Dura lex sed lex (Clubul Juristilor:)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kriss79 spune:

Irina, vezi ca am gresit anul. E L 192 pe 2006 nu 2005!

POZE
Cristina S.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama lui Jonika spune:

Kriss imi poti spune unde au facut ei cursuri, ce instituie organizeaza cursuri? Si, mai citeam in lege ca trebuie sa fii intr-o organizatie inscris, banuiesc ca sint comparabile cu cea a avocatilor, etc. dar nu am vazut nicaieri o asemenea organizatie. Ne poti da mai multe amanunte?

mpopescu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kriss79 spune:

uite ce am gasit pe net>

"Centrul de Mediere Craiova derulează un proiect de formare a mediatorilor profesioniști începând cu februarie 2005. Proiectul este destinat barourilor de avocați și va fi finalizat în luna noiembrie a acestui an. Practic, au fost selectați pe baza unui interviu câte 10 avocați din 36 de barouri (până acum), avocați care au participat la cursurile care au avut loc la Craiova.

Pe 8-9 septembrie 2006 se va organiza selecția și pentru avocații din Tulcea respectiv Constanța, urmând ca la sfârșitul lunii probabil să fie organizată selecția pentru Giurgiu și București.

Acest proiect sprijinit de Centrul Cultural de pe lângă Ambasada SUA, Ministerul Justiției și organizat în colaborare cu Baroul Dolj s-a născut din necesitatea de profesioniști în domeniu cât s-a bazat pe dispozițiile privind medierea din legislația avocaților.

După luna noiembrie a acestui an când va fi finalizat proiectul cu barourile de avocați, cursul va putea fi urmat de persoane care provin din orice profesie. Bineînțeles, va fi necesară o autorizare pentru formator, pentru cursanții care doresc autorizare din partea Consiliului de Mediere trebuie îndeplinite câteva condiții prevăzute de lege dar despre toate aceste lucruri vom putea discuta ulterior.

Adi Gavrilă
www.mediere.ro
www.ucmro.ro "

POZE
Cristina S.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelapriboi spune:

Kriss multumim mult pentru informatii.

ANGELA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

multumim kriss. dupa cum vad noi juristii iar stam pe dreapta si mai asteptam. deci in ceea ce ne priveste cred ca deabia la anul vom putea participa la aceste cursuri.

Irina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelapriboi spune:

Irina cata dreptate ai........
Si sa vezi ce conditii de admitere or sa puna,ca nu cumva sa luam locurile nepotilor,copiilor si pilosilor

ANGELA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama lui Jonika spune:

Inca sunt la inceput:numai pt. avocati si nu exista centru in Bucuresti. Sint curioasa ce va fi pe urma.
Oricum mersic de informatii

mpopescu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cenia spune:

Hai ca mai vin si eu pe aici. imi place ca citesc niste informatii la care nu am acces. M-am izolat de lume benevol, fiindca spuneam si eu ca voi naste, voi sta putin si poi voi incepe serviciul. Dar nu e chiar asa, te razgindesti cind vezi ca un ingeras mic are nevoie de tine.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eva03 spune:

Multumesc Kriss. Multumesc Angela.
Kriss, vroiam sa iti povestesc despre "proiectul Claudiu". Am lucrat la el doi ani si cand a venit, intai am aruncat testerul la cos suparata si dupa o jumatate de ora, nu stiu ce mi-a venit si am revenit, l-am luat din cos si am constatat ca era pozitiv. Asa ca daca ti-l doresti, cu rabdare reusesti.

mama lu' Claudiu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna75 spune:

Buna dimineata fetelor si un week-end placut.Se pare ca lumea e foarte activa,am avut de recuperat 2 pagini la citit.
In primul rand ii urez lui Barbye multa putere sa treaca peste incercarea grea prin care trece.Am citit despre cazul ei acum cateva zile si am ramas fara cuvinte-cat de nedreapta poate fi soarta.Accidentul ei- si a altora- ma face sa ma gandesc ce imprevizibila e soarta noastra si cum in fractiuni de secunda se poate schimba totul.
Kriss,folosesc limba engleza ca limba de lucru .Pot sa spun ca oricine poate invata usor engleza juridica deoarece foarte multi termeni seamana cu romana.
Cu araba-nici o sansa,e o limba foarte grea si cred ca oricat m-as stradui nu as reusi sa o invat suficent de bine pentru a putea-o folosi ca limba de lucru.Cuvintele uzuale le cunosc,cred ca daca as depune ceva effort as putea sa imi imbunatatesc limbajul dar nu prea merita sa ma omor,chiar daca as avea multe beneficii.
In ceea ce priveste medierea,aici se practica foarte mult,fara a se merge in instanta.Se aleg doi avocati,care incearca sa rezolve problema aparuta,daca nu se ajunge la nici un compromis-se merge in instanta.
Avocatul pentru care lucrez se ocupa printre altele cu medierea la nivel international-arbitrare-in litigii comerciale-domeniu foarte interesant se poate urma chiar si master pe specializarea arbitrare.

Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.

Mergi la inceput