Sarbatoritii de iulie-august 2004 (193)

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roller025 spune:

Buna dimineatza!
Am intrat sa urez La multi ani unei mamici care nu a mai intrat de mult pe la noi: Andreea Banica Andreea, mai da un semn de viata! Multa sanatate si sper sa fiti bine!
La multi ani si unui alt copilas, Livius.

M-am descretit de dimi cu povestile lui Matei (si Vicu cere bani in buzunar, mai ales cand pleaca in parc) si cu Moatza mica. Am vazut poze cu Luca la gradi.

Liliana si Olivia, nici Vicu nu clampane prea multe. In general cuvintele sunt puternic stalcite si propozitii nu face (doar ocazional). In comparatie cu mine, care vorbeam de turuiam la 1 an (din povestile mamei) si corect si complex, el e un lenes. In schimb e mai haios asa :))
De cand ne-am intors din "vacanta" Vicu a devenit mamos: plange cand plec, ma iubeste taaare mult, vrea foarte des in brate. Cred ca e si din faptul ca eu sunt foarte preocupata in ultima vreme din diverse cauze, financiare in principal, si am devenit putin mai distanta si mai usor de capsat. Asa ca ma gandesc din ce in ce mai serios sa inregimentez cupilu la gradi, mai ales ca vrea in mod curent la copii.
O zi buna tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitzura spune:

Neata!

O perfuzie cu cafea tre sa efectuez si eu urgent.

Io spumeg ] Mai, mie mi se pare imposibil sa ma cert in fiecare dimineata cu soacra-mea ca sa ii dea copilului sandale si nu pantofi, si tricou ala sau nu ala! In fiecare dimineata tre sa fac aceeasi argumentatie, ca in pantofi in transpira piciorul pe caldura, ca afara n-a plouat, deci nu are de ce sa se ude la picioare, asa ca va lua sandalele. Intr-un final face cum zic, dar se bosumfla ca o ....si pleaca trantind usa demonstrativ. A doua zi dimineata, ce credeti..."hai la buni sa-ti dau pantofii". Innebunesc! ma scoate din minti femeia asta. pana acum i-ama explicat tot frumos, am avut rabdare, i-am spus care-i logica, bai da nu pricepe, sau nu vrea sa priceapa. Si ca faza asta, mai sunt inca doua sau trei, pe care tot asa, parlamentam de vreo 3 ani, fara succes. Bai si e genu care, daca ridici putin tonu' sau i te pui contra, ai incurcat-o, ca se supara si mai ca nu incepe sa planga.

Io am ajuns la o singura concluzie, (ca pana acum ziceam ca nu pricepe, sau e incapatanata, sau are convingeri puternice): dar nu frate, le face intentionat, ca sa ma sece pe mine.

Scuzati tirada, dar sunt super nervoasa si m-am mai descarcat putin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roberta04 spune:

'Neatza!
Inca o zi cu muci, tuse si un scaun prost la Matei, eu ma simt aiurea, mi-e greata si ma doare stomacul, asa ca-s varza!
Dar sunt cu voi si imi revin!
Azi e prima zi de liber-profesionista, ar fi multe de povestit in legatura cu vechiul loc de munca, lucrez acolo din 98 si acum si-au batut joc de mine pentru simplul motiv ca nu m-am dus la serviciu cand m-au chemat ei (eram in sesiune si ma pregateam de licenta).
Dar am inceput sa ma linistesc si sa ma gandesc ca e in favoarea puiului meu, care va sta cu mami, pentru ca oricum nu aveam o solutie buna pentru el.
OLIVIA, mi se pare tare draguta cresa, ca si educatoarea!
ROXANA, sa recunosc ca mie mi-a facut mama compot in cantitati industriale, dulceata nu mancam decat foarte rar si atunci cumparam, iar zacusca face ea si ne facem si noi pofta. Dar daca nu ne-ar face, nu m-as apuca de zacusti, am facut o data si am muncit prea mult la ea!
ALICE, ce spui de mama ta e valabil pentru soacra mea. L-am lasat pe Matei o zi jumate la ea inainte de a pleca la mare, erau 30 de grade si i-a pus caciula si pantaloni lungi, ca acolo-s curenti reci. Ea de fapt il imbraca de iarna vara ca sa se bata cu pumnii in piept ca la ea nu raceaste copilul! Consecinta, am plecat la mare cu copilul plin tot de bube, am crezut ca mor!
DANA, sanatate multa, ai grija de tine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alice2004 spune:

