Mamici de sept-oct 2006 (61)
Raspunsuri - Pagina 10
lullabay spune:
Mi-ka tot ce se poate ,dr TT tb sa stie mai bine..sau poate uterul contractat apasa pe diafragm si da jena in respiratie...eu singura pr care o am la contractiile nedureroase e presiunea in perineu si simt nevoie de multe ori sa tin mana...va dati seama ca daca sunt pe strada e imposibil.
Alexxia multumesc mult..poate cine stie de data asta ai laptic!!!!20 kg????!!!!!!!!!!!Si ai rabdare????eu nici 3 vinete nu am rabdare sa le coc.Si la mine e racoare nu m-as supara daca ar fi asa pana nasc.
Crisnemes inteles!!!! Nu mai pun spirt si sticluta in bagaj!!!:)))))Nu ca as fi cumparat ceva din el pana acum:)))).
35+
alipiticot spune:
va raspund la cateva intrebari ca am sesizat greseli...nu vreau sa supar pe nimeni dar fetele cu copii pot confirma ca e asa.
1.da,pana vine laptele se pune cat mai des la san dar se da si lapte praf de mancare,ci lingurita,cel putin la maternitatile din iasi sunt canite de tabla si lingurite sterilizate ce se aduc la 3 ore,dupa ce-l pui la san,cat mai mult pt a declansa secretia ii dai cu lingurita pana nu mai vrea.nu poate manca numai cu colostru ca altfel nu ar lua in greutate.colostru e in cantitate f mica fata de laptele propriuzis.
2.Da se face baie,in ficare seara indiferent de buric.In maternitate ii spalau la chiuveta,o sa vedeti au asistentele o tactica f rapida,oricum baia dureaza f putin ,cca 1 min.la buric se da cu spirt si apoi cu putin praf alb,nu-mi vine acum denumirea,asa a fost la mine,la prietena mea ce a nascut acum 6 luni,nici macar nu au mai prins tifon la buric,numai aceea clamela si i-a spus sa dea numai cu spirt dupa baie,fara praf.probabil au ajuns ei la concluzia ca nu ajuta cu nimic ca oricum cade buricul cand e de cazut.La noi a cazut in cateva zile dupa ce am ajuns acasa,la ea dupa vreo 2 sapt...Va inchiputi,ce ar insemna sa nu faci unui nou nascut baie doua saptamani?Credeti-ma ca e f importanta baia pt crestere,pt a-l linisti seara pt a-i creea un ritual inainte de culcare si altele,nu mai zic pt curatenia propriuzisa.Chiar as vrea sa stiu si eu maternitatile unde in cele 3 zile in care stai acolo nu spala bb....eu una nu cred.Poate asa era mai demult,dar eu am nascut anul trecut si din toate fetele de pe forum cu mine,nu am auzit sa le interzica sa faca baie pana cade buricul....
3.laptele se poate depozita in congelator dar in vase sterile,sau in frigider maxim 24h.De preferat nu...stiu ca va fi greu sa fii mereu acasa adica din 2 in 2 ore,dar putine persoane am auzit sa aiba vointa sa lucreze si sa alapteze inca....de obicei coiincid inceperea serviciului cu intarcarea...dar asta depinde de fiecare.
cam astea sunt raspunsurile din pc.meu de vedere si din experienta.
Nu mai am timp sa rapund la toate fetele,de obicei intervin cand cred eu ca ajuta cu ceva parerea mea,ca fata mea e f posesiva plus ca nu prea mai pot sta pe scaun f mult,creste bb si bate tare la pozitiile care nu-i plac.
Va pup si sarcini cat mai usoare si bb sanatosi!
Paula 29 sapt si minunea Stefana Raisa(d.n. 11.02.2005)
poze noi
http://pg.photos.yahoo.com/ph/paula_paduraru/my_photos
Alinache spune:
si mai vroiam sa-i spun lui inni, ca nici noua, banatenilor, nu ne-a fost usor sa ne obisnuim cu "limba" vorbita in sud ;)
Alina & Serena
Mirabelac spune:
Iullabay nu-ti fa asa de multe probleme, o sa le ducem noi pe toate, sa vina bebe sanatos si apoi om vedea noi. Eu m-am apucat de citit despre cresterea lui bebe, o prietena de-a mea a nascut de curand si nu a citit nik despre asta si mi-a spus sa ma documentez ca ea saraca sta cu bebe in brate si cu cartea lui Capraru.
Mi-Ka eu is experta in contractii si dureroase si nedureroase... in momentul cand ai contractia incearca sa respiri cat mai bine, inspiri adanc pe nas si expiri pe gura, cam ca la nastere. Mie imi foloseste, trece si contractia mai usor si bebe se oxigeneaza mai bine ca in timpul contractiei nu ajunge sangele bine la el. Eu n-am avut acea senzatie de sufocare dar sigur respiratia corecta ajuta. Mai poate fi si de la presiunea uterului asupra diafragmei.
Mirabela sapt. 33 POZE
Doar sufletul mamei poate sa multiplice iubirea si nu sa o imparta intre copii ei.
anangel_lexi spune:
quote:
Originally posted by Alinache
anangel_lexi merci
Alina & Serena
Cu placere, am trecut modificarile si in listuta.
35+ I wish I were an angel...
Poze diverse
Poze cu bebe si burtica
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev256pr_.png
gripo spune:
LEXI si ALESSSIA, eu va multumesc oricum, si, cine stie? poate am noroc.
LEXI, am zis si eu mai devreme, am aceeasi problema cu tine, de la nenorocitul asta de fier. Chestia e ca oricum ma anemiez de la diareea asta, o sa vorbesc cu dr. saptamana viitoare, ca e nasol de tot.
35+RADU ANDREI
http://pg.photos.yahoo.com/ph/dori_ch/album?.dir=62d5re2
CamiSol spune:
Am ajuns si eu de la analize .Merci fetelor care mi-au tinut pumnii .Rezultatul este negativ...deci nu am nici o infectie...huh!
Iullabay vad ca ai primit mai multe detalii despre patuturile de la barza.Eu cand am ajuns acolo am vazut ca aveau foarte multe carucioare,patuturi impachetate parca pt a fi trimise prin colet, ca aveau si adresa pe ele.Acum nu stiu ce sa zic poate au contracte cu firme de prin alte orase si nu lucreaza cu persoane fizice.Mie mi s-a parut mai mult ca un depozit acest magazin barza.Oricum poate gasesti tu o solutie . Ma duc sa fac o poza la patut si o bag mai tarziu pe net.
Mi_Ka invitatia la cafea e valabila la orice ora !
Pupici si pe mai tarziu...
Cami 32+ cu Luca-Ionut
Pozici cu burticutza
Inca putin pana la
Mirabelac spune:
alipiticot eu nu am experienta si ma bucur ca sunteti voi care sa ne mai spuneti cate ceva, insa la faza cu baita la bebe, o prietena a nascut acum 3 sapt. si pediatrul i-a interzis sa-i faca baie pana ii cade buricul, si nu i-a facut vreo 10 zile, o stergea cu apa fiarta si racita sau cu servetele umede. Si in spital ii facea dusulet dar mai mult la fundulet, in rest f. putin. Probabil ca depinde de "bordei" cum se zice, nu stiu. Oricum cand pleci din maternitate iti spune ce sa faci, eu ma bazez pe asta.
Mirabela sapt. 33 POZE
Doar sufletul mamei poate sa multiplice iubirea si nu sa o imparta intre copii ei.