Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (31)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns atudor spune:

Adina, am auzit de medicamentul asta, eu nu am luat insa pentru ca nu a fost nevoie. De ce nu incerci cu No-Spa?

Ana 28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luly spune:

Dolores, sincera sa fiu eu nu m-am mai cantarit (mi-e frica), dar parca nu am pus (inca) asa multe ca la primul bb. Dar mie frica sa nu recuperez ca am avut un apetit ceva de groaza in ultima vreme. Parca mi-e foame intr-una. Deci nu esti singura pofticioasa. Deocamdata ma mai amagesc cu fructe, dar nu stiu cat o sa ma tina.
Stai sa vezi de-acum incolo cat ne mai facem. Pe mine una ma apuca groaza cand ma gandesc la ultima luna, cand o sa fiu cat un elefantel si nici pozitie de dormit n-o sa mai gasesc. Dar si cand o-m sta cu bb in brate cine o sa mai fie ca noi...
Legat de carucioare sa fiti f. atente ce va luati. Eu la bb1 am folosit 3 carucioare. Caruciorul no. 1 era mare (ziceai ca-i de teren) si f . bun pt bb mic, dar cand bb a crescut si a inceput sa stea in fundulet n-a mai fost asa bun pt ca nu avea decat 2 pozitii(culcat si inclinat la aprox. 45 gr.) plus ca era si f. mare si de-abia incapea in masina. Asa ca am luat caruciorul no. 2, care era un pic mai mic, avea 3 pozitii la spatar, ii schimbam sensul de impins in functie de directia vantului(destul de puternic prin Cta). Am fost destul de multumiti de el, numai ca nu era sport, iar cand am vrut sa plecam in concediu cand Di avea 1 an si 6 luni ne-am dat seama ca ne trebuie unul sport si in consecinta am luat inca un carucior (e adevarat ca l-a mana a 2-a pt ca ne trebuia strict pt concediu).
Deci fetelor care va luati carucior ganditi-va bine inainte pt ca s-ar putea ca gusturile noastre sa nu coincida cu nevoile lui bb. Deci nu va uitati doar la criteriul estetic.
Dc mai aveti nelamuriri va stau la dispozitie.

Luly 23s cu si Diana (04.12.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinazot spune:

DOLORES,eu stiu de med asta de la fetele de sept-oct.Sunt multe care iau ,unele chiar de la inceputul sarcinii,dar eu cred ca am o obsesie...stiu ca am probleme,si imi e teama ca dr. sa nu cumva sa omita ceva...adica as vrea sa fac tot ce e posibil sa stea bb cat mai mult in burta.ATUDOR,no spa iau 3 pe zi,si tot am contractii,de asta spun ca poate stiti voi ceva de med asta.

Adina 26+Alessia

poze
Adina diverse

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dolores spune:

luly multumim pentru bunele sfaturi...o sa tin cont..referitor la kg...asta e..sincer nu ma stresez..doar nu o sa sufere stomacul meu de dragul de a nu ma face cat casa poporului..stiu ca o sa fie greu de dat jos..dar la ce program o sa avem cu bebe sigur vom scadea in greutate...chiar nu ma stresez..bebe sa fie bine...

dolores 24+David Cristian
www.dropshots.com/dolores" target="_blank">BB cumintzel
poze

Plangi cu sufletul,fara a-ti umezii ochii,razi pentru a putea reusi, iubeste pentru a-ti umple inima cu adevarata dragoste. e tot ce-ti trebuie pt a putea fi fericit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dolores spune:

adina crede-ma ca si eu sunt asa stresata..imi doresc din tot sufletul sa fie bine si bebe sa stea pana la termen..imi fac ganduri peste ganduri...dar incerc sa imi gasesc o preocupare pentru ca daca ma gandesc numai la asta toata ziua ajung chiar sa cred ca ma doare burta, ca am contractii, ca bebe nu e bine etc..stiu cum e cu stresul asta..imi tot spun ca o sa fie bine...si eu am contractii...cand mi se mai intareste burta mai iau nos-pa...dar daca vrei neaparat sa iei acel medicament si stii cu siguranta ca e bun...de ce trebuie sa te rogi de medic sa-ti dea??se da numai pe reteta sau cum???..adina trebuie sa fie bine pana la sfarsit..intelegi?trebuie...asta imi zic mereu
ai incercat si supozitoare scopantil???eu iau si asa ceva..sunt f bune pentru contractii. mi-a zis medicul sa le iau odata cu nos-pa....nu le pun mereu cand iau si medicamentul...dar au avut efect

dolores 24+David Cristian
www.dropshots.com/dolores" target="_blank">BB cumintzel
poze

Plangi cu sufletul,fara a-ti umezii ochii,razi pentru a putea reusi, iubeste pentru a-ti umple inima cu adevarata dragoste. e tot ce-ti trebuie pt a putea fi fericit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asiza spune:

