BANCA sigura-CREDIT ipotecar

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

quote:
Originally posted by irinaelena

CristinaT, te mai intereseaza comisioanele la Finans? Am vazut ca nu poti sa iei credit de la ei pentru ca "Trebuie ca 25% din valoarea casei sau a terenului sa treaca prin contul lor" - ce inseamna mai exact asta? Noi avem avansul, dar este intr-un cont la BRD, e vreo problema?

Irina

ma mai intereseaza comisioanele.

Daca ai banii la Brd nu e nici o problema, o sa te anunte ei cand trebuie mutati in contul lor, apoi avansul va fi blocat pana primesti creditul si se vor vira direct in contul vanzatorului.

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 6 ani si ...

Mergi la inceput

Stiati ca nu se pot face credite pentru cumpararea unui apartament, teren de la rude de gradul 1??? La Alphabank.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinaelena spune:

Noi ne-am interesat de creditul ipotecar in Euro de la Finansbank, pt celelalte cred ca sunt alte comisioane. Deci:

- 10 eur analiza dosar
- 2% comision de acordare
- 70 RON taxa de inscriere in arhiva electronica
- aproximativ 100 eur taxa de evaluare a apartamentului
- 0.5% comision de retargere numerar - asta daca vanzatorul vrea banii cash si nu accepta transfer bancar. Dar mi-au zis ca se poate face ceva de genul: un depozit pe 8 zile; dupa aceste 8 zile nu se mai percepe comision de retragere;
- 2% comision de rambursare anticipata, in primii 5 ani; dupa 5 ani este 0

Cam atat...s-ar putea sa fie si o taxa atunci cand se evalueaza apartamentul pentru asigurare, dar nu stiu sigur, si se plateste firmei de asigurari. Pe langa toate cele de mai sus, se platesc primele de asigurare (de viata si cea a apartamentului), care inca nu stiu cat inseamna, sper insa sa aflu cat mai curand :D. Din cate am inteles, asigurarile se pot plati trimestrial, semestrial sau anual.

Irina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gaby spune:

adica, daca tata vinde ap. nu-l pot cumpara?????

astia vad diversiune peste tot, vor sa nu-i tragi pe sfoara, sa ramai cu banii...

omul cu banca la... cap! www.bankingnews.ro

Mergi la inceput

da Gaby, trebuie neaparat sa il doneze....

Nu stiu ce sa fac eu am dat deja avansul la teren, si daca nu am bani sa platesc cand am semnat contractul mai trebuie sa-i dau inca pe atat. Nu stiu cum am facut calculele acasa, cert e ca la fiecare banca ma lovesc de altceva. Astazi nici macar nu am avut timp sa caut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns impreuna spune:

Stie cineva daca la AlphaBank sau in general la banci e vreo problema daca vrei sa iei un credit de nevoi personale cu ipoteca, ipoteca fiind apartamentul parintilor, in cazul in care parintii au alte credit de nevoi personale nenominalizate fara ipoteca (apartamentul nu e ipotecat)?

Fla (sotie si mamica fericita)

Mergi la inceput

Gata, astazi am depus dosarul la Alpha iar dupa preconizarile lor avem raspunsul in 10-14 zile.
Daca totul a fost ok pana acum, m-as putea astepta la neplaceri? Daca da, care?

Mergi la inceput

Nu stiu ce sa-ti raspund...dar pot sa-ti spun la ce m-am gandit in cazul nostru.

Am depus si noi actele ieri la Finansbank. Noi suntem "eligibili" (adica ne incadram cu salariile, si am cerut pe cont propriu o situatie de la Biroul de credit si suntem in regula).

Probleme pot aparea la actele casei:
- copia dupa contractul de construire nu se vede prea clar
- proprietara a divortat de sotul ei - desi sper ca am dus toate actele necesare care demonstreaza ca fostul sot nu mai are nici un drept
- numele strazii pe care se afla apartamentul s-a schimbat, tipa de la banca a zis ca e posibil sa ne ceara nu stiu ce act de la primarie

Cam asta am prevazut noi...restul pot fi surprize

Succes la obtinerea creditului!

Irina

Mergi la inceput

Mersi Irina, sper sa nu fie cazul nici la noi nici la voi.

O solutie ar fi sa avem mai multe variante (mai multe apartamente) sa fie alternative...

Voi luati prin agentie? In cazul asta, nu agentia trebuie sa verifice si sa se ocupe ca actele sa fie in regula?

Mergi la inceput

Da, luam prin agentie, chiar ei ne-au facut rost de ultimele acte de care era nevoie. Actele au fost verificate si de un notar, ca doar am facut un precontract, dar mai stii ce pretentii are banca? Ca doar ea da banii

De exemplu faza cu numele strazii...daca imi cere act pentru asta, mi se pare absurd, mai repede ar avea ei acces la un astfel de act decat eu. Mai ales ca pe unul din actele apartamentului scrie si numele vechi si numele nou al strazii.

Of, sa speram ca nu o sa apara piedici, ceea ce va doresc si voua!

Irina

Mergi la inceput