Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (31)
Raspunsuri - Pagina 13
atudor spune:
Fetelor, voi de cate ori aveti contractii Braxton-Hicks pe zi? Uneori am si de cate 4-5 ori...si mi-e teama, dar apoi il simt pe bebe si imi revin.
Pupicei
Ana
28+
atudor spune:
Subiectul kilograme...ce sa va zic, chiar aseara m-am cantarit. Am inceputsarcina la 49 kg si jumatate si acum am 56 kg si jumatate. Doctorul meu spune ca e OK, ca bebele nu e mai mult sau mai putin dezvoltat in functie de greutatea mea. Cand va aud pe voi parca ma ingrijorez; de ce sa fi luat eu atat de putin in conditiile in care mananc cat pentru....o cazemata...
Pupici again
Ana
28+ si
Mihai
luly spune:
Stai linistita Atudor ca ai luat f. bine. Normal este sa iei 11-13 kg pe sarcina , nu 25+ cum am luat eu la prima sarcina. Fii fericita nu ingrijorata. Inseamna ca o sa-ti revii f. bine dupa nastere.
Luly
23s cu
si
Diana (04.12.2003)
Cleomoni spune:
Buna dragele mele, of of ce ma mai suparati, ce va faceti atatea griji ca nu misca bb, toti sunt sanatosi unii mai agitati altii mai calmi, ce vreti sa sara in sus toata ziua? nu-i mai stresati ca vin si va dau bataita. Si la mine sunt zile in care sare coarda si zile in care sta linistita si nu misca decat asa putin ca abia o simt si e normal asa.
Cuscra lasa-mi flacaul in pace ca altfel
... stai linistita ca e bine si o sa fie bine.
Am uitat sa va spun ca am cumparat o cadita din plastic are locusor unde sa ii pui fundul mic, mai are un recipient pt jucarii sau sapunel sampon pui ce vrei acolo, mai are un termometru si un prosopel, toate la un loc aproape 4 milioane. Si am facut si proba incape perfect pe masa de infasat.Am vazut asa multe lucrusoare de imi venea sa le cumpar pe toate, dar din pacate trebuie sa pun stop intai mobila din dormitor la noi, la bb si sufrageria ca de la 1 septembrie ne mutam si nu avem decat masa de calcat, uscator masina de spalat, pahare, linguri, farfurii si cam atat, in rest trebuie sa cumparam.
Dar o sa cumpere mama de toate la bb mic si alintat.Abia astept la mine nici nu ma mai gandesc
Cleo 25+ saptamani 
Laura13 spune:
Cleomoni te inteleg perfect cu mutatul si cu necesitatile si dupa aceea placerile (si noi ne mutam tot pe 1 sept). Spune-mi te rog daca ai masina de spalat cu uscator sau uscatorul e separat? E folositor si chiar face treaba buna sau....?
Pupicei
Laura
si bebe strumf 
adinazot spune:
ATUDOR,sa iti spun cum am eu,sunt momente cand imi vin contractiile una dupa alta,si pe urma pauza,cred ca depinde si de pozitia in care stau,cand stau intinsa citeodata,sau cand ma intorc in pat de pe o parte pe alta.Iar ceea ce cred acum cu certitudine,ma apuca atunci cand sunt nervoasa sau cand ma gandesc prea mult la problemele mele...Si cum le simt:se intareste burtica doar partial,adica uterul,nu se intareste tot,ci ba in dreapta ba in stanga,e si asa ciudata ca se schimba forma,iar cand se relaxeaza uterul simt bb ca misca,lucru care ma duce la gandul ca poate ceea ce simt nu sunt contractii ci miscarile lui bb ,cum se lipeste de peretele uterin.IN cartea mea (Clinica Mayo,despre sarcina,nastere si nou nascut)scrie ca din luna a sasea incolo,apar aceste contractii Braxton Hicks care sunt un fel de exercitiu ,se pregateste uterul pt marea incercare,si atata timp cat ele nu par sa aiba o succesiune clara,durata si intensitate variabile si apar dupa un orar neregulat e ok.se mai numesc si falsele contractii si ele tind sa se concentreze maimult in anumite zone,de obicei la nivelul fundului uterin,sau in zona inghinala sau in abdomenul inferior.In schimb adevaratele contractii,iradiaza in tot abdomenul si la nivelul spatelui,cele din travaliu.DE obicei perioada cea mai activa a bb este intre sapt 27 si 32,iar atunci e mai dificil sa facem diferenta intre contractiile B.H.,adevaratele contractii de travaliu si pumnii si suturile care ni le da bb.Acum am si eu logoree,nunumai voi
Adina 26+
Alessia
poze
Adina diverse
Cleomoni spune:
Fetelor vreau sa nu cred in superstitii si sa va spun ca am cumparta asa
-carut cam de doua luni
-scaunelul acela, stiu ca se numeste maxi cosi sau asa ceva cu care il si plimbi cand e mic, mic
-am un cos mare albastru plin de jucarii pt bb mici ca nu ai voie la inceput sa ii dai din plus sau mai stiu eu ce tampenii, asa ca am din plastic ratuste trenulet prostioare care canta etc
-hainute de iarna salopete cu totul si separate
-bluze mici pt primele zile care se leaga la mijloc
-body si babetica
-paturica
-prosopele pt baie
-cadita cu termometru si bureti
- ciorapeii
-olita
Si nici nu mai stiu cate prostioare, asa ca sa nu ma credeti nebuna ca nu sunt, inca mai vreau sa ii cumpar dar mai intai mobila aceea frumoasa de la mobexpert cu dulapioare cu manere sub forma de vrabiuta, lampa cu ursuleti ..covoras cu animalute etc
Pupici
Cleo 25+ saptamani 
atudor spune:
Cu multa placere, Adina. Si eu le simt la fel. Si parca vin progresiv asa...le simt cand incep, de la cea mai mica intensitate pana la apogeu. Asa ciudat; si cand imi schimb pozitia, inceteaza. Am mai observat ceva: cand stau intr-o anumita pozitie care poate-l deranjeaza pe bebe, incepe si se agita ca si cand ar zice: mami, muta-te ca nu-mi place cum stai. Vorbesc cu el, mangai burtica si parca imi raspunde si el cu un pumnisor sau piciorus.
Pupiciei
Ana
28+