Clubul cititoarelor (6)
Raspunsuri - Pagina 3
copiloi spune:
Apropo de Coetzee, am citit Disgrace si Youth (cred ca am scris si pe forum despre el). Sunt su-per-be! Le-am citit acum 2-3 ani, cand a luat Nobel-ul.
Alina
In der Ruhe liegt die Kraft! - In calm sta puterea! (proverb german)
nuschu spune:
Teo, Ilf si Petrov da, merge in lista. Pennac nu stiu ce sa zic, n-am citit decat Domnilor Copii si mi-a placut. Urmeaza sa citesc si altele, sa ma decid.
Am citit ca Domnilor Copii a fost ecranizat in '97. A vazut cineva ?
Eu am incercat sa citesc Toamna patriarhului si n-am reusit. Efectiv, nu "cuplam" cu realitatea cartii... Poate ar trebui sa incerc din nou.
************
Teodora D. spune:
Lui Coetzee i s-au publicat www.librariilehumanitas.ro/listauthorb.php?id=2189" target="_blank">doua carti la Humanitas(una e "Disgrace"-ul mentionat de Alina),iar din ceea ce am observat pana acum referitor la editarea operelor unor scriitori(Cortazar,Philip Roth etc) e o chestiune de timp pana ii vor aparea si alte carti, asa ca putem spera si la "Boyhood", de care zicea Lilanda. Pana atunci ma voi grabi sa-mi achizitionez "Fredydurke"-ul lui Gombrowicz din care am mai vazut un exemplar in librarie; si mai am cateva titluri pe lista, in urma recomandarilor voastre.
Vreau sa va zic doua vorbe si despre o carticica pe care am citit-o in bucatarie, in timp ce asteptam sa fiarba mancarea si mai amestecam in oala. Este vorba de "Suad-arsa de vie", povestea adevarata a unei fete cisiordaniene, arsa de vie de catre familia ei deoarece le-a facut de ras neamul, ramanand insarcinata; o practica larg utilizata in acea zona, nu doar pt. o "dezonoare" atat de grava, ci si pt. simplul motiv de a privi un barbat pe strada.Povestea de fatza s-a incheiat fericit, prin salvarea fetei si a copilului de catre o societate umanitara, dar numarul victimelor se pare ca e enorm si probabil menit sa ramana ingropat in tacere.
Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.
roxanaz spune:
si eu recomandam prin primavara "Arsa de vie" (i-am citit cronica in Elle inainte de a o cumpara). este remarcabila prin autencititate.....ar trebui sa o citeasca si altii.....care activeaza mai prin josul forumului si formuleaza anumite teorii.
acum mi-a venit ideea sa dam stele cartilor citite....ca la hoteluri
R
Teodora D. spune:
quote:
Originally posted by roxanaz
acum mi-a venit ideea sa dam stele cartilor citite....ca la hoteluri
R
Este o super idee! Haideti sa dam stele (intre una si 5) cartilor pe care le citim!
"Suad" primeste de la mine doua stele. Cred ca majoritatea cartilor pe care le citesc vor primi 3 stele, asta la mine inseamna "carte buna". Ma inspira si stelele din revista "Tvmania", acolo 3 stele inseamna ca filmul e bun, 4 ca se apropie de o capodopera, iar 5-iata capodopera! Voi ce parere aveti de acest criteriu?
Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.
Llaura spune:
Tovarasa, tovarasa, Lilanda mi-o furat veacul, orasul, cainii si noaptea, tovarasa, se poate asa ceva?!
Khristin, sorry. La mine la tara au cutie de sugestii la biblioteca (au si obiceiul enervant de a te anunta ca esti one day overdue, in loc sa te anunte vezi ca maine iti expira, si uite asa ma fac tot timpul de 30 de centi ).
magga spune:
cioc cioc!
am venit sa va bat si pe voi la cap cu ultima mea mare dragoste literara, il cheama david shahar, a scris un ciclu de cinci romane pe care l-as traduce "palatul vaselor sparte". desi titlul face aluzie directa la teoria cabalistului medieval isaac luria, vasele sparte ale lui shahar sunt un fel de o mie si una de amintiri, un talmes balmes de povesti si epoci pline de parfum de iasomie si de flori de portocal. basca cafeaua cu cardamom si patiseriile orientale.
presupunind ca pe insula se admit si volume din-alea de vreo doua kile pe care scrie opera integrala, eu as lua cu mine tot platon, tot shakespeare, tot caragiale, tot borges si povestea fara sfirsit a lui michael ende.
:) si asa m-am scos cu o intreaga biblioteca.
Sanca spune:
Ideia cu stelele e super.
Corectiune la postarea antecedenta. Din biblioteca nu am scos Camil Petrescu, ci Cezar Petrescu - "Omul din Vis" - Deabea am inceput-o, dar fiind scriitor roman, ma topesc in lectura . . . Sant doar la primele pagini, dar il consider clasic, asa ca nu am cum sa dau gres cu el.
Printre cartile favorite:
Capote: "Other Voices, Other Rooms" ****
The Grass Harp ***** (Ok, pentru mine e o capodopera literara), Breakfast at Tiffany's ****
Music for Chameleons ****.
Recent am citit "Summer Crossing" - primul lui roman dar din pacate, nu m-a fascinat asa de mult ca celelalte, eu ii dau **.
"Cold Blod" am citit-o mai demult, mi-a placut, dar au trecut ceva ani de atunci (OK, mai mult de 5).
L-am trecut si eu pe Coetzee pe lista mea personala cu carti de citit.
Nokia spune:
Buna seara dragi cititoare!
Vin la voi cu o mare rugaminte: as avea nevoie de o recomandare.
Imi doresc sa citesc o carte, care sa imi ridice moralul, o carte plina de optimism si speranta. Sunt la pamant din toate punctele de vedere si ar fi singura mea salvare
Va multumesc anticipat
khristin spune:
Dragelor vin si eu cu o intrebare la voi...stiu ca pomenea cineva o data de trilogia Kristin Lavrandatter...imi puteti spune ceva despre ea? Tocmai mi-a venit si mie de la biblioteca dupa 2 luni de asteptare ...asa ca la timpul asta ma astept sa fie de mare exceptie, asa e?
Teodora, o sa fac si eu lista de favorites, promit...
Cristina
noi si poze mai noi