cine stie o gradi pentru alergici?

cine stie o gradi pentru alergici? | Autor: pisicuta si matei

Link direct la acest mesaj

Copilul meu este celiac si in plus si alergic la proteina din laptele de vaca.
Stie cineva o cresa( de stat sau particulara),un asezamant,ceva special pentru alergici unde l-as putea duce pentru 8 ore pe zi?

Sau poate cunoasteti o cresa normala dar care primeste si alergici si se asigura ca nu vor primi alimentele la care sunt alergici.

multumesc anticipat pentru raspunsuri!

Pozici cu noi
"Cronometrul" lunilor

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Noi am cautat si n-am gasit. Nici macar sa ne garanteze ca ii vor da produse fara lactate (la noi asta era problema).

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisicuta si matei spune:

Presupun ca aici in Ro,nu in State,nu?! ca ma speriu deja

Pozici cu noi
"Cronometrul" lunilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancamironiuc spune:

Pisicuta poate la cele particulare unde le gatesc ei insa la cele de stat nu prea cred. Si noi am descoperit de curand ca suntem "foarte alergici" insa nu stiim sigur la ce. Din toamna planificasem sa mergem la gradinita, una particulara pentru ca la stat nu mai sunt locuri insa acum ca am descoperit minunea nu stiu cum vom face.

Ideea este ca trebuie ori sa ii accepte cu manacrea de acasa ori sa le gateasca special. In plus trebuie sa ii supravegheze sa nu manance ceea ce nu au voie...si este greu. Nu cred ca exista asa ceva. Cele mai multe gradi, din ceea ce am gasit pe net in Bucuresti, iau papa de la o firma de cattering. Dac il accepta cu papa la pachet inseamna ca au probleme cu ceilalti copilasi care pot pofti... Eu pana acum nu am gasit nimic insa mai caut si daca aflu ceva iti scriu.

POZE: EMANUEL, LA MARE,MAMININA,MOTI, CASUTA,FLORI

Mergi la inceput

Ma gandisem ca poate exista o gradi speciala,tocmai pentru ca mi-am imaginat cat este de greu.Chiar daca ii dau pachet de acasa o sa pofteasca de la ceilalti copii si invers si in plus stiu ca este foarte greu sa fie supravegheati,mai ales fiecare copil in parte,si daca imi mananca de la altcineva.Si mai ales cum are el la gluten este cel mai nasol.
Nu stiu ce sa fac,ca as prefera sa mearga la cresa/gradi decat sa il las cu bona.
Multumesc mult anticipat ca ma anunti daca gasesti ceva.
V-am admirat in poze! sunteti niste scumpi

Pozici cu noi
"Cronometrul" lunilor

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by pisicuta si matei

Presupun ca aici in Ro,nu in State,nu?! ca ma speriu deja

Pozici cu noi
"Cronometrul" lunilor

Da, in RO. Copilul a mers un an la gradi acolo.

Mergi la inceput

As dori sa stiu daca in State ati gasit o astfel de gradinita.sau macar daca sti una.

Pozici cu noi
"Cronometrul" lunilor

Mergi la inceput

Aici copiii cu alergii aduc mincarea de acasa.
Cazurile de alergie la alune sint foarte grave. Acesti copii pot face un soc anafilactic daca maninca o aluna cineva pe linga ei. In unele scoli se amenajeaza colturi speciale pentru acesti copii, astfel incit ei sa nu vina in contact cu alune.
Parintii care au copii alergici completeaza "allergy action plan", unde descriu simptomele copilului si cum trebuie asistenta scolii sa procedeze in functie de aceste simptome. Pentru situatii grave se trece nr. de telefon al parintilor si al pediatrului.
Noi am scapat de alergia la lapte si sintem in clasa intii. Dar nu cred sa existe gradinite speciale. Aici tendinta e de-a nu-i separa de copiii "fara probleme".
Cea mai buna solutie e sa-i dai mincare de acasa. Persoana care ii supravegheaza in timpul mesei sa aiba grija ca el sa nu guste de la ceilalti copii. E neplacut, dar nu ai ce face.
Eu cred ca e de preferat sa mearga la program scurt si sa manince singur acasa. Ca o sa aiba pofta sa manince la fel cu ceilalti copii. Si cine garanteaza ca nu va gusta si el? Noi pina la urma asa am procedat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinaxeni spune:

Ar trebui sa mergeti la un medic care sa prescrie un tratament.Copilul nu poate trai o viata cu alergia.
Eu am fost alergica la polen de tei si dupa cateva cure cu histaminice nu mai am nimic.Eram intro stare extrem de grava si ma duceau la urgenta la fiecare episod.Chiar m-au avertizat sa ajung in cel mai scurt timp ca sa nu mor sufocata.Nici macar nu ma puteam feri pt. ca in Bucuresti sunt tei peste tot.Acum am tei de jur imprejurul blocului si nu mai am nimic.Deci se poate trata.

In momentele grele trebuie sa gasesti ceva sa te motiveze sa mergi mai departe.

Mergi la inceput

alinaxeni suntem sub supravegherea unui medic in permanenta,dar pentru alergia la gluten singurul tratamet este sa nu consume.iar cea la lapte poate trece de la sine,oricum copilul este prea mic momentan si poate fi doar o chestie de stomacel,care se remediaza cu varsta.
Ramona asa ma gandeam si eu ca cine imi garanteaza ca nu mananca.Daca e sa mearga la programul scurt ar trebui sa stau acasa sau sa angajez pe cineva care sa stea cu el in timpul cat nu mai e gradi.O sa vedem oricum,inca nu stim ce metoda sa adoptam.Ma bucur sa aflu ca voi ati scapat de alergie ceea ce ma face si pe mine sa sper.multumesc mult pentru rapuns.

Pozici cu noi
"Cronometrul" lunilor

Mergi la inceput

Daca alergia la lapte e din nastere, atunci are sanse sa-i treaca. Nu stiam ca daca e dobindita pe parcurs probabil ca nu trece, dar asa mi-a spus pediatra de aici.
Din pacate boala celiaca ramine si dieta fara gluten e pentru toata viata.
Mult succes si sanatate.

Mergi la inceput