Fier de calcat

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kya spune:

Si eu am tot Tefal, Aquaspeed 400, cu talpa ceramica si 8 programe.

E foarte bun, parca calca singur!

Kya - viitoare mamica in asteptare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

Si eu am un TEFAL de vreo 4 ani si sunt tare multumita de el.Sper ca de craciun sa imi iau tot un TEFAL, si pe al meu am sa il fac cadou surioarei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalin spune:

Subiect initial: "Fierul de calcat"
postat de oanab125, 18/06/2006, 07:32:08

De ceva timp, talpa fierului de calcat este neagra, mi s-a lipt si topit folia de plastic care proteja talpa in cutie. Folia era pe talpa lipita si eu am incalzit fierul fara sa stiu. Acum nu se mai duce si ma deranjeaza la calcat. Cu ce as putea sa curat talpa fara sa o zgarai? Talpa e din inox.

raspuns postat de Lona, 18/06/2006, 10:07:53

Cif crema, pus pe o carpa umeda. Apoi stergi cu o altă carpa umeda. Incalzesti foarte putin fierul inainte.
Mama foloseste Mr. Proper, cu acelasi succes (o picatura pe carpa umeda).

raspuns postat de crista-s, 18/06/2006, 10:11:45

Oare daca ai incerca cu un dizolvant mai puternic , ceva pt plastic... in felul asta s-ar topi plasticul fara sa zgirii talpa fierului. Nu uita insa sa speli bine de tot la sfirsit.

Cristina

raspuns postat de Oana, 18/06/2006, 13:40:52

CIF CREMA. Succes garantat.

raspuns postat de Mada, 20/06/2006, 15:40:27

cu cif crema, dar incalzeste un pic fierul inainte sa te apuci de curatat.
iese garantat! ai grija apoi sa clatesti bine talpa.

raspuns postat de AILUI, 26/06/2006, 00:20:33

salve,
Fetelor, dar pentru depunerile de calcar dim fierul de calcat aveti vreo idee ??????????
Mie , la fierul de calcat mi s.au astupat aproape toate gaurelele acelea prin care iese aburul, si nu stiu daca se mai poate face ceva !
Pupici

raspuns postat de Oana, 26/06/2006, 12:42:59

Impotriva calcarului exista Calgon (diluat in apa), din ala de care se pune si la masina de spalat.

raspuns postat de DidiAlex, 26/06/2006, 14:42:29

Nu am incercat la fierul de calcat dar la toate vasele cu depuneri de calcar folosesc apa cu otetz.
Asta stiu de la chimie si ai rezultat garantat.

Daca pui un pic din aceasta solutie pe o tava si apoi fierul cred ca nu are ce sa strice sau poate gasesti o solutie mai buna si ne da-i si noua de veste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

Eu folosesc Viakal si sunt tare multumita.Cand am cumparat garsoniera in Baia Mare avea robinetii de imi venea sa cumpar altii.I-am dat cu viakal si parca erau noi.Eu am dat si fierul cu solutia si merge super.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m34 spune:

Stiti cumva daca se mai gaseste fier de calcat romanesc, fara aburi ? Mama a avut unul ElectroArges si zice ca a fost mai multumita de el decat de cele noi, cu abur. Acela avea 1000W si necesita in general o singura trecere peste rufe, in timp ce astea noi cu abur, desi au 1500-2000W necesita mai multe treceri...
Multumesc,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Nu stiu daca mai sunt fiare de calcat 'romanesto', insa de gasit, se gasesc si modele fara gaurele pe talpa (nu fac abur).
Probabil este chestiune de obisnuinta, eu nu m-as intoarce la fierul fara abur pentru nimic in lume!

Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

Ce fel de fier recomandati: cu talpa de inox sau ceramica?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mira_m spune:

Categoric, ceramica!

Don't talk unless you can improve the silence!
Mami
&minunea mea ( mai 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancamironiuc spune:

Mira, am si eu o curiozitate: ce diferenta este intre talpa ceramica si cea de inox? Eu in afara de faptul ca parca lipesc mai greu hainele nu am observat altele. L-am luat la intamplare asa. Vroiam unul profesional sa scap de muntele de haine in 2 minute si mi s-a parut interesant asa

POZE: EMANUEL, LA MARE,MAMININA,MOTI, CASUTA,FLORI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns printze spune:

Si eu am tot un Philips de care sunt super incantata. A costat 2,5 milioane dar isi merita pe deplin banii. Are un rezervor de apa imens(300ml), poti pune apa direct de la robinet ca are functie anticalcar, un fir de vreo 3 m, in sfarsit pot sa ma misc in voie cand calc, calca si vertical, deci intr-un cuvant face de toate.
Vi-l recomand cu toata inima!

printze

Mergi la inceput