Clubul cititoarelor (6)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

Buna fetele. Am luat o pauza de la citit beletristica de cind m-am intors din Ro pt. ca am citit non-fiction dar acum m-am apucat de Faulkner (Lumina in august). ma mir cum nu l-am descoperit pina acum. este exceptional. Off topic iubitoarelor de literatura: am auzit din sursa sigura ca mircea cartarescu a declarat ca vrea sa emigreze in sua la anul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crini spune:

Am terminat Honeymoon de Banana Yoshimoto (2*). E prima carte scrisa de ea pe care o citesc si sincera sa fiu ma asteptam la mai mult, dupa cate laude i se aduc. Mai incerc si cu Sly, sa vedem.
Acum m-am apucat de O zi perfecta a Melaniei Mazzuco - autoare recomandata de Teodora, pare interesanta, dar inca n-am intrat in miez.
Ramasitele zilei am abandonat-o pentru moment.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Angela T. spune:

quote:
Originally posted by Sanca

Crini, cartea "Amantul Doamnei Chatterley" a fost pe placul meu. Iubire, pasiune, sex tot ce vroiam de la carte . Eu cu asta am inceput, si m-am indragostit de stilul lui.
Am luat cartea asta pentru ca englezii nu au publicat-o pana in 1960. A fost publicata in Italia, iar englezii au interzis-o din cauza scenelor de sex, si pentru ca indragostitii nu erau din aceiasi clasa sociala.




Da, am citit si eu despre peripetiile prin care a trecut biata carte pana a ajunge a fi publicata. Si italienii ar fi refuzat sa o tipareasca, din aceleasi considerente pornografice - norocul sau ghinionul lor a fost ca cei de la editura respectiva nu cunosteau o boaba de engleza, deci habar n-aveau ce tipareau :)) E interesanta viziunea autorului - Lawrence a crezut cu tarie ca Anglia putea fi regenerata doar prin sex. A crezut in cartea sa cu disperare si a avut satisfactia de a o vedea in sfarsit publicata in mod oficial pe cand se afla pe patul de moarte, stingandu-se de tuberculoza.

Totusi, daca ar fi sa aleg intre carte si film, as alege filmul fara ezitare (versiunea cu Sean Bean si Joely Richardson). Trebuie sa recunosc ca in film s-a trecut cu gratie peste anumite expresii vulgare expuse in carte si s-a pastrat doar pasiunea pura si mistuitoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Angela T. spune:

Inca un mesaj - am citit "Padurea Norvegiana" a lui Murakami prin vara si per ansamblu mi-a placut - o carte surprinzator de sensibila si delicata tinand cont ca e scrisa de un japonez (recunosc cu umilinta ca am fost teribil de 'biased' din punctul asta de vedere). Totusi, as avea unele obiectii referitor la felul in care a fost structurata cartea. Mie mi-a lasat impresia ca e compusa din doua parti diferite: prima jumatate se concentreaza pe iubirea delicata, platonica (pana la un punct) pentru Naoko, pe cand a doua jumatate abunda in scene fierbinti si se preocupa de iubirea pur carnala - la un momentdat am avut chiar impresia ca personajul masculin principal urma sa aiba relatii sexuale cu fiecare personaj feminin existent in roman. Hmmm, la momentul respectiv nu am putut sa nu ma intreb de ce Murakami a decis sa schimbe cursul povestirii in felul acesta...

Am incercat sa citesc si "Cronica Pasarii Arc" dar recunosc ca nu am putut trece mai departe de pagina 280. Mi s-a parut prea repetitiva, in sensul ca multe teme descrise in Padurea Norvegiana incepeau sa apara una cate una si aici. Plus ca nu inteleg de ce cartile lui Murakami trebuie sa contina atatea pagini de descrieri inutile si plictisitoare.

Mai am o intrebare: toate romanele lui sunt scrise la persoana intai sau a mai adoptat si alte stiluri?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

mie Padurea Norvegiana mi-a provocat o depresie de toata frumusetea:)
Intr-adevar ca mi s-a parut nitel exagerata partea a doua..dar...nu sensul descris de tine, Angela, ci mai mult in a exacerba trairile din prima parte, un fel de repetitivitate..dar pe de alta parte e f coerent, chiat daca nitel pisalog:)
despre Ulise chiar nu stie nimeni?



Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia



Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

quote:
Originally posted by Sabina
despre Ulise chiar nu stie nimeni?



Am pierdut sirul la lectura...uuuoofff ce ti-e si cu timpul asta!!! ...asta ca sa fac legatura cu intrebarea Sabinei, de-o culesei de pe pagina ailalta :-))

Ulysse se citeste in cheia Odyseei si exista doua scheme de lectura propuse chiar de James Joyce: schema Linati si schema Gilbert.

Cind ma apucai io de citit romanul (hehehe...prin '88-'89) mi s-a parut o harababura totala, chiar daca aveam si Odyseea linga mine, drept pentru care, pe la jumatea primului volum, am lasat balta lectura. Abia acum vreo 5 ani am auzit de schemele astea si am recitit cartea cu hiperlinkurile Linati...si.. se facu lumina

Io cred ca indrumarul asta de lectura ar trebui pus in orice editie a romanului...in aia din anii 80 pe care o aveam io, lipsea facindu-se doar vagi si suficiente referiri la Odyseea

pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

wow, Lilanda, merci mult. Eu inca n-am deschis romanul

Din pacate il am doar in versiune elctronica, dar fac eu rost de cartea adevarata, nu pot citi asa ceva pe ecran.....



Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia



Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

Lilanda, saru mina. Acum ca m-ai luminat o sa ma apuc sa il citesc dar dupa ce citesc tot ce a scris Faulkner, ca acum am fixul meu...Mie Murakami mi-a placut f. mult. Cronica pasarii arc e prima carte citita de el, dupa care a urmat Kafka on the shore si dance dance dance.... Acum in dance dance dance mi s-a parut ca are teme repetitive dar mi-a placut. cartile lui sint o desfatare pt. mine. Asa ca o sa citesc si padurea norvegiana dupa Faulkner si james Joyce.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucami spune:

Mi-au venit si mie acum vreo 2 zile cartile comandate de la Humanitas si nu mai pot de bucurie.

Prima carte pe care am citit-o a fost Nedjma- "Fructul interzis" si am ramas....interzisa. Nu mi-a placut deloc, ma asteptam la cu totul alta abordare. Simpla, parca scrisa pe fuga de o minte obsedata. Ma mir cum de am rezistat pana la sfarsit.

Acum am inceput sa citesc Anna Gavalda- "O iubeam". Sper sa am o experienta mai frumoasa de data asta.

Mie Murakami imi place, am citit cam tot ce a scris, ("cam tot" insemnand tot exceptand "Kafka la malul marii " si ultima carticica a lui cu povestiri- imi scapa titlul, dar am vazut-o la o librarie americana de prin zona. Nu stiu daca in Ro s-a tiparit.) Intr-adevar pare f pisalog, chitibusar , mai ales pt o persoana mai activa, dar eu recunosc ca imi place .

Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucami spune:

Lulu "Elefantul a disparut" e publicata de multisor . Cum ti se pare? Iti place?

Uite ca am cautat pe google si am gasit cum se numeste cartea de care ziceam eu si a aparut anul asta : "Blind Willow, Sleeping Woman ". A citit-o cineva?

Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!

Mergi la inceput