Ehehei, fetele babei (adica io), tocma ce spuneam de maica-mea ... Mitzule, exact asa e mama, mai alaltaieri am tipat la ea fara sa vreau, dar ma nerfasem rau de tot, venisem de afara (fusesem la cumparaturi la cora) si pina sa aduc toate plasele din masina, ea il asezase pe Andrei la masa sa ii dea de mincare ! Am intrebat-o daca l-a spalat pe miini si mi-a replicat ca gizmoul se jucase cu apa la robinetul din bucatarie, asa ca ce sa il mai spele si cu sapun ?? Zic eu - joaca cu apa e una si spalatul pe miini e alta ... si odata vad ca se bosumfla si mi-l da pe Andrei dintr-o miscare asaaa, mai rapida, si zice "Hai, du-te cu mama, sa te spele ea" ... bai, am simtit ca-mi creste brusc tensiunea si am strigat la ea intrebind-o de ce imi vorbeste pe tonul asta ciudat, nu, ca ea nu s-a enervat, blah-blah ... am zis ca o dau afara din casa si ii spun sa uite de adresa noastra (ca tot imi spunea si ea ca poate face asta, alta perla scoasa !!!!).
Asa ca va inteleg perfect ... acum vorbisem la telefon si m-a ushuit rapid, ca se descurca ea si ca nu are de ce sa ma sune la birou daca e ceva ... muica, abia astept sa mi se intoarca hasbandu, ca tare rau e far de el !!

Alice si Andrei
Poze 2004 2005 2006

Mergi la inceput

Roberta, sananate muuuulta si tie si lui Matei !!! Si bafta in continuare in tot ceea ce faci !

Alice si Andrei
Poze 2004 2005 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns biluta28 spune:

Dupa ce v-am citit bag seama ca noi suntem cei mai "mici" de pe aici am fost la "bilant" si Edi are 85 cm si 11,5 kg dar e vioi foc.
Cu vorbitul e un chimn caci nu vrea sa vb. doar gesticuleaza s-ti prezinta o serie de sunete de neinteles.
Si ca sa va mai distrati si voi caci eu am ras cu pofta la 7 dim. veneam cu el spre mama si in masina fiind vede pe geam pepen si cum ii plac incepe "iam-iam" este grupul de sunete folosit cand vrea mancare. Imi dau seama ca de data asta se referea la pepene si ii spun " pepene" si il rog sa spuna si el dar el nimic tot "iam-iam" spune, atunci gandesc ca nu a inteles bine cuvantul si repet "pe-pe-ne" crezand ca spunandu-i pe silabe v-a intelege mai bine cuvantul, dar el imi repeta tot pe silabe "iam-iam-iam" am ras de m-am prapadit si eu si sotul caci a spus-o cu intomnatie ca si mine.

Mihaela - 33 ani- sagetator Ana 6 ani jumate - Edi 2 ani
http://community.webshots.com/myphotos?action=viewAllPhotos&albumID=546687000

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitzura spune:

Il pupam pe matei sa-i treaca repede mucisorii! Tare mi-e ca si Tudor coace ceva, ca azi n-a vrut sa manance nimic de dimineata, se tot freca la nas si zicea ca el vrea la nani, la o jumatate de ora dupa ce s-a trezit.

