe ne-a tratat cu spatele (la ce foame ii era si eu il tratam cu adrenalina pura, cred si eu), i-a masurat toate alea: capul, creierul, inima, unde duc si de unde pleaca venele si arterele, plamanii, rinichii, stomacul, ficatul, splina, sistemul osos - coloana, umeri, maini, picioare, fiecare os l-a masurat, fata - ochi, nas, tot. A durat vreo juma de ora si la sfarsit a zis "e bine". Ceea ce m-a linistit. Nu se pierde in discutii inutile, sta pe subiect (la coada de la usa nici nu ma mira).
Bebe are vreo 390 de grame (am uitat sa intreb cat de mare e dar ma duc luni cu rezultatul la medicul meu si il intreb sa citeasca el catastifele alea de mi le-a dat), colul cica e "continent" - parca asa a zis, sa nu radeti daca fac gafe - eu am tras concluzia ca e inchis si are 4 cm. Placenta e posterior si lichid e normal. I-a mai masurat pliul nucal o data si tot asa era cum a zis drul meu, ce sa mai, slava Domnului, minunea este bine.
Ceea ce va doresc si voua.
Daca aveti intrebari, va rog sa le puneti. Deocamdata nu vreau sa va plictisesc cu prea multe amanunte.
Va pup cu drag,
Cata 20+
monu spune:
ola fetelor,
aelita
in timp ce ma apucam sa scriu acum mesajul am simtit cum semnalizeaza bb cu piciorul in partea stanga. se simte asa ca un cioc-cioc tare firav![]()
la noi au fost peripetii zilele astea. acum 2 zile pe la 23 m-am dus la spital la urgenta fiind ferm convinsa ca fac vreu infarct miocardic - asta dupa simptome de intepaturi in piept cand respiram care se duceau sper umar gat si mana stanga amortita. mi-au facut EKG totul ok cu exceptia tahicardiei si ma trimit acasa fara sa imi zica ce am. si acum sunt putin intepenita dar ceva mai bine. maine merg la neurolog sa nu fie ceva nerv sau muschi suparat pe viata![]()
ieri am fost din nou la echo si am vazut din nou bb (la alt echograf decat primul) care era bine merci si dadea din picioare. chisturile cica numai sunt dar o sa vad pe 28 sept cand merg la iosup. sapt viitoare ma duc si la triplu test la medlife. e ok daca merg la triplu test sapt viitoare desi echo am facut-o ieri? ca am inteles ca trebuie sa le coreleze. colul e culmea mai lung decat la prima sarcina (oare de la sportul practicat cu pitica s-o fi lungit colul?
) si in rest ok.
am mai facut si o vizita prin carrefour si am gasit haine de iarna, o geaca destul de groasa, pt Alexia la Z la solduri. si le-am cumparat la motate de la bamboo niste agende mici pe care le voi transforma in jurnale medicale.
cam atat despre noi.

14+ si
Alexia Ioana (24 mai 2005)