Dandusa, imi pare rau sa aud ca ati avut accident...bine ca Claudiu e bine si nu a patit nimic, ca sunt convinsa ca gasiti voi solutii sa va deplasati la Eforie! Despre arsuri nu stiu ce sa-ti zic ca pe mine inca nu m-au apucat si sper si eu sa scap de ele! Aveti grija de voi!
Chris, pentru sotul tau si-mi pare rau ca a trebuit sa asistati la prohodul iepurelui in loc sa sarbatoriti asa cum se cuvine...
Alexandra, aseara nu am mai intrat pentru ca am stat cu sotiorul meu drag, ca deja-i disperat si el de cat timp petrec eu cu voi, aici, pe DC...asa ca ieri am fost la o plimbarica prin parc si pe la socrii ca ne fac capul patrat ca de ce nu-i mai vizitam asa des...
Nu mai fii ingrijorata ca bb nu misca asa des pe cat ti-ai dori...important e ca misca si reactioneaza la mangaierile tale...doar atunci sa-ti faci probleme cand nu misca DELOC vreo 2-3 zile...asa ca nu mai stresa copilul
Dianav, felicitari pentru ...hai ca usor, usor poate ajungeti la numar baieteii!!!! Despre IR, habar nu am ce sa-ti zic...vreau sa-mi intreb si eu medicul la controlul de vineri, insa stiu ca sunt p-aci fete care s-au confruntata cu asta si poate vin ele cu sfaturi! Dar medicul nu ti-a spus nimic???
Chinico, ma bucur ca sunteti bine si tu si bb...vezi ca nu trebuie sa-ti faci griji ca "bebescu'-gandacesu'" e cum nu se poate mai ok...Insa, pentru linistea ta, e bine ca ai mers la spital! Si eu abia astept sa mergem la control, vineri, sa-l vedem...Tocmai am cicti in "Ghidul viitoarei mame" ca, la varsta asta a sarcinii, copiii dorm cam 18-20 de ore pe zi...asa ca nu-ti face griji daca-l simti mai rar.
Lavinia, am vazut eu "Super Nanny"...Care 10 copii, ca erau 12!!!! Si cred ca femeia era insarcinata iar...Las-o-ncolo de treaba! Erau evanghelisti intr-adevar, dar io nu-i pot intelege si basta!
D-bunny, cat e un carucior acolo, la voi? Iar despre pofte...eu nu mi le-nfranez deloc, deloc...ca prea mi le-am infranat pana acuma...si dupa ce-oi naste ma apuc din nou de infranat...asa ca...
Dolores, sunt si eu p-aci , insa dimineata nu mi-a mers netul si am sunat cu o falca-n cer si una la metrou provider-ii mei de net...si in sfarsit au dat drumul ca altfel.......
Laura, bine ai revenit!

Va pup pe toate...

Oana 21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianav spune:

Draga Laura 13, eu am folosit masina de spalat cu uscator, Indesit, si era nemaipomenita. In 40-45 min aproximativ, depinde de material, te puteai imbraca cu lucrul respectiv. Nici nu trebuiau calcate uneori.Asta acasa la mama. Acum la casa mea, in iarna mi-amluat tot Indesit, tot cu uscator, un model mai nou evident de care insa nu sunt multumita. Toate lucrurile mi le-a miscosat din cauza ca baga un jet muult prea fierbinte de aer.Este exact ca in cupto, adica nu poti baga mana sa le scoti din cuva. Am topit chiar si o geaca de-a sotului si niste adidasi. Insa eu cred ca e dereglata masina si nu am apucat pana acum sa chem pe cineva sa se uite, e in garantie.
Presupunand ca a mea e defecta, in rest din experinata folosirii celei de acasa, uscatorul e super!!! Spalam chiar si pernele de puf in ea si le uscam
Oricum fetelor, poate e cineva intre voi care stie sa imi spuna cate ceva despre IR-urile astea. Mie mi-a iest pe artera uterina stanga putin crescut, pe dreapta e bine. Eu l-am intreabat pe doctor la sfarsitul ecografiei daca totul e oK si a zis ca da. Sambata nu stiam ce sunt alea si nu as fi stiut sa il intreb despre ele. Dar bebe e in parametri normali, i-a vizualizat organele interne, inimioara cu 4 camere,etc.

O zi buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns atudor spune:

Adina, uite ce am gasit. Poate te ajuta.

GYNIPRAL, comprimate a 0,5 mg , comprimate
hexoprenalinum

Compoziție: Fiecare comprimat conține 0,5 mg hexoprenalină sulfat.

Acțiune terapeutică: Gynipral previne o naștere prematură sau iminență de avort prin relaxarea musculaturii uterine. În majoritatea cazurilor este astfel posibilă prelungirea sarcinii până la data presupusă de naștere.

Indicații: Iminența de avort și de naștere prematură (în principal pentru continuarea tratamentului perfuzabil).

Mod de administrare: Se administrează cu puțin lichid.

