Dura lex sed lex (Clubul Juristilor:)

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marinar spune:

kriss spune mai multe.

Marina 20+

burtika

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

hai kriss pune-ne mintea la contributie, poate reusim sa te ajutam. eu am acum un dosar de executare silita.

Irina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kriss79 spune:

problema e urmatoarea:
la sfarsitul lunii mai 2006 am primit (eu S.C. ABC SRL)o adresa de la B.E.J.(birou ex.jud) o adresa de poprire pt. un salariat de al nostru, care datora o suma de bani pt. un imprumut neplatit. salariatul respectiv la data respectiva era cu contract pe dur. determinata de 3 luni(expira la 9 iunie). Administratora a suna la B.E.J. si l-a intrebat cum sa ii popreasca ea tipului ca el mai sta putin la noi si pe ce sa ii popreasca samd..executorul intelegand ca noi nu vrem sa ii poprim 1/3 din salariu.i-am atras atentia salariatului sa se duca sa isi rezolve problemele, el a zis ca se duce, dar ..

In iunie 2006 am primit citatie pt "validare poprire" cu termen pe 27 iunie, dar fiind per. de concedii nu a reusit nimeni sa ajunga la proces. S-a crezut ca se va da o hotarare prin care sa ii poprim angajatului, care intre timp i s-a prelungit contractul pe per. nedet, crezandu-se ca adresa primita anterior nu era un act oficial prin care se putea retine din salariu.

Pe 29.08 am primit hotararea Jud., dar acolo scrie ca obliga tertul poprit sa plateasca creditorului suma de bani reprez. contravaloarea imprumutului, cu ch, datorata deb prin consemnarea la cec...samd

Intrebarea e, putem noi societate sa fim obligati sa ii platim creditorului daca nu ne-am obligat fata de el cu nimic??
Noi suntem de acord cu poprirea pe salariul angajatului, dar cum are sal. min. pana la 64 de milioane cat are el de plata..i-ar trebui vreo 5 ani!!
astept o parere! multumesc

Eu deja m-am apucat sa fac recurs, maine il depun!

POZE
Cristina S.

Mergi la inceput

kriss, da se poate sa va oblige pe voi SC ... sa platiti si apoi voi sa va intoarceti impotriva salariatului sa va recuperati creanta. ar fi trebuit sa-i faceti poprire pe salariu inca de la inceput, nu conteaza ca debitul se acopera in cativa ani, si executorii stiu asta. eu am avut asa cu un salariat, mai intai executorul mi-a comunicat ca are un credit si nu a platit nimic, i-am facut porire in proportia dispusa de lege, apoi am primit hot de la instanta ca trebuie sa-i opresc pensia alimentata pt 2 copii si sa o virez mamei acestora, asa ca am refacut calculele si i-am transmis executorului ca suma pe care i-o voi vira va fi mai mica pt ca mai are si alte debite prioritare. tot asa, debitul urma sa se acopere in cativa ani buni, dar alta varianta nu au.

Marina 20+

burtika

Mergi la inceput

da, stiu ca ne putem intoarce impotriva lui, dar el nu are nik..nici casa, nici masinak,nici conturi:) ca au incercat si ei dar nu aveau de unde..
Mai e ceva.
imprumutul e din 1999, hot instantei a ramas def in nov.2001, dosarul de executare e din 2003, iar ei acum in 2006 mai pot cere recuperarea debitului dupa atatia ani?? stiam ca executarea se face in 3 ani de la ramanerea def. a hotararii..

POZE
Cristina S.

Mergi la inceput

sunt de acord cu marinar. o pot face. in plus daca nu ma insel in momentul in care a facut alariatul credit i-ati completat acea adeverinta prin care va asumati raspunderea ca veti retine si vira ratele si veti anunta bancii orice modificare intervenita. prin faptul ca nu ati facut atunci retinerea se indreapta impotriva noastra.

Irina

Mergi la inceput

vezi daca in aceasta perioada nu a mai existat nici o adresa catre voi sau salariat care sa suspende termenul de prescriere. la fiecare notificare, adresa se suspenda termenul.
el ce credit a facut bancar, sau de la o persoana fizica?

Irina

Mergi la inceput

vezi daca in aceasta perioada nu a mai existat nici o adresa catre voi sau salariat care sa suspende termenul de prescriere. la fiecare notificare, adresa se suspenda termenul.
el ce credit a facut bancar, sau de la o persoana fizica?

Irina

Mergi la inceput

Nu e vb. de credit. El s-a imprumutat prin contract de imprumut de la unu niste dolari in 1999.
aia cu creditul cu retinerea stiu si eu faza, si o tai de fiecare data!:)

fac recurs in care vreau sa se modifice hot inst. de fond in sensul ca noi suntem de acord cu retinerea, ca nu exista nici o dovada ca am refuzat-o, doar o neintelegere telefonica,si ca de altfel noi am si inceput sa viram la cec. cate 1/3.

POZE
Cristina S.

Mergi la inceput

kriss daca ai dovada ca ati inceput sa virati 1/3 din salariul celui in cauza inainte de a va chema in instanta creditorul (\exec. judecatoresc) e ok. succes!

Marina 20+

burtika

Mergi la inceput