BANCA sigura-CREDIT ipotecar

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

intreaba banca daca nu poti face dovada avansului prin virarea banilor la ei in cont? de obicei bancile accepta aceasta varianta. am uitat la ce banca faci credit. sau inchei acum un precontract pe o suma mai mica, obtii macar extrasul de carte funciara de informare ci certif fiscal ca sa vezi ca e totul ok si mai faci dupa aceea un alt antecontract pt diferenta. dar incearca varianta de virare a avansului in contul bancii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinaelena spune:

Sunt de aceeasi parere cu irinabobe, ca ar trebui sa intrebi la banca de varinta cu viramentul celor 25% in cont.

Daca nu merge, poti sa faci un precontract acum, pe o suma mica, si cand ai restul de bani, faci un act aditional la precontract, la acelasi notar. Asa ar fi trebuit sa facem si noi, dar nu a mai fost nevoie.

Irina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns impreuna spune:

Nu accepta banca (Alpha) prin virament, trebuie ca precontractul sa fie pt suma de 25%.
Cred ca asa e cel mai bine cum ziceti, sa facem azi un precontract si apoi inca unul (sau aditional) pt diferenta de bani pana la 25%.
Dar e neaparat nevoie sa il facem azi la notar? Daca avem martori (printre care si agentul imobiliar) nu e destul? Mai ales ca e pt o suma mica...?

Fla (sotie si mamica fericita)

Mergi la inceput

Nu accepta banca (Alpha) prin virament, trebuie ca precontractul sa fie pt suma de 25%.
Cred ca asa e cel mai bine cum ziceti, sa facem azi un precontract si apoi inca unul (sau aditional) pt diferenta de bani pana la 25%.
Dar e neaparat nevoie sa il facem azi la notar? Daca avem martori (printre care si agentul imobiliar) nu e destul? Mai ales ca e pt o suma mica...?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

hop si eu ca musca-n lapte.
felicitari fetelor care au reusit sa semneze deja contractul, mult succes celor care inca mai au de alergat.

noi din fericire am scapat acum cateva luni de toata nebunia (in mai am luat creditul si in augst am reusit sa ne mutam), insa voiam sa va spun celor care luati credite de la BCR mare atentie!!
u am luat credit de nevoie personale de la ei (n-am stat prea mult sa aleg, aveam o situatie mai "speciala" la venituri - combinatie de CIC cu dividende - si daca ei au zis ok, n-am mai stat sa fac nazuri) cu dobanda variabila. Ee...si saptamana asta aflu cu stupoare, din pura intamplare ca de 2 luni mie mi s-a modificat rata la credit !!! Ce-i drept, suma e nesemnificativa (2 euro in plus pe luna) si norocul meu a fost ca pana acum am tot depus in plus cu 1-2 euro (ca normal, niciodata nu vor avea monezi de 1-2 euro sa dea rest, asa ca rotunjesc toate depunerile la 5 sau 10), ca altfel la ora asta eram in CIP.
Cand i-am intrebat daca nu era normal sa ma anunte si pe mine totusi ca mi s-a modificat rata, tipa foarte degajata (eu eram un car de draci) imi spune ca asta e treaba mea, ei n-au nici o obligatie sa anunte modificarile, cica asa scrie in contract!!! O intreb cat de des se poate modifica rata, macar sa stiu sa sun sa intreb (de la domenia, unde am creditul ipotecar am primit frumos scrisorica, cu multumiri ca imi achit ratele la timp - oricum era o formulare standard, dar te facea sa te simti bine - cu o luna inainte, vedeti ca incepand cu data de...aveti rata x; plus ca ei mi-au zis din start ca din 6 in 6 luni se modifica dobanda). La care ea-mi trimite mail ca "Dobanda la creditul dumneavoastra este variabila, ceea ce inseamna ca se modifica in functie de evolutia dobanzilor pe piata. Nu exista o perioada prestabilita pentru modificare" Adica eu tre sa sun in fiecare luna la ei sa vad daca nu cumva mi s-a modificat dobanda, ca e treaba mea sa aflu, nu a lor sa ma anunte!!!!

Acum asta e...am luat creditul, zic merci ca mi l-au dat si-am putut sa-mi iau casa, si pun mana in fiecare luna sa-i sun sa vad daca nu cumva au modificat dobanda .

Mickyyy si cele 2 fete cucuiete: Malina Ioana (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">31.03.2004) Daria Maria (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58164" target="_blank">22.06.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gaby spune:

asa
Fla:
La alpha nu se cere decat sa faci dovada avansului, deci se face antecontract=precontract pe suma totala, dar eu zic sa mergeti la notar, ca altfel, acel contract facut in agentie nu este valabil fara notar, deci oricum trebuie dus la autentidficare! In cazul tau nu trebuie sa mai dai cei 3.000 in avans pentru a "rezerva " ap....este acelasi lucru cu avansul de 25%, DAR IL FACI LA NOTAR.

SAU
HAI CA POATE SUNT ACUM MAI LUCIDA :
FACI LA AGENTIE CONTR. CU O SUMA MICA SI MERGETI SA-L AUTENTIFICATI IN ZILELE URMATOARE, IAR CAND NENEA NOTARUL AUTENTIFICA, II CERETI SA TREACA SUMA TOTALA, DECI VOI MERGETI CU BANII LA VOI!!!!
GATA! cred....

Va pup!

Mergi la inceput

Fla, voi faceti cum doriti, nu e obligatoriu sa faceti la notar. Noi am vrut asa pt ca 1500 euro nu mi se parea o suma mica, daca i-as fi pierdut. Gandeste-te bine ce se poate intampla daca proprietarul se razgandeste, nu mai vrea sa va vanda...si nici nu vrea sa va dea banii de avans inapoi? Sincer chiar nu stiu ce putere are o hartie cu martori, poate totusi are.

Desigur, daca ai incredere deplina in proprietari, poti sa faci asa, mai ales daca nu vrei sa mai dai la notar cam 150 ron (atat am dat noi pt un precontract cu un avans de 1500).

Mickyyy, eu am mai auzit si de la altii ca BCR-ul asa procedeaza, dar daca au scris in contract ca e datoria ta sa te interesezi...ei sunt absolviti de orice vina.
In cazul nostru, Finansbank a scris in contract ca sunt obligati ei sa ne anunte prin scrisoare recomandata, cu confirmare de primire, despre orice modificari. Acum...sa vedem daca se tin de cuvant. Oricum ne-am propus sa intrebam singurei daca s-a modificat ceva.

Irina

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Gaby

asa
Fla:
La alpha nu se cere decat sa faci dovada avansului, deci se face antecontract=precontract pe suma totala, dar eu zic sa mergeti la notar, ca altfel, acel contract facut in agentie nu este valabil fara notar, deci oricum trebuie dus la autentidficare! In cazul tau nu trebuie sa mai dai cei 3.000 in avans pentru a "rezerva " ap....este acelasi lucru cu avansul de 25%, DAR IL FACI LA NOTAR.

SAU
HAI CA POATE SUNT ACUM MAI LUCIDA :
FACI LA AGENTIE CONTR. CU O SUMA MICA SI MERGETI SA-L AUTENTIFICATI IN ZILELE URMATOARE, IAR CAND NENEA NOTARUL AUTENTIFICA, II CERETI SA TREACA SUMA TOTALA, DECI VOI MERGETI CU BANII LA VOI!!!!
GATA! cred....

Va pup!

omul cu... banca la cap! www.bankingnews.ro

Gaby, din cate am inteles eu, ei nu au toti banii acum, adica cei 25%, ci urmeaza sa ii ia de la banca candva...asa e Fla?

Irina

Mergi la inceput

Asa-i Irina, abia saptamana viitoare ne da banca banii de avans.

Multumesc mult fetelor pt sfaturi, voi tine cont de ele cu prima ocazie, ca pe asta am ratat-o:)
Proprietarii cred ca au vrut sa forteze nota, au spus ca tocmai atunci le-a facut cineva o oferta mai buna cu 4.000 de euro mai mult decat noi si ca in cateva zile le vor da raspunsul. Dc respectivii nu il cumpara ne suna sa mergem noi sa negociem.
Acum nush cat e de adevarat ca e cam cusuta cu ata alba povestea, dar om vedea. Noi oricum cautam in continuare..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gaby spune:

nu te descuraja, poate nu este ap. vostru

Si noi am patit la fel: in dimieata in care trebuia sa mergem la notar sa dam avans, ne suna de la agentie sa ne zica ca au un cumparator cu banii cash si ca daca nu se inteleg, ne suna! Si ne-au sunat pt ca aia aveau banii la ei si vroiau cheile pe loc, nu ca mine la iarna!!!!

Chiar daca e asa cum zici, e ok, ai timp sa iei banii de la banca, si e bine cum zic eu...ii dai avansul maic, ca presupun ca ai si tu ceva strans, si treci in preconstract o data la care sa ai banii de la banca, de avans...si cand mergi la notar treci ce trebuie in acte!!!

Mergi la inceput