Dozare: Dacă nu există alte prescripții din partea medicului, se urmează cu strictețe următoarele recomandări: iminența de avort sau de naștere prematură: după o administrare anterioară de Gynipral soluție injectabilă, tratamentul cu comprimate a 0,5 mg se începe cu 1-2 ore înainte de sistarea administrării perfuziei cu Gynipral. Inițial se ia un comprimat la fiecare 3 ore, apoi la intervale mai largi de 4-6 ore (4-8 comprimate pe zi) cu puțin lichid.

Contraindicații: Gynipral nu se administrează în caz de: hiperfuncție tiroidiană, boli cardiace mai ales inflamatorii ale miocardului, disfuncții cardiace cu frecvență cardiacă mare și anumite valvulopatii; boli severe hepatice și renale, glaucom, hemoragii uterine severe (dezlipire prematură de placentă), infecții uterine. Perioada de alăptare: nu se folosește în perioada de alăptare.

Efecte secundare: Tratamentul cu Gynipral poate produce cefalee, anxietate, tremor fin al degetelor, transpirații, palpitații și amețeli. De asemenea poate apărea hipotensiune, mai ales scăderea valorii tensiunii diastolice (= minimă). În rare cazuri sunt posibile grețuri și vărsături. În cazuri izolate unii pacienți prezintă ritm cardiac neregulat, dispnee, senzație de presiune toracică. Aceste simptome dispar foarte rapid la întreruperea tratamentului. Glicemia poate fi crescută mai ales în caz de diabet concomitent. Diureza este redusă mai ales în faza inițială a tratamentului. Totuși, pacienții cu tendință la retenție excesivă de lichid in sectorul tisular (formarea de edeme) au tendință mai mare la scăderea diurezei. Peristaltismul intestinal poate fi redus în cursul tratamentului, fiind necesară asigurarea unei defecații regulate.

Interacțiuni: Gynipral poate interacționa cu unele medicamente. Unele preparate antihipertensoare ca beta-blocantele reduc sau anulează efectul Gynipral. Acțiunea medicamentelor antidiabetice este redusă. Anumite medicamente pentru circulație și antiastmatice cresc mai ales efectele secundare (pulsațiile cordului, creșterea frecvenței pulsului), de asemenea cafeaua și ceaiul pot intensifica efectele secundare ale Gynipral-ului. Gynipral nu se folosește împreună cu alcaloizi ergotaminici. Gynipral nu se folosește cu preparate de calciu, vitamina D sau dihidrotahisterol. Vă rugăm informați medicul despre medicația pe care o luați, mai ales dacă a fost prescrisă de alt medic. Dependență: Nu a fost observată până în prezent.

Precauții: Dacă apar contraindicații sau efecte secundare informați medicul. Tensiunea arterială, frecvența și funcția cardiacă trebuie controlate regulat de medic. La diabetici trebuie măsurată glicemia la intervale regulate. Deoarece tratamentul cu Gynipral reduce diureza, urmăriți orice semn de retenție lichidiană în spațiul tisular (edeme ale membrelor inferioare, dispnee datorită încărcării plămânului cu lichid. Aceasta este important mai ales la pacienții tratați cu corticosteroizi sau cei cu boli renale. Dacă urmează să fiți operat, informați anestezistul despre tratamentul cu Gynipral. Urmăriți data expirării. Nu țineți preparatul la îndemâna copiilor!

Ana 28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luly spune:

Dolores nici eu nu ma abtin de la mancare, pt ca altfel ma "roade" rau stomacul si nu rezist, numai ca eu sunt un pic mai pesimista legat de revenirea de dupa nastere. Am ramas marcata de la prima nastere, dupa care eu nu am reusit sa-mi revin. Toata garderoba mea anterioara a devenit inutila (si aveam multe lucruri clasice, tinuta gen office). Nici macar pantofii cu toc nu-i mai puteam purta (mi sa latit piciorul). Asta nu inseamna ca toata lumea o sa pateasca la fel, de fapt dintre cunoscutele mele sunt printre putinele care nu au reusit sa-si revina . Dar cred ca acum cu 2 vreau-nu vreau o sa dau jos kg suplimentare mai usor. Tare optimista mai sunt ...

Luly 23s cu si Diana (04.12.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinazot spune:

Draga mea DOLORES,vai ce rau e sa ai starile astea,nu sunt tot timpul asa,dar am zile cand ma apuca rau...DA,iau si eu supozitoare scobutil impreuna cu no spa ,dar nu tot timpul.Am auzit ca gynipralul se da fara reteta,dar ma simt cam vinovata sa iau fara acordul medicului.Dar daca o sa continui tot asa insist sa imi faca el reteta.Si cand ma gandesc ca pleaca 3 sapt in concediu...mor,si si dr meu de rezerva tot acum pleaca si tot 3 sapt.Ma rog la Dumnezeu sa nu se intample nimic in timpul asta...
Vai,eu tot timpul cand postez,va indispun,sorryyyy!!!

Adina 26+Alessia

poze
Adina diverse

Mergi la inceput