BANCA sigura-CREDIT ipotecar
Raspunsuri - Pagina 5
ellys spune:
Wow, ce taxe!!!
Eu am apartamentul pe care vreau sa-l ipotechez pentru un credit de nevoi personale garantat cu un imobil.
Bine ca am stat pe scaun cand am cititi mesajele voastre.
De la banca, mi s-a spus ca taxele doar pentru ipoteca sunt in jur de 1000 Euro (oricum mi s-a parut suma enorma).
Asta este.
impreuna spune:
Mi se par exagerate taxele.
E adevarat insa ca de la anul vom plati si TVA? (cumparator si vanzator)?
Fla (sotie si mamica fericita)
anelize spune:
quote:
Originally posted by Gaby
La Domenia am declarat creditul de la bancpost plus unul dintre cardurile de credit, de la BRD, pt. a nu avea probleme...cu brd nu se stie niciodata ; am dus dovezi salariale plus actele firmei, am "girat" intr-un fel cu firma, adica eu lucrez la firma mea si trebuiau dovezi ca am contracte si ca lucrurile merg...la domenia se poate orice...pe bune, iti ia in calcul orice contract, angajament oportunitate...ne-a dat acceptul, am doar un comison de 1,5 si am gratie in primul an, deci platesc doar dobanda...in primul an, ca bonus (cica)...asta este noul tips al bancilor ca sa te incadrezi fara grija.. creditul este pe 20 de ani; dobanda nu este cea mai mica de pe piata, dar au au cantarit mai mult celelalte lucruri- oamenii, cu adevarat profesionisti, care au analizat dosarul imediat, ne-au consiliat, ne -au oferit toate informatiile despre cum decurge ipotecarul:credit pe 20 ani ; suma maxima 60.000 de euro, avans + taxe 18.500, fianantare 45.000...; plus ca am garantia ca daca propietarul nu are actele -ei se ocupa in regim de urgenta, daca au actele- nu dureaza decat cateva zile;
Exista si posibilitatea sa nu le declari- se practica- daca mai ai credite mici, pana in 5000, nu se vad, doar daca ai restante sa probleme la biroul de credit; eu am unul la CEC si nu l-am decalrat, e extrem de mic, este mai demult si a mai rams putin de rambursat- dar ideea este ca nu s-a vazut...nici la bancpost, si mai ales la CEC, astia nu prea au cum sa le declare..
Acum mai depinde de veniturile fiecaruia, daca sunt generoase (sa zic asa) nu trebuie sa iti faci griji..
PT. anelize- si eu as face credit la BT, chiar daca dae nu e tocmai mic, si aici sunt oameni deosebiti, sunt extrem de bine pregatiti! daca vrei credit de la ei, eu zic sa mergi pe mana lor...
Vrei exemple cu NU - pentru mine- raiffeisen , brd, si volk - cu toate ca aici e cu semul intrebarii...(astia se misca incet, au o groaza de comisioane)
DA - Bancpost, Domenia, BCR, transilvania, hvb, alpha...daca te hotarasti la bancpost, de exemplu, iti pot spune persoane dragute..la care sa mergi sigur, la sucursala de pe magheru'...
omul cu banca la... cap! www.bankingnews.ro
Eu am facut credit ipotecar la Transilvanias si la 1 zi dupa ce am dus dosarul complet m-au sunat ca s-a aprobat creditul.Sunt foarte multumita de ei.Pana acum.....
irinaelena spune:
In legatura cu taxele....chiar astazi am facut un calcul la un notar, pentru un apartament in valoare de 60 000 euro si pentru o ipoteca de 45 000 euro:
~ 57 milioane taxele pentru actul de vanzare-cumparare
~ 14 milioane taxele pentru contractul de ipoteca
Aceste preturi pot varia in functie de onorariul notarului.
Irina
irinaelena spune:
Gaby, ce fel de credit a luat tatal tau de la Finans? Cat de repede a fost aprobat?
Irina
Gaby spune:
buna,
Tata a facut credit de nevoi pe 10 ani, cel rapid... am depus dosarul, a doua zi l-au sunat seara, ca s-a aprobat, iar a treia zi am mers sa ridicam banii; se poate pe familie, si nu au comision de rambursare anticipata; se pot lua maxim 15.000 pe 10 ani. Dobanda la euro este de 9, parca.... si lei 11.
irinabobe spune:
eu marti depun dosarul la bcr pt un credit imobiliar de 33.000E si unul nevoi personale 5.000E. sper sa fie intr-un ceas bun. voi aveti ceva experiente cu ei? stiti cam la ce comisioane surpriza sa ma astept si cat dureaza?
la notar taxele sunt de 57 milioane. ipoteca este de 11 milioane pe o valoare de 33.000 E si restul taxe notariale pt vanz-cump pe valoarea de 45.000E
Irina
impreuna spune:
Am vazut ca s-a marit plafonul pt creditele de nevoi personale (cu ipoteca) la 150.000 euro (www.adevarulonline.ro/2006-09-05/Finante/150-000-euro-pentru-nevoi-personale_197113.html" target="_blank">sursa)
Intrebarea este> nu e mai simplu asa, un credit de nevoi mai mare, decat 2 credite mai mici? (avans+ipotecar)
Fla (sotie si mamica fericita)
Gaby spune:
Pai e mai simplu, dar mai trebuie si SA-L GARANTEZI CU CEVA: de aceea potecarul are avantaj-atunci cand este vorba despre o prima investitie imobiliara. Daca mai detii un teren sau un apartament poti face credit de nevoi cu ipoteca sau credit punte.
Dar cand nu ai nimik, decat salariul, iei ipotecar. Normal ca este mai simplu, daca te tin salariile...sa iei un credit mare iti trebuie ceva mii la salar.
irinaelena spune:
Eu de la Finans vreau un credit ipotecar...cred ca miercuri o sa am toate actele si o sa le depun, dar nu cred ca se apropba asa repede ca unul de nevoi. Sper totusi sa nu dureze mai mult de 2 saptamani.
Irina