Mamici de sept-oct 2006 (61)
Raspunsuri - Pagina 9
alessia80 spune:
WAW MARTHA, 7 kg? si bb cat are? Esti model nu alta!
ALESSIA80 33+
poze
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20716;29/st/20060925/k/fb69/preg.png[/image]
Crisnemes spune:
Buna dimineata si de la noi!
Lexi- eu din cauza diareei am intrerupt fierul pentru cateva zile , adica pana luni. Am vorbit cu medicul meu de fam si a spus ca incearca sa-mi dea alt fier. Pana acum luam cate o pastila de TARDYFERON pe zi.
Lullabay- referitor la intrebarile tale:
- da laptele vine doar dupa 2-3 zile , dar nu la toate mamicile.La mine de ex. a venit dupa vreo cinci timp in care am fost tare disperata (poate a fost si asta un motiv pt. care nu am avut lapte) Colostrul este laptele din primele zile . Cu cat il vei pune pe bb mai mult la san cu atat vine mai repede laptele si trebuie sa bei multe lichide.Mare atentie trebuie aprox in ziua 3 dupa nastere cand poti face furia laptelui.
Daca in spitalul unde vei naste copilul sta cu tine in salon atunci e mai usor un pic cu alaptatul pt ca poti sa-l pui la san de cate ori vrei . Daca nu atunci trebuie sa mergi din 3 in 3 ore la alaptat.Noaptea cat stai in spital e bine sa-l lasi la asistente pentru ca tu vei fi fffff obosita si dupa ce ajungi acasa tot tie iti revine "datoria" de a alapta.Nu-ti fa griji pentru ca daca v-a bea o zi cu biberonul (in spital) nu o sa refuze sanul .
-in spital in mod normal te invata cum sa faci toaleta bb-ului pana cand ii cade buricul. Buricul se spala doar cu spirt sanitar pana cade. Sub brat si pe fata se spala cu tampoane de vata cu apa simpla iar daca ai servetele umede sunt foarte folositoare si ele.
- In spital nu o sa ai atata lapte incat sa fii nevoita sa-l arunci. Acasa se poate depozita lapte in congelator(pana la 3 luni)in sticlute ermetic inchise iar daca nu e congelat se poate pastra pana la 24 de ore.Laptele congelat se lasa sa se decongeleze singur fara a fi pus la fiert ca sa nu-si piarda proprietatile.
Sper ca ti-am fost de folos
Cristina siDragos (31.01.2004)+Victor
Poze
POZE YAHOO
martha78 spune:
Alessia, bb ultima data avea 2500 g, adica acum 2 saptamani si de ingrasat nu prea m-am ingrasat, numai burta a luat-o inainte..da' stiu ca in sarcina trebuie sa iei macar 10 kg si eu mai am cam 2 saptamani
Martha 36
ticket lilypie
lullabay spune:
Mirabela sa speream ca o sa ne ajute cu ceva asistentele!!!
Anagel_lexi multumesc cand sun o sa intreb de para sau vanilie!!
Martha eu am 9 kg in plus la aproape 36 de sapt si in talie parca 90..din cate stiu eu tb sa punem intre 11 si 14 oricum am intles ca mai punem in ultima luna inca 1 -2 si inainte de nastere mai dam putin jos...nu-fi fa griji fiecare corp reationeaza in felul lui...tu pur si simplu ai pus: greutatea bebe cu placenta ,lichid amniotic,uter, volum sangvin si nu ai pus in plus strat adipos...mama mea povesteste ca atunci cand a ramas insarcinata cu mine avea 55 si cand m-a nascut avea 52..dar a varsat toata sarcina si a slabit rau de tot!!!
35+
martha78 spune:
Lullabay, ai dreptate, poate cine stie voi mai lua in astea 2 sapt
Martha 36
ticket lilypie
lullabay spune:
Crisnemes multumesc mult de lamuriri!!!
Deci la bagajul de spital ar tb sa mai trec si servetele umede si spirt si macar o sticluta!!Sticlutele pot fi de fapt biberoane?...si nu mai tin minte unde am citit conteaza daca sticluta e din plastic sau sticla..ca una dintre ele parca inactiva anticorpii?
35+
Mi-Ka spune:
lullabay, contractiile nu sunt dureroase deloc, doar simt ca o data cu ele parca m-ar sugruma cineva de gat ; am citit pe site-ul dr TT ca senzatia de sufocare este ca urmare a cresterii fluxului de sange, asta sa fie oare si la mine?
inni
Mi-ka
www.snugglepie.com/tickers/tdb.php?tid=478145&ignore=1" target="_blank">bebelusul meu
alexxia spune:
Salutate burticoase
lullabay iti spun din experienta mea de la Municipal :
- pana vine laptele bebelul primeste un sirop de glucoza . Daca ai ghinionul sa nu ai lapte deloc – cum mi s-a intamplat mie – te vei lupta cu asiatentele pentru putin lapte praf. Cand am nascut eu nu aveai voie sa-ti aduci de acasa si a fost un chin pentru ca la fiecare masa trebuia sa “conving” asistenta ca nu am lapte si Ruty urla saraca de foame. Acum mi-am cumparat deja laptele praf si sunt decisa sa-l iau cu mine la spital
- baita o facea asistenta la chiuveta
- cu mulsul nu stiu ca la mine nu a fost cazul. In schimb nu m-au lasat sa-I dau lapticul cu biberonul ci doar cu lingurita ( si nici asta nu a fost o experienta placuta )
Fetelor nu va faceti griji cu kilogramele luate, din ce am vazut stati foarte bine. Eu la prima sarcina am luat 35 kg si a fost tare greu dupa, asa ca acum am avut mare grija si sunt fericita ca am pus doar 7 kg, iar bebelina o duce bine ( la ultima eco 29 sapt avea 1,433 kg ).
Va las ca am in program vreo 20 de kg de vinete de copt asa ca tot s-a racorit afara.
"Poti fi increzator in ziua de maine daca umbli astazi cu Dumnezeu!"
Alexxia 29+ si Ruty 4,11 ani
POZE : http://photos.yahoo.com/alexxia_oana_bunea
JURNAL http://forum.desprecopii.com/forum/log.asp?member=1865
Crisnemes spune:
Lullabay- spirt cred ca vei primi in spital - iar toaleta lui bb o fac asistentele, iar sticluta de plastic cred ca nu o vei putea folosi in spital pentru ca ele trebuie sterilizate iar in spital se pot steriliza doar cele de sticla.
Cristina siDragos (31.01.2004)+Victor
Poze
POZE YAHOO
Alinache spune:
salutare burtici!
una din cititoarele din umbra va roaga sa adaugati in listuta numele viitoarei odrasle : Serena si al doctorului : Dr.Nayel, Sp.CFR2, ca acum suntem 55 % sigure de ele ;)
si daca n-o fi cu banat, pot primit pass de la adersa de e-mail comuna?
Alina & Serena