Alice, la noi nu a fost niciodata conflict deschis de genul asta, si poate ca asta a fost greseala mea. poate ca daca ii spuneam deschis si mai dur ce ma deranjeaza, chiar cu riscul de a se supara, pricepea. Eu am fost intotdeauna foarte politicoasa, i-am explicat pe tonul cela mai frumos, desi mi-ar fi placut sa ii zic vreo cateva, ca imi sta pe limba de fiecare data. Ea la randul ei, tot asa, nu ma contreaza pe fata niciodata, dar imi submineaza sistematic autoritatea. Cand ii spun eu ceva, zice da, sau nu zice nimic, si a doua zi face cum vrea ea, desi din punctul meu de vedere, cel putin, discutia noastra a fost foarte clara si numai un surd n-ar fi priceput.
Hai sa va mai povestesc si alta faza, e de tot rasul, poate va mai inveselesc. Spalatul hainelor. Subiect cu mare cantec la noi in familie. In primii ani dupa casatorie, de cate ori vedea haine murdare in masina de spalat, dadea sa le ia, ca sa le spele ea. Asta in conditiile in care eu aveam masina automata, ea spala cu mana (desi are masina automata, dar a folosit-o o singura data). imi explica, ca ea nu lasa hainele murdare sa se adune, le spala imediat. O deranja deci, ca eu lasam sa se adune, cat sa pot spala cu masina. Mi-au trebuit vreo 3 ani ca sa o conving ca hainele murdare din familia mea mi le spal eu. Tot la doua zile, venea si ma intreba ca nu-i dau hainele sa le spele? Buuun, asta a trecut. Acum are un nou pitic pe creier. daca dupa ce am spalat se nimereste prin preajma, adica mai tot timpul, imi scoate hainele din masina si merge pe balcon sa le intinda. Ce ma deranjeaza e ca pune toti chilotii ca la expozitie, de se vad din strada si de la blocul vecin. De cate ori credeti ca i-am explicat ca ma deranjeaza treaba asta? De vreo 100 de ori. Degeaba. I-am spus si ca hainele mi le intind eu. Tot nimic. Eu prefer sa pun lenjeria pe calorifer in baie, si doar restul hainelor mai mari pe balcon. Asta e fixul meu, na. Ar trebui sa-l respecte, chiar daca ar fi numai un fix. Ei uite, ne luptam pe tema asta, de vreo doi ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristalina spune:

Buna dimineata!

Taaare faza cu "iam-iam-iam"....hahahaha
Roberta, sanatate lui Matei.
Dana, ai grija de matale. Vrem poze cu tinuta de scandal!
(desi n-am apucat sa vad nici o poza ca merge netul prost acasa, da-mi scot io parleala in weekend!)
M-a apucat cheful de munca si bag tare...asa spre sfarsitul saptamanii ca sa nu ma tina mult...:)))
O zi excelenta sa avem!

Monica si Maria Alexandra (02.07.2004)
poze , pozici si poze noi

Mergi la inceput

Eeee, Mitzule, tre sa spun ca eu am vorbit mereu deschis si cind am vrut ceva, am zis clar si raspicat, doar ca la mine maica-mea ma asculta in fata si cind am disparut de linga ea tot cum vrea face, ca deh, n-o vede nimeni ! Acusi nu poci sa spun ca mereu se itnimpla asa, dar vad cum face cu fetita fratelui meu ... si as pune pariu ca asa va face si cu Andrei ! De asta am io o mare dezamagire, ca nu ne intelegem neam, si ma enervez sistematic ori de cite ori ajungem la contre dastea ! Imi tot spun sa mai las de la mine, dar la urma urmei e vorba de copilul meu, eu nu ii spun ei cum sa aiba grija de casa in care sta sau altceva ... cit priveste spalatul si gatitul, macar aici nu ne "intilnim" niciodata, mama nu-mi spala si nu-mi gateste, ocazional ne mai aduce cite ceva de mincare facut de ea, dar raaaar ! Ceea ce ma scoate din minti este ca de cite ori vine pe la noi incepe sa imi faca ordine prin casa si imi tot muta lucrurile de nu le mai gasesc ! Plus ca imi curata aragazul, de parca ala trebuie sa fie spalat cu cif in fiece zi ! Si nu ca imi curata aragazul, dar da cu detergent pe te miri unde si nu se gindeste ca poate vine copilul si pune mina ...
Dastea grele, nene !!!
Asa ca din nefericire, la noi comunicarea deschisa nu functioneaza deloc !!!

Alice si Andrei
Poze 2004 2005 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roberta04 spune:

Mitule, nu te stresa ca noi ajungem la nebuni si doamnele mame/soacre traiesc 100 de ani. In aceeasi categorie- duminica, soacra mea vede ca Matei e bolnav si incepe sa urle la noi ca nu ne este mila de el. Intre timp, eu fugeam, faceam ceai, dizolvam Smecta, astea cu Matei plangand in brate. Cand a vazut ca nu o bagam in seama a inceput sa boceasca ca ea pleaca acasa, ca nu suporta sa-l auda pe Matei plangand. Iar, nebagare in seama... Si ce-a facut?? A asteptam sa-l linistesc eu pe Matei si s-a culcat....
La mine situatia cu soacra e urata rau, ca sotul meu o idolatrizeaza la propriu si nu accepta nici o discutie pe tema ei. Ce sa mai spun, e de ajuns sa zic ca am ajuns la un pas de divort din cauza ei , dar am facut eu o criza de nervi acum vreo doua saptmani si am pus totul pe tapet si se pare ca o perioada voi avea liniste.

Mergi la inceput