Clubul cititoarelor (6)
Raspunsuri - Pagina 16
Marox spune:
"Ramasitele zilei" - Mie mi-a placut mai mult filmul decit romanul. Iar romanul mi-a placut mai mult in engleza decit tradus in româna. Oricum, au ales actorii foarte bine, Anthony Hopkins si Emma Thompson erau geniali!
nuschu spune:
Am terminat M-am hotarat sa devin prost, Martin Page si Bucurestiul monden. Radiografia unei prabusiri (1940-1970), Constantin Olariu.
Mi-au placut amandoua. Prima e usurica, scrisa f. cursiv, mi s-a parut foarte pretabila la un scenariu. Finalul mi-a placut cel mai mult.
A doua, e o nostalgie intreaga. Nostalgie amestecata cu "ciuda" (?) impotriva regimului trecut. Mi-a "fixat" anumite inexactitati despre unele locuri. Sunt povesti despre localuri bucurestene, un capitol intreg dedicat Caii Victoriei, insa pentru mine a fost cam putin. Ma asteptam la mai mult. Imi pare rau ca aceste volume despre Bucuresti seamana intr-o oarecare masura unele cu altele, pentru ca au vesnic aceleasi puncte de interes.
Teo, ma duc si eu dupa Athenee Palace. Si cred ca ma intorc putin si la Jurnalul lui Sebastian.
************
Li
Georgia2 spune:
Eu am terminat "Flesh and Blood" de Michael Cunningham. O recomand. Michael Cunningham e scriitorul dupa cartea caruia s-a facut filmul "The Hours" (Nicole Kidman a luat Oscarul pentru rolul din film). Super buna cartea - istoria unei familii timp de 3 generatii.De-abia astept sa citesc "A house at the end of the world" tot de el.
Nu stiu daca e tradus in romaneste.
pisi-pis spune:
Asa e Marox, "Ramasitele zilei" este un film deosebit, si mi-a fost frica sa citesc cartea pentru a nu strica atmosfera intiparita in minte.
A citit cineva "Les Ames Griser" de Philippe Claudel? Am terminat de curand Nepoata domnului Linth ("La Petite fille de Monsieur Linh")(care e mai mult o brosurica decat roman), e emotionanta, desi foarte trista. Si nu stiu daca se merita sa o caut.
smillaraaq spune:
quote:
Originally posted by Teodora D.
Si ca sa schimb registrul, m-ar tenta si un roman oarecum politist, gen pe care nu prea il agreez, dar se pare ca a aparut o carte buna "de profil", www.librariilehumanitas.ro/product.php/Crimele_din_Oxford/5194/" target="_blank">Crimele din Oxford, as dori si aici opinii daca a citit-o cineva. [/teal][/font=Comic Sans MS]
E buna! Are toate atuurile, dealtfel: autor matematician (de fapt doctor in logica matematica) si argentinian stiutor/iubitor de Borges, personaje bine conturate, intriga, crime bazate pe serii pitagoreice... suna a Dan Brown, dar e cu totul altceva. E frumos scrisa, e o carte destul de docta si desi rezolvarea misterului nu e WOW poate (ca la agatha christie), eu nu regret ca mi-am luat-o. Plus ca surprinde bine atmosfera universitara engleza.
Alte lecturi recente:
Aziz Nesin: Daca as fi fost femeie (culegere de povestiri de un umor fantastic; o carte din 1963 pe care eu o am rupta toata; daca cineva undeva o vede/o are de vanzare, SUNT INTERESATA!!)
John Galsworthy - trilogia "Sfarsit de capitol", un fel de sequel la Forsyte Saga incantator (inca se gaseste in anticariate)
Si pentru ca mi-a placut filmul, m-am apucat de o carte care mereu mi s-a parut mega-nesuferita, Balciul desertaciunilor (Thackeray) si nu va pot spune cat de fermecatoare si de amuzanta o gasesc! Sunt foarte placut surprinsa :-)
In rest, in ultima vreme recitesc mai mult decat citesc ... si constat ca altfel se traduceau cartile odata si altfel sunau dect (majoritatea) traducerilor de acum.
Smilla
crini spune:
quote:
Originally posted by smillaraaq
In rest, in ultima vreme recitesc mai mult decat citesc ... si constat ca altfel se traduceau cartile odata si altfel sunau dect (majoritatea) traducerilor de acum.
Smilla
Altfel in bine sau in rau?
Teodora D. spune:
Smilla, multumesc pt. sugestii,voi lua "Crimele din Oxford". Mi-a placut si mie filmul cu Reese Whiterspoon si am si cartea, o trec pe lista, pana acum aveam rezerve in privinta ei, dar nu mai stiu de ce :). Pe Galsworthy imi doresc de mult sa-l recitesc, insa nu am timp de atatea volume, din pacate.
Crini, eu am inteles ca erau mai bune traducerile "de altadata"; acum probabil se lucreaza mai la repezeala, cu atatea carti care se editeaza si calitatea are uneori de suferit.
Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.
Bimilit spune:
buna ziua.fetelor am facut comanta la humanitas si de aiurita ce sunt am comandat 2 buc Michelangelo Electric si O iubeam.daca doreste cineva aceste carti sunt dispusa sa le trimit prin posta.
Bianca - soacra cu DOUA nurori!
Sabina spune:
bine v-am gasit cititoarelor!
am si eu o intrebare pentru "experte"
in ce cheie se citeste Ulisse?
trebuie s-o citesc la modul stiintific...
daca e sa facem un top..
1.Herman Hesse,Jocul cu margele de sticla.Cartea mea cea mai preferata daca pot sa spun asa:D.
2.Thomas Mann, Dr Faustus.
astea doua m-au influentat decisiv la 18 ani.
3. Marquez, Un veac de singuratate.asta mi-a schimbat perspectiva asupra lecturii si a timpului...pot spune ca a fost ca la compozitie, dupa ce am invatat tehnica, logica, m-am lasat in voia sentimentului, asa cu Marquez:)
sa vad daca mai pot pune inca 2 ca sa fie 5, dar impactul lor nu l-a mai avut nici una.
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
Natasa spune:
Eu am citit "Meserie" si mi-a placut tare mult! Citeste cu incredere, o sa-ti placa David Lodge!