BANCA sigura-CREDIT ipotecar

BANCA sigura-CREDIT ipotecar | Autor: anelize

Link direct la acest mesaj

Imi primul rand SCUZE!!!! Stiu ca a mai fost acest subiect de 1000 de ori,am cautat detalii despre el,dar nu ma multumesc indeajuns.
Pe scurt,vreau sa fac un credit ipotecar pt o locuinta si as vrea cateva sfaturi privitoare la bancile la care aveti sau la care ati auzit diverse persoane ca au credite.
Eu sunt un fan convins al bancii "Transilvania" ,dar,ce-i drept,nu am luat niciodata vreun credit si mi-e tare frica sa nu ma "pacalesc".
De asemenea as vrea si pareri de genul : Banca XXX- NU!!!!!!!!!

Va multumesc si astept cu interes ajutorul vostru.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns clyo spune:

hai ca-ti raspund eu prima.
sora mea tocmai si-a cumparat o locuinta cu credit ipotecar de la Volksbank; pana acum s-au dovedit a fi cei mai buni pe acest segment, s-au miscat foarte repede, fara prea multe acte, chiar isi merita taxa aceea de management.
deci, ea a fost super multumita de ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

pe bune ca in ultima jumatate de an personal am dat detalii complete despre cum se obtine credit ipotecar (la banca de la care am luat si eu) si am citit o multime de super informatii despre credite. Mi-e greu sa cred ca o sa gasesti ceva in plus cu un nou subiect. Subiectele nu sunt asa de vechi si in afara de o rata a dobanzii pe ici pe colo schimbari majore nu au aparut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GeorgetaR spune:

Am incercat si eu sa fac un credit ipotecar dar am ajuns la concluzia ca in cazul meu este mult prea complicat (voiam sa ipotechez terenul pe care urma apoi sa-mi construiesc casa si sunt putine banci care accepta asa ceva), asa ca am facut pana la urma doua credite pt. nevoi personale si a fost super-simplu asa. Ca si banci, ti-as recomanda si eu Transilvania si BCR (seriosi, nu-ti cer 1001 de acte si iti raspund repede). Experienta negativa am avut cu BRD. Astia dupa doua saptamani inca imi mai cereau diverse acte si nu sunt sigura daca mi-ar fi acordat creditul pana la urma. Am renuntat eu la ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinaelena spune:

Buna! Marina, am dat o cautare dupa cuvantul "credit", printre mesajele scrise de tine si asta e ce am primit ca raspuns:
http://forum.desprecopii.com/forum/search.asp?mode=DoIt

Le-am citit pe amandoua...sunt foarte multe sfaturi legate de credit, dar n-am vazut unde ai scris ce banca ai ales pana la urma...daca m-am grabit si am sarit peste acest detaliu, te rog sa ma ierti si sa ma luminezi..

Multumesc

Irina

Mergi la inceput

Ah, am vazut ca linkul nu arata ce trebuie. Astea sunt cele 2 topicuri gasite la cautare:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=69671&SearchTerms=credit
si
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61282&SearchTerms=credit

Irina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

e vorba de alpha bank ca nu e un super secret...

la fel intr-o discutie pe forum de pro sau contra am invatat ca si l modul cum alegem banca suntem subiectivi. De ex la mine HVB e pe lista negra pentru 100 de ani dar multa lume era incantata de servicii.
la volksbank mi-am luat un leasing la masina acum vreo 5-6 ani cred...super usor si fara hartogaraie.
BCR are produse bune, preturi ok da te omoara hartiile.
am mai recomandat pe forum procredit...am avut un credit ipotecar la ei si au fost super draguti, numai ca intr-o vreme nu mai lucrau cu persoanele fizice.
o sa mai caut si eu subiectele pentru ca realmente au fost o multime

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Briantis spune:

Noi am avut credit ipotecar la banca Transilvania .A fost super super ok .Asta a fost acum vreo 3 ani .I-am ales ,chiar daca aveau dobanda usor mai mare pt ca nu luau comision pt rambursare anticipata si pt ca mi-au luat si mie in consideratie veniturile ,chiar daca atunci aveam contract de munca cu durata determinata .

Mama lui Andreiutzu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

HVB a fuzionat si Tiriac si au mai multe oportunitati la toate creditele si personale si de consum si la ipotecare...Cere la HVB o informatie sau ia legatura cu un consilier financiar!

Ana-Maria,mami deAlex&Luana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

Si eu am tot la HVB creditele( si ipotecar si leasing) si sunt multumita...

V

“In curand, de cate ori am sa deschid gura in public, nici pe mine n-o sa pot sa ma mai cred.” – Gabriel Liiceanu

Mergi la inceput

Marina, de cand de cautam! .In sfarsit cineva care a facut la alpha bank! Si esti multumita de ei?

Eu cand i-am intrebat de comisioane (de analiza dosar, de acordare, de administrare credit), au spus asa: noi avem un singur comision, se numeste "comision de cheltuieli directe", este de 1.5% din valoarea imprumutului si se plateste o singura data la inceput. Nu avem comision de administrare, lunar sau anual.

Asa este? Ma mira faptul ca nu au acel comision de administrare (sau de gestiune). De fapt, poti sa imi zici toate taxele si comisoanele pe care le-ai platit sau inca le mai platesti? Si inca ceva: ce fel de dobanda are creditul luat de tine? Daca e variabila, cum scrie in contract ca variaza aceasta dobanda?

Iti multumesc inca de pe-acum pentru aceste informatii

Irina

Mergi la inceput