mancare persana stie cineva?
Raspunsuri

miria_cristina spune:
Pui Tandoori
Bucatile de pui bine crestate, de pe care a fost indepartata pielea, se marineaza in baia de iaurt cu ghimbir, nucsoara, boia de ardei, chimen, usturoi, sofran si garam masala. Se lasa la frigider intre 6 si 12 ore, intr-un vas acoperit.
Inainte de a pune carnea pe gratarul bine incins, bucatile trebuie sa fie unse cu unt topit, care are rolul de a pastra sucul aromat sub crusta rumenita. Puteti coace carnea si in cuptor sau pe un grill electric, dar aromele isi vor pierde mult din intensitate.
Puiul Tandoori se serveste, in mod traditional, cu salata de ceapa rosie, asezonata cu suc de lamaie si orez, simplu sau cu legume, fiert la abur. Daca sunt prea picante, stingeti aromele cu iaurt cu menta.
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."


miria_cristina spune:
Raita de castravete
100 g de castraveti curatati de coaja si rasi, 100 g de iaurt, cateva foi de coriandru, 1 lingurita de sofran, 1 lingura de nuca de cocos rasa, 2 ardei iuti verzi bucatele, praf de ardei iute cum place, 1/2 lingurita de zahar, sare cat trebuie.
Pregatire:
amestecati toate ingredientele indicate impreuna cu iaurtul, serviti rece.
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."


miria_cristina spune:
Raita de ceapa (Salata de iaurt, ceapa taiata fin si ardeiasi verzi)
2 cesti de iaurt, 1ceapa taiata fin, cateva foi de coriandru, cateva foi de menta, 2 ardei verzi taiati marunt, 1 lingurita de sofran, o lingurita de seminte de chimen prajite si macinate, o lingurita de seminte de mustar, praf de ardei iute si sare cum va place.
Puneti ceapa in apa 15 minute, strecurati si puneti de-o parte. Amestecati iaurtul cu 2 linguri de apa si condimentul si bateti pana cand este totul foarte spumos. Incorporati restul ingredientelor in afara de frunzele de coriandru taiate. Serviti garnisind cu foile de coriandru.
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."


miria_cristina spune:
Orez aromatizat cu menta
2 cesti de orez basmati, 1 ceasca de foi de menta proaspete, 1 ceasca de mazare verde proaspata, 1 ceapa mare taiata felii, 1 lingurita de pasta de ghimbir si usturoi, 1 lingurita de pasta de ardei iute verde, 3 linguri de Ghee, sale cat trebuie.
Serviti cald cu raita de castravete.
Pregatire:
curatati si spalati orezul. Scufundati-l in apa 15-20 minute. Incalziti untul clarificat intr-o tigaie si prajiti cepele pana la aurire. Apoi adaugati pasta de ghimbir si usturoi si cea de ardei iute. Coaceti pana cand apare o aroma puternica. Acum adaugati mazarea verde si orezul strecurat. Adaugati 4 cesti de apa si sare. Cand pulao este aproape gata incorporati foile de menta si lasati sa fiarba 2 minute.
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."


miria_cristina spune:
Conopida Pulav
3 cesti de orez basmati, 1 conopida, 3 cartofi, 1 lingurita de pasta de ghimbir si una se usturoi, 4 ardei picanti verzi tocati, 1/4 ceasca de ulei vegetal, 1 lingurita de praf de cucurmina, 3 cepe tocate, 3 tomate tocate, sare.
Serviti cu muraturi sau iaurt.
Pregatire:
frigeti incetisor orezul in uleiul vegetal, fierbeti apoi in oala sub presiune. Curatati conopida si fierbeti. Taiati cartofii in bucatele mici si prajiti in ulei. Incalziti uleiul intr-o tigaie si adaugati ceapa, pasta de ghimbir, de usturoi si rosiile tocate.
Frigeti cu praful de cucurmina, praful de ardei iute si garam masala si ardeii verzi si amestecati totul cu orezul fiert. Adaugati cartofii prajiti. Garnisiti cu foile de coriandru si serviti cald.
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."


miria_cristina spune:
Eu ti-as mai scrie, dar tare sunt curioasa de unde vei lua mirodeniile specifice si unele ingrediente, care, din pacate, la noi nu se gasesc.
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
