o mana de ajutor.....
Poate nu am postat unde trebuie dar incerc aici poate am noroc. Am si eu o problema si poate imi da cineva o idee sau o mana de ajutor.
Am o domnisoara care acum intra in clasa a 11 a si tine neaparat sa lucreze. Ultima ei gaselnita ca isi cauta de lucru si se va duce si la scoala va mai si lipsi ca asa fac si alti.Sa nu va ganditi ca noi nu ii dam bani, dar ea vrea sa-si cumpere tot felul de lucruri la moda si noi ne limitam la cat se poate in fiecare luna.Am convenit cu ea ca eu am sa-i caut ceva de lucru macar cate 4 ore dupa cursuri numai sa nu lipseasca de la ore. Spuneti-mi ce as putea sa-i gasesc..... poate stie cineva din Timisoara undeva unde se impart pliante sau reclame de la magazine? Stiu si eu? Incercarea moarte n-are poate asa va aprecia si ea munca noastra.
Va multumesc. CORINA
Raspunsuri
adi_dalma spune:
Poate secretara la o entie imobiliara? Poate ent asigurari? colaborator Avon? Secretara la un Notariat??
Mik spune:
Corina, eu i-as propune sa ajute in casa si sa primeasca putini bani de buzunar.
Sau sa-si gaseasca singura ceva de lucru, dar care sa nu-i schimbe cu nimic situatia la invatatura.
In vacanta poate sa faca baby-sitting, menaj, stat cu persoane in virsta, cules de fructe.
(exclud din start adevaratele joburi, gen secretara, si 4 ore pe zi e enorm de mult ! eu as pune stacheta la maxim 6 ore pe saptamina in timpul anului scolar)
Mik.
corina costea spune:
Si noi i-am spus ca mai bine sa si vada de scoala ca nu este muritoare de foame dar nu ai cu cine vorbi.Agent imobiliar sau secretara? Nu are inca nici 18 ani impliniti deci este exclus. La Mc Donalds a incercat si nu vroiau ei numai 4 ore.
Ea a spus ca vrea sa lucreze macar 4 ore asa ca mai bine ii respect aceasta dorinta decat sa lipseasca de la ore.Deci ea isi doreste sa lucreze in timpul anului scolar si majoritea acestor job-uri cer un timp mai mare. Nu suntem nici milionari dar nici nu murim de foame am incercat eu sa-i explic sa se multumeasca cu banii pe care ii primeste saptamanal dar ea isi doreste mai mult. Decat sa-i vina alte idei de a castiga bani( cum din pacate se intampla ) mai bine ii caut job sa faca ceva util.
Va pup, Corina
silvi_2005 spune:
Scuze ca ma bag si eu, eu am bebe mic si nu cred ca m-as pricepe inca sa gestionez asa o situatie. Parerea mea e ca daca asta si-a pus in cap trebuie sa o ajutati si sa o spijiniti, va renunta singura daca nu va face fata dar va conta enorm ca ati fost langa ea si ati spijinit-o. Nu trebuie sa ai 18 ani impliniti in toate meseriile, se poate face contract de munca daca ai 16 ani impliniti, depinde de job si de cerintele lor. Cel mai indicat ar fi totusi sa-i gasiti ceva la domiciliul, daca nu, poate sa incerce sa colaboreze cu ceva post de radio la emisiuni despre elevi, in publicitate sau chiar si la un magazin dupa-masa. Va tin pumnii, sa rezolvati cu bine treaba asta, sa ne spuneti si noua ce ati facut pana la urma.
Silvi si bebe Alain
poze
adi_dalma spune:
Idee: nu poti vorbi cu niste prietene /rude sa o plateasca daca le face cumparaturile??? Sau le plateste facturie? sau le da telefon la ore fixe sa le trezeasca din somn???
Sau ca le uda florile ?
Sume modice, normal. Poate chiar 'dirijate' de la tine
corina costea spune:
M-am gandit si eu azi sa-mi pun toate cunostintele in tema poate impreuna gasim ceva. Ea a mai lucrat anul trecut cateva zile tot printr-o cunostinta a ajuns acolo la impartit pliante pentru Connex dar asta asa scurt cat era promotie cateva zile cate 3-4 ore si la KONICA la filme. Dar a fost vreo 4 zile ca atat a durat promotia. Dar acum sursa mea a plecat din tara definitiv si am incercat sa apelez la prieteni DC.
ORICUM VA MULTUMESC. Si mai astept sa-mi scrieti .
, Corina