Va faceti controale medicale regulate?

Va faceti controale medicale regulate? | Autor: sinzi_ana

Link direct la acest mesaj

Eu am 27 de ani si inafara de cele 3 zile cat am stat in spital pt ca am nascut nu am fost niciodata internata, bolnava, si nici nu am necesitat tratament (altul decat o aspirina ici colea, sau nitel fier...)

Ma gandeam cand e timpul sa iti faci controale regulate si in ce ar consta un control la doctor?
Doar tensiune, fier, calciu, cantarit o data la 1-2 ani e suficient???

Voi mergeti regulat la doctor??? Daca nu te doare nimic , pari sanatos este necesar sa faci ceva analize??
Este o varsta de la care ar trebui sa incepi sa faci coada la doctor???

La ce e bun dr de familie??? Doar sa te mai invoiasca de la munca??? Sa iti mai dea cate o reteta din cand in cand ???

Fiecare dimineata e un nou inceput

Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga

varsta David

poze David

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lemoni spune:

Normal da ar fi bine sa mergi anual la doctor chiar daca nu esti bolnava..Aici in Canada noi asa facem.Analize,cantarit plus controlul ginecologic P.A.P test este important.
Sanatate multa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alyssa spune:

In iunie fac controlul general la medicul de familie, cu toate analizele, urina, singe, pap testul, hormoni si din doi in doi ani ultrasound toracic. Anul acesta am adaugat si mamografia.

La fiecare sase luni merg la curatat dintii.

Chiar daca sint sanatoasa, imi fac toate analizele anual.

Mergi la inceput

Completez... am 36 de ani.

Si aici doctorul este pe gratis, nu ia spaga si toate analizele sint pe gratis.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

In plus, in functie de antecedentele din familie medicul iti poate recomanda niste investigatii mai specifice. Mie mi-a spus ca din cauza ca mama a avut cancer mamar imi recomanda sa incep cu mamografii regulate dupa ce voi implini 40 de ani. Socrul meu are hipertensiune si diabet, asa ca pe sotul meu il urmareste mai atent pe partea asta...
In concluzie si eu cred ca examenul fizic anual este util, chiar daca nu ai probleme de sanatate. Macar iei o pauza din alergatura zilnica si te gandesti mai serios la sanatatea ta.

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

Acum, ca am citit acest subiect, am constientizat ca eu nu mi-am facut un control medical de vreo 25 de ani....... ! Ups.... nici medic de familie nu am...... asta e.....

Daca am facut la altii se pune ?

Adrian
www.geocities.com/dara2el/" target="_blank">My page + 6 tehnici in asteptarea lui BB mic

Mergi la inceput

Si de cind au implinit trei ani duc fetele anual la doctorul de ochi pentru control. Este foarte important pentru copii sa li se controleze vederea anual.
Si este pe gratis la copii pina in 18 ani. Dupa aceea este gratis numai din doi in doi ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinkav spune:

Chiar zilele astea ma gandeam la treaba asta, ca ar fi bine, ca macar o data pe an de facut niste analize, de rutina. Control ginecologic, nici nu se pune problema, ma duc cel putin o data la 6 luni, mai ales dupa ce am nascut.

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Inseamna ca eu sunt singura care nu prea se duce!!!

Alyssa, dar de la ce varsta ai inceput sa iti faci regulat analizele?? Sau mereu le-ai facut asa???

Fiecare dimineata e un nou inceput

Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga

varsta David

poze David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dianami spune:

Eu am 24 de ani si imi fac analizele regulat, anual.
Analize inseamna:
-hemoleucograma completa
-biochimia sangelui
-VSH
-ionograma, fier
-sumar de urina
-control ginecologic si analiza secretiei vaginale, plus PAP pt. ca am avut o rana pe col
-control stomatologic
-ecografie abdomino-pelvina

Cantarire, tensiune arteriala si alte chestii mici le masor singura, acasa, am aparatura necesara .

Daca in anul respectiv am avut vreo problema de sanatate, se adauga si alte analize. Cele de mai sus le consider uzuale.

Aceleasi analize le face si sotul, cu exceptia vizitei la ginecolog , iar fetitei la fel am de gand, tocmai i-am facut primul set de analize din viata ei, plus grup de sange si Rh. Ecografie nu i-am facut inca, dar ii voi face.

Edit. Toate de mai sus le-am facut gratuit, cu trimitere, cu exceptia controlului stomatologic pe care il platim.

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70720" target="_blank">Diana si domnisorica Iulia Anastasia (15 iulie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns riana spune:

Fac 30 de ani peste o luna. De 3 ani imi fac controlul ginecologic periodic, cu PAP-ul, secretie etc. De anul trecut si cel de medicina generala.

Mergi